Lapsiperheen juhliin sopivat parhaiten etukäteen tehtävät tarjottavat. Pähkinäiset suklaaleivokset säilyvät jääkaapissa jopa viikon.

Suklaaleivokset juhliin

40–50 kappaletta

Suklaaleivoslevy säilyy hyvin peitettynä jääkaapissa jopa viikon. Leikkaa paloiksi ennen tarjoilua ja viimeistele tomusokerilla.

225 g tummaa suklaata
225 g voita
4 kananmunaa
2 1/2 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
2 rkl hasselpähkinärouhetta
tomusokeria koristeluun

Taittele suorakaiteenmuotoisen vuoan (esim. lasagnevuoan) pohjalle leivinpaperiarkki. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Pilko suklaa ja voi pieniksi paloiksi paksupohjaiseen kattilaan. Sulata miedolla lämmöllä tai vesihauteessa tasaisin väliajoin sekoitellen. Anna jäähtyä hieman. Vatkaa sillä aikaa kananmunat ja sokeri vaaleaksi ja paksuksi vaahdoksi. Lisää suklaa-voiseos varovasti sekoittaen. Lisää myös vehnäjauhot, mutta sekoita vain sen verran, että taikinasta tulee tasarakenteinen. Kaada taikina vuokaan ja ripottele päälle pähkinärouhetta. Kypsennä uunissa 30 minuuttia. Levy jää keskeltä hieman raa'an oloiseksi.

Anna levyn jäähtyä kokonaan, vaikka seuraavaan päivään. Siirrä levy vuoasta leikkuulaudalle ja leikkaa se pieniksi neliöiksi. Sirottele päälle tomusokeria teesiivilän läpi. Nostele palat tarjolle.
Lisää etukäteen valmistettavia, kevään juhliin sopivia tarjottavia Vauvan toukokuun numerossa!

Kaisa Torkkeli, Vauva 5/08