Osku, Ronja, Enna ja Minna tykkäävät kuvattavana olemisen lisäksi esimerkiksi Linnanmäestä ja Risto Räppääjästä.

Taaperoista on tullut teinejä. Meidän Perhe kutsui koolle palkitun muotijutun mallit yhdeksän vuoden jälkeen. Ensimmäisen kerran Osku, Ronja, Enna ja Milla kuvattiin muskarissa vuonna 2006. Meidän Perheen toukokuun numerossa kerrotaan, mitä ystävyksille kuuluu nyt vuonna 2015.

Kohta alkaa yläkoulu. Murrosikä on alkanut jo. Enna näyttää kädellä: ensin olin pieni, nyt olen tämän kokoinen, kohta olen tosi iso, en ole pieni.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Äidit puolestaan ihmettelevät: mihin aika katosi! He toivovat lapsilleen mahdollisimman itsenäistä elämää, jossa ei turhia lässytetä. Erilaisuus ei tarkoita eriarvoisuutta, he muistuttavat.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

"Enna ja Osku olivat ihastuneita toisiinsa pieninä", muistelevat vanhemmat. "Eiiii!" protestoivat lapset.

Nykyään Osku tykkää eniten tietokoneista, sählystä ja syömisestä. Ronja tietää olevansa tosi hyvä tanssimaan ja laulamaan.

Milla tykkää nykyään Robinista ja aikoo kokiksi.

Osku, Ronja, Milla ja Enna. "Jos Ronjalla on yksi ylimääräinen kromosomi, se on takuulla hellyyskromosomi", Ronjan äiti sanoo. 

Kuvat: Kristiina Hemminki/Fotonokka ja Satu Kemppainen (2015)

Vierailija

Mahtava artikkeli! Nämä upeat äidit uskalsivat kertoa arjestaan rehellisesti kaikkine vaikeuksineen ja iloineen. Ensimmäistä kertaa näen tällaista. yleensä jutut vammaisista ovat täynnä kaunistelua kliseistä ihailua "elämän rikastumisesta". Sitähän tietysti jokainen lapsi tuo mukanaan, mutta tässä uskallettiin tuoda esille myös niitä raskaita asioita.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
 
Sisältö jatkuu mainoksen alla