Kuva: iStockphoto
Kuva: iStockphoto

Tuore tutkimus osoittaa sen, minkä koiran omistaja jo tietää - lemmikkiä kannattaa hellitellä.

Jokailtainen terapiaistunto kotisohvallamme: koira kaivautuu kainalooni tuhisemaan.

Minä silittelen sen turkkia, rapsutan sitä korvan takaa, nuuhkin tassujen tuoksua. Unohdan hetkeksi työasiat, keskeneräiset kotiaskareet, maailman murheet. Rauhoitun ja tulen hyvälle mielelle.

Pitkään on jo tiedetty, että lemmikit auttavat vähentämään omistajiensa stressiä ja masennusta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Tuore tutkimus kuitenkin osoittaa, että hyvät vaikutukset ovat molemminpuoleisia. Ihmiskontakti lisää lemmikin onnellisuutta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Tutkimuksessa testiryhmä vieraili yhdysvaltalaisessa koirien turvakodissa ja rapsutteli sen asukkaita. Vieraat ja koirat eivät tunteneet toisiaan entuudestaan. Rapsutuksen vaikutuksia eläimen kehossa mitattiin lämpökameran avulla.

Lopputulos: eläinten myönteiset tunnetilat, onnellisuus ja innostus, lisääntyivät hellittelyn aikana.

Tämän minä tosin tiedän jo itsekin. Ei ole autuaamman oloista karvakorvaa kuin se, joka iltaisin huokaa vieressäni sohvalla syvään, laittaa silmät kiinni ja hymyilee.

Lue lisää

Koira voi ehkäistä lapsen diabetestä

Mikä koirarotu lapsiperheeseen?

Koirakuumeessa? Mieti näitä ennen ostopäätöstä

Vierailija

Uskon, että koskettelu lisää onnellisuutta, mutta en sitä, että asian voisi todentaa "lämpökameralla". Onnellisuus ja hyväolo ovat aivokemiallisia reaktoita, joita ei mitata lämpökameralla.

Vierailija

Entä, kun ihminen silittää ihmistä, eikö se tee ihmisenkin onnelliseksi.

Tulee vain mieleen, että ehkä ihminenkin olisi siitä enemmän onnellinen, jos hänelle olisi lapsena tehnyt niin. Tulee vain mieleen, oman tyttäreni käytös. Hän oli tosi vastahakoinen ja vastusteleva pienenä halauksille. Mutta, kun häntä halaili ja piti lähellä, niin jossakin vaiheessa hänkin rupesi antamaan halauksia ja minusta tuntui, että se oli tosi tärkeää hänelle.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
 
Sisältö jatkuu mainoksen alla