Samettinen soppa maistuu perheen pienimmälle. Katso lihasopan resepti.

15–20 annosta

1 kg luullista naudan keittolihaaa
2–3 isoa kuorittua bataattia

2–3 kuorittua porkkanaa

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Laita liha kattilassa kylmään veteen niin, että se peittyy. Lämmitä vesi kiehuvaksi ja kuori vaahto pois. Keitä tunti pari, kunnes liha on kypsää. Nosta liha pois liemestä, erota lihat luusta, poista jänteet yms. Siivilöi liemi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Jos näyttää siltä, että lientä on liikaa, keitä sitä kasaan. Laita lihat takaisin liemeen, lisää kuoritut bataatit ja porkkanat. Anna kaiken kiehua kypsäksi.

Nosta reikäkauhalla lihat ja juurekset toiseen astiaan. Survo sauvasekoittimella massa soseeksi ja lisää keittolientä sopivan rakenteen saavuttamiseksi. Annostele pieniin rasioihin ja pakasta kaikki, mitä et samana tai seuraavana päivänä tarvitse.

Resepti: Visa Nurmi 2/09

Sisältö jatkuu mainoksen alla