Punaisen paronin lohiseljankan ohje

Punaisen paronin lohiseljanka

700 g tuoretta lohta
8 perunaa
4 porkkanaa
2 punasipulia
1 keltasipuli
10 valkosipulinkynttä
7 cm purjosipulia
50 g juuriselleriä
50 g palsternakkaa
2 litraa kala- tai kasvislientä
1 tlk paseerattua tomaattia
2 laakerinlehteä
8 maustepippuria
8 mustapippuria
1 tl sokeria
tilliä ja persiljaa silputtuna
smetanaa tarjoiluun

Kuullota silputut porkkanat, sipulit ja valkosipulit öljyssä. Lisää kala- tai kasvisliemi, paseeratut tomaatit, selleri, palsternakka ja mausteet. Kuumenna ja anna hautua 10 minuuttia. Lisää pilkotut perunat ja ohuiksi renkaiksi silputtu purjo ja keitä kypsiksi.
Pilko lohi kuutioiksi, lisää se keittoon ja keitä nopeasti kypsäksi. Sirottele joukkoon hyppysellinen sokeria. Ripottele pinnalle tilli- ja persiljasilppua. Tarjoile smetanan kera.

Resepti: Hanna Kangasniemi. Vauva 11/2008