Siivoa vain yksi huone per päivä. Kuva: iStockphoto.
Siivoa vain yksi huone per päivä. Kuva: iStockphoto.

Lapsiperheessä aika on usein kortilla. Nämä yksinkertaiset keinot auttavat arjen kiireessä.

1. Luovu koko huushollin suursiivouksista. Siivoa sen sijaan vain yksi huone per päivä. Älä murehdi muiden huoneiden siivosta, kukin huone ajallaan.

2. Liikunta tekee hyvää, mutta vie paljon aikaa. Jos nautit siitä, jatka samaan malliin. Jos liikunta on sinulle enemmän pakkopullaa, luovu kuntosalikäynnistä ja ohjatuista liikuntatunneista ja tee joka päivä supertehokas 7 minuutin treeni. Hyviä treeniohjelmia löydät kännykän sovelluskaupoista hakusanalla "7 minute workout". Kun jumpassa käyntiin kuluu matkoineen helposti puolitoista tuntia, seitsemän minuutin treeniin kuluu... vain seitsemän minuuttia. (Hyvä vaihtoehto on käydä lenkillä sillä aikaa, kun lapsi käy harrastamassa.)

3. Käytä puolivalmisteita, etenkin talvella. Erityisesti pakastevihannekset ovat luojan lahja lapsiperheelle. Pakasteparsakaali, -kukkakaali, -pinaatti, ja muut vihannekset ja sekoitukset paitsi valmistuvat nopeasti, ovat lähes aina myös tuorevihanneksia edullisempia ostaa. Lisäksi pakastevihanneksissa on usein enemmän ravintoaineita tallella kuin pitkään varastoiduissa tuorevihanneksissa, sillä kasvikset päätyvät pakasteiksi lähes suoraan pellolta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

4. Osta verkosta. Kaupoissa kiertämiseen ja vaatteiden sovittamiseen kuluu rutkasti aikaa. Verkossa voi tehdä ostoksia mihin vuorokauden aikaan tahansa. Varsinkin lastenvaatteiden ostaminen sujuu verkossa sukkelaan, ja paketti tulee lähipostiin tai halutessasi kotiovelle.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

5. Jos kuljet töissä julkisilla, käytä bussissa istuminen erilaisten listojen suunnitteluun ja kirjoittamiseen. Istuessa on hyvää aikaa miettiä ostoslistat, joululahjalistat, mitä lapsi tarvitsee ensi viikolla päiväkotiin/kouluun, miten järjestän tulevan päivän työt... Kun kaikki muistettava on paperilla, aikaa ei mene päivän aikana turhaan säätämiseen ja muisteluun.

6. Ikiaikainen sananlasku, jossa on vinha perä: vie mennessäs, tuo tullessas. Jos asut kahden kerroksen asunnossa, älä koskaan mene alakertaan ottamatta mukaan jotakin sinne kuuluvaa. Ja päinvastoin, kun palaat yläkertaan, ota sinne kuuluva tavara mukaasi. Kun tavarat ovat niille kuuluvilla paikoillaan, elämä on huomattavasti näppärämpää.

7. Pyri pitämään kiinni lasten nukkumaanmenoajoista. Myös viikonloppuisin. Kun lapset ovat tottuneet menemään petiin aina kello puoli yhdeksän, nukkumaanmenoajasta ei tarvitse joka kerta käydä vääntöä ja unikin tulee helpommin. Näin sinulla on joka ilta omaa aikaa tai parisuhdeaikaa puolisosi kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla