Kuva: <span class="photographer">Shutterstock</span>
Kuva: Shutterstock

Seitsemän joulukeräystä, joilla autetaan lapsia.

Haluatko jakaa hyvää joulumieltä muillekin kuin lähipiirin lapsille? Näillä joulukeräyksillä autetaan vaikeassa tilanteessa olevia lapsiperheitä.

Jouluruokaa kaikille. Hyvä Joulumieli -keräyksen tuotoilla hankitaan ruokalahjakortteja vähävaraisille perheille. Keräyksen järjestävät Suomen Punainen Risti ja Mannerheimin Lastensuojeluliitto. Avunsaajaperheiden valinnassa auttavat paikalliset seurakunnat, neuvolat ja sosiaalitoimi.

Apua ajoissa. Pelastakaa Lapset ry hankkii Joulujuoksu-keräyksellä varoja tukiperhetoimintaan. Tukiperheiden avulla vaikeassa tilanteessa olevia perheitä pyritään auttamaan ennen kuin perheen kriisi pääsee pahaksi. Tällä hetkellä yli 900 lasta jonottaa omaa tukiperhettä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Jotta erityislapsen arki sujuisi. Invalidiliiton Elämä yllättää -joulukeräyksellä autetaan vammaisia lapsia ja heidän perheitään: järjestetään kuntoutusta ja koulutusta sekä edistetään harvinaisten vammojen ja sairauksien tutkimusta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Lämmin joulu vauvalle. Vaaka ry:n kautta voi lähettää vauvan tumput, töppöset ja myssyn Venäjän Karjalaan tai Viron Rakvereen. Asustesettejä jaetaan Vaaka ry:n perinteisten vauvakassien ohella ja täydennykseksi. Joulupaketteja kerätään 30.11.2013 asti.

Kenties se ainoa paketti. Joulupuu-keräykseen viedään valmiiksi paketoitu lahja sekä kortti, jossa kerrotaan mitä paketti sisältää ja minkä ikäiselle tytölle tai pojalle se sopii. Paketit jaetaan lastensuojelun piirissä oleville lapsille. Keräyksiä järjestävät Nuorkauppakamarit useilla paikkakunnilla eri puolilla Suomea.

Lapselle vaatteita ja harrastus. Hope ry kerää ja jakaa vaatteita, urheiluvälineitä ja leluja niiden tarpeessa oleville lapsille. Yhdistyksen kautta voi myös tukea lapsen harrastusta, johon perheellä muuten ei olisi varaa.

Omaehtoista apua. Jouluapua-sivusto Facebookissa on yhden naisen ponnistus, jossa ideana on saattaa yhteen avun antajat ja sitä tarvitsevat. Sivuston kautta voi lahjoittaa vaikkapa käytettyjä mutta siistejä vaatteita, leluja, pelejä ja elokuvia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla