Mikä lahjaksi äidille? Ei ainakaan näitä. Lue pettyneiden äitien vinkit.

Mikä lahjaksi äidille? Ei ainakaan näitä. Lue pettyneiden äitien vinkit.

1. Jumppa-dvd tai muu kuntoiluun liittyvä tavara

Sisältö jatkuu mainoksen alla

"Sain perheeltäni pyytämättä lahjaksi jumppa-dvd:n ja liian pienen paidan. Ystäväni sai kerran lahjaksi kuntosalikortin. Emme kummatkaan ilahtuneet, vaan päinvastoin alkoi harmittaa. Kaikki nämä lahjat ovat edelleen käyttämättä."

Sisältö jatkuu mainoksen alla

2. Playstation ja muut toisten himoitsemat kodin laitteet

"Jos iskä ja lapset himoitsevat Playstationia, onko se hyvä lahja myös äidille? No ei ole. Sain viime äitienpäivänä lahjaksi pleikkarin. Vedin sillä muutamat singstarit ja sen jälkeen laitetta ovat takoneet muut."

3. Yöpaituli ja muut pakkolahjat

"Olen saanut kolmena äitienpäivänä peräkkäin lahjaksi valtavan kokoisen yöpaitulin, mallia burkha, jossa on hyvin mielenkiintoinen kuosi. Tämä jaksaa yllättää aina. Ja väännetäänpä vielä rautalangasta: ei siis hyvällä tavalla."

4. Mauton koriste-esine

"Lasten itse tekemät lahjat ovat ihania. Muualta ostettuja koriste-esineitä ei kannata ostaa, ellei tiedä tarkkaan vastaanottajan makua. Minun kaapissani lojuu kasa isoja ja pieniä koristeita, jotka eivät näe koskaan päivänvaloa. Mutta en voi heittää niitä poiskaan."

5. Rumat aamutossut ja muut vähän-sinne-päin lahjat

"Toivoin perheeltäni äitienpäivälahjaksi lampaankarvaisia kotitossuja, luonnonväreissä tietysti. Paketista kuoriutui järkyt kirkkaanpunaiseksi värjätyt keinotekoiselta näyttävät tossut, sillä lapsesta ne olivat kauniimmat. Valitettavasti ne olivat väärää kokoa, ja jouduin vaihtamaan ne. Sinänsä ikävää, mutta tarvitsin tossuja tosissani."

5. Aamiainen sänkyyn – ei ikinä!

"Toisin kuin voisi kuvitella, aamiainen sängyssä ei ole joka äidin unelma. Ihan oikeasti: miten siinä hötäkässä saa muruakaan kurkusta alas, kun koko ajan pitää varjella astiastoa ja sängynpeitteitä?

Olen jäänyt sänkyaamiaisten jälkeen aina putsamaan petiämme, kun muu perhe on kadonnut omiin touhuihinsa.

En kuitenkaan raaski sanoa heille suoraan, ettei tämä peli vetele."

Mikä lahja toimii aina? Lasten piirrokset ja itse tekemät lahjat, niitä ei kukaan äiti voi vastustaa. Kukat ja kukkakimput, varsinkin jos ne ovat äidille mieluista lajiketta. Aamiainen joko sängyssä tai keittiössä, äidin toiveita kuunnellen. Perheen yhdessäolo. Ei se sen kummempaa tarvitse olla.

Ja kiitti jo etukäteen, olette tosi ihania (joka tapauksessa)!

Kuvat: Shutterstock

Vierailija

Jos on lapsia, pitäisi olla kiitollinen siitä. Mitä väliä jollain lahjoilla on, ne on annettu innolla ja nokkiinsa ottaminen on aika typerää. Roinasta voi esittää innostuvansa ja myöhemmin hankkiutua eroon. Jos tuntuu, ettei muu perhe oikein välitä eikä ajattele, niin kyllä se on asia jolle itse voi päivittäin tehdä jotakin eikä murjottaa kuin prinsessa ja herne patjan alla.

Vierailija

Minusta tällainen "Älä osta näitä lahjoja" -tyyppinen listaus on jotenkin mauton. Sitä paitsi niitä ei koskaan ole toisin päin, eli ei kerrota naisille, mitä miehille ei pidä ostaa. Miehet eivät tee isänpäivästä niin isoa numeroa. Mutta: Lahjasta ei oikein voi loukkaantua. Lahjoittaja yrittää ilahduttaa toista, ja jos se ei onnistu, ei se ole niin vakavaa. Ehkä äitienpäivälahjoihin ei pitäisi ladata niin isoja toiveita, pieleenhän se sitten menee. Kovin herkkänahkainen voi ostaa itselleen salaa lahjan ja avata sen sitten äitienpäivänä, sitten pöydässä on yksi mieluinen paketti.Olen minäkin sitä mieltä, että lasten itse tekemät ja valitsemat lahjat riittävät mainiosti. Minäkin olen saanut lasten valitsemia tossuja yms., ei niistäkään voi loukkaantua, maku on erilainen ja lapsert valitsevat aina äidille parasta mitä voivat kuvitella :-)

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
 
Sisältö jatkuu mainoksen alla