Samettinen soppa maistuu perheen pienimmälle. Katso lihasopan resepti.

15–20 annosta

1 kg luullista naudan keittolihaaa
2–3 isoa kuorittua bataattia

2–3 kuorittua porkkanaa

Laita liha kattilassa kylmään veteen niin, että se peittyy. Lämmitä vesi kiehuvaksi ja kuori vaahto pois. Keitä tunti pari, kunnes liha on kypsää. Nosta liha pois liemestä, erota lihat luusta, poista jänteet yms. Siivilöi liemi.

Jos näyttää siltä, että lientä on liikaa, keitä sitä kasaan. Laita lihat takaisin liemeen, lisää kuoritut bataatit ja porkkanat. Anna kaiken kiehua kypsäksi.

Nosta reikäkauhalla lihat ja juurekset toiseen astiaan. Survo sauvasekoittimella massa soseeksi ja lisää keittolientä sopivan rakenteen saavuttamiseksi. Annostele pieniin rasioihin ja pakasta kaikki, mitä et samana tai seuraavana päivänä tarvitse.

Resepti: Visa Nurmi 2/09

Ensimmäisellä tunnilla esteet näyttivät aika kovilta, Viena muistelee. Kuva: Tuomas Kolehmainen
Ensimmäisellä tunnilla esteet näyttivät aika kovilta, Viena muistelee. Kuva: Tuomas Kolehmainen

Uuden parkourtempun oppiminen tuntuu aluksi oudolta, Viena kertoo.

”Kaksi vuotta sitten näin YouTubessa videon, jossa oli omasta mielestäni hienoja parkourtemppuja. Halusin oppia samanlaisia, siitä tämä harrastus sai alkunsa.

En muista, miltä minusta tuntui ensimmäisellä parkourtunnilla, mutta luulen, että jännitti.

Pelkäsin, että satutan itseni, kun esteet olivat niin kovia. Rohkaisin itseäni ajattelemalla, että jos satutan itseni, ohjaajat ovat lähellä ja saan heiltä ensiapua.

Nykyään osaan jo aika paljon hyppyjä, ylityksiä ja päälle nousuja. Parkourissa on parasta, että siinä käytetään koko kehoa. Kaikki kehon osat liikkuvat.

”Kaikki voivat harrastaa sitä, mikä tuntuu itsestä kivalta.”

Uuden tempun oppiminen tuntuu aina oudolta. Ensin ei edes tajua, että on oppinut jotain, mitä on pitkään treenannut. Sitten yhtäkkiä vain sujuu!

Parkourissa on lisäkseni ainoastaan yksi toinen tyttö. Jos joku ajattelee, että tämä on poikamainen harrastus, haluaisin sanoa hänelle, että kaikki voivat harrastaa sitä, mikä tuntuu itsestä kivalta.”

Viena, 9

Koskaan ei ole liian myöhäistä, ajattelevat nämä isät. 

Se on jo tiedossa, että tavallista iäkkäämmistä vanhemmista on paljon hyötyä lapselle. Vanhemmassa iässä isäksi tullut saattaa taata lapselleen pitkäikäiset geenit, ja toisaalta iäkkäillä on hyvin samankaltainen unirytmi kuin pienillä vauvoilla.

Ehkäpä hoitoapuakin uuden tulokkaan kanssa löytyy, sillä ikäeroa esikoisen ja kuopuksen välillä saattaa olla jopa 40 vuotta.

Rod Stewart, 73 – antoi esikoisensa adoptoitavaksi

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

😏 Photo: Drew Gurian/Invision/AP

Henkilön Sir Rod Stewart (@sirrodstewart) jakama julkaisu

Kuva: Instagram / @sirrodstewart

Brittiläinen laulaja on tullut viimeisimmän kerran isäksi 66-vuotiaana. Tuolloin syntyi Stewartin ja hänen nykyisen vaimonsa Penny Lancasterin, 47, toinen yhteinen lapsi Aiden, 7. 

Stewartilla on aiemmista liitoistaan lisäksi kuusi lasta.

Laulajan esikoinen Sarah syntyi Stewartin ollessa 18-vuotias. Laulaja antoi kuitenkin tyttärensä adoptoitavaksi. Sarahin adoptiovanhempien kuoltua isä ja tytär ovat tutustuneet toisiinsa uudestaan, ja nyt 55-vuotiaana Sarah viettää säännöllisesti aikaa Stewartin perheen kanssa. 

Mel Gibson, 62 – yhdeksän lapsen isä

Kuva: MVPhotos
Kuva: MVPhotos

Gibsonin kuopus, yksivuotias Lars, syntyi vuonna 2017 kun Gibson oli 61-vuotias. Lapsi oli ensimmäinen yhteinen Gibsonille ja tämän avovaimolle Rosalida Rossille, 28. 

Gibsonilla on aiemmista suhteistaan kahdeksan lasta, joista vanhimmat täyttävät jo pian 40.

Michael Douglas, 73 – takana 18 vuoden avioliitto

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Almost 18 years with my love 💛

Henkilön Catherine Zeta-Jones (@catherinezetajones) jakama julkaisu

Kuva: Instagram / @catherinezetajones

Näyttelijä Michael Douglas tuli kolmannen kerran isäksi vuonna 2003 ollessaan 58-vuotias. Huhtikuussa 15 vuotta täyttänyt Carys on päässyt jo perheensä kanssa mukaan punaiselle matolle. 

Douglasin kaksi ensimmäistä lasta ovat molemmat näyttelijöitä. 39-vuotias Cameron, joka syntyi Douglasin aiemmasta avioliitosta, on näytellyt isänsä rinnalla elokuvassa Wonder Boys

Douglasin keskimmäinen lapsi, 18-vuotias Dylan, on puolestaan tullut tutuksi muun muassa ääninäyttelijänä.

Douglas ja hänen vaimonsa Catherine Zeta-Jones, 48, juhlivat aiemmin tänä vuonna hääpäiväänsä. Pari on ollut naimisissa jo 18 vuotta, joka on Hollywoodin mittapuulla erityisen pitkään. 

Mick Jagger, 75 – 44 vuoden ikäero nykyiseen kumppaniin 

Kuva: Instagram / @mickjagger

The Rolling Stonesin laulajana tunnettu Jagger tuli viimeisimmän kerran isäksi vuonna 2016. Tuolloin syntyi Jaggerin ja hänen nykyisen kumppaninsa, balettitanssija Melanie Hamrickin, 31, ensimmäinen yhteinen lapsi Deveraux.

Jaggerilla on aiemmista liitoistaan seitsemän lasta, joista vanhin on jo 47-vuotias. 

Richard Gere, 69 – siunaus Dalai Lamalta

Kuva: Instagram / @alejandragere

Näyttelijä Richard Gere ja hänen tuore vaimonsa Alejandra Silva, 35, odottavat ensimmäistä yhteistä lastaan. Parin odotuksesta on spekuloitu jo viikkoja, mutta Silva vahvisti asian Instagram-julkaisulla syyskuun puolessa välissä.

Silva kertoo julkaisun kuvatekstissä, että pari ei halunnut vahvistaa uutista, ennen kun Dalai Lama on siunannut tulevan lapsen. Gere on tunnettu Tiibet-aktivistina, joka selittää miksi pari halusi siunauksen tunnetulta Tiibetin buddhalaisuuden johtohahmolta. 

Gerellä on aiemmasta liitostaan yksi lapsi, 18-vuotias Homer.