Kesäisessä kasvispiirakassa maistuvat parsa ja herkkusienet.

(Yksi uunipellillinen noin 22 hengelle)

Pohja:

250 g voita
4,5 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
0,5 dl vettä

Täyte:

 
2 tlk (500g) vihreää tankoparsaa
2 tlk (460g) viipaloituja herkkusieniä
6 kanamunaa
4 dl kasvisrasvasekoitetta
2 dl parmesaaniraastetta
2 tl pizzamaustetta
1 tl suolaa
1 tl mustapippuria

Nypi voi, vehnäjauhot ja suola ryynimäiseksi seokseksi. Sekoita joukkoon vesi. Vuoraa taikinalla reunallinen uunipelti. Valuta parsat ja herkkusienet. Levitä ne taikinan päälle. Vatkaa kanamunien rakenne rikki ja sekoita joukkoon kasvisrasvasekoite, parmesaaniraaste ja mausteet. Kaada seos piirakan päälle. Paista uunissa 200 asteessa noin 40 minuuttia.

Elina Jaakkola ja Pasi Näätänen, kuva: Jaakko Lukumaa, Vauva 07/09