Äiti tai isä menee aprillipäivänä helposti halpaan – varsinkin, jos aamukahvi on vielä juomatta.

Meidän Perheen lukijat kertovat Facebookissa, millaisia kepposia lapset tekivät heille aprillipäivänä. 

1. Esitelmä unohtui.

"Ekaluokkalaseni sanoi juuri ennen iltapalaa: 'Ainiin, mun piti tehdä huomiseksi esitelmä.'

Vastaus 'Nytkö vasta muistit?' pyöri jo kielelläni, kun tyttö hihkaisi: 'Aprillia!'"

2. Luokan kanssa Kiinaan.

"Poika piteli silmäänsä ja sanoi törmänneensä ovenkahvaan. Teini ilmoitti, että heidän luokkansa lähtee Kiinaan luokkaretkelle, emmekä me ole vielä mitenkään osallistuneet varainkeruuseen.

Tämä oli tarpeeksi äidille, joka unohti koko aprillipäivän, ei ole aamu-ihminen eikä ollut vielä saanut kahvia."

3. Aikainen lähtö.

"Minulle ilmoitettiin: 'Eskarit lähdössä risteilylle ensi viikon tiistaina. Lähtö klo 5:00.'"

4. Verta näkyvissä.

"Olin vaihtamassa alakerrassa vauvalle vaippaa, kun viisivuotias poikani huusi yläkerrasta, että hänen kaksivuotiaalta pikkuveljeltään tulee nenästä 'aivan hirveesti verta'.

Minä tähän huutamaan kiireellä alakerrasta ohjeita, että hakekaa paperia ja pitäkää sitä pikkuveljen nenän alla.

Sitten mahdottomalla hopulla vaippaa vauvalle kiinni ja juoksulla kohti yläkertaa. Siinä vaiheessa alkoi veljesten nauru ja huuto: 'Aprillia!'"

5. Koiralta terveisiä.

"Kahdeksanvuotias poikani soitti minulle salille, että koirat ovat kakanneet eteiseen ja kakkaa on joka paikassa. Minä heti voivottelemaan, mutta onneksi tulikin, että aprillia!"

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Näyttelijä John Stamos ja hänen kihlattunsa Caitlin McHugh, 31 eivät ole vielä paljastaneet tulevan lapsen sukupuolta. 

Muun muassa Teho-osasto ja Full House -sarjoista tuttu näyttelijä kertoo People-lehden haastattelussa, että hän oli ehtinyt menettää toivonsa isäksi tulon suhteen. Avioero pitkäaikaisesta kumppanista Rebecca Romijnista vuonna 2005 sekä Stamoksen oman äidin kuolema vuonna 2014 pahensivat Stamoksen päihdeongelmaa, jonka tähti selätti vasta viime vuonna vieroituksen avulla. 

– Olen odottanut isäksi tuloa kauan. Mutta ensin minun piti selvittää asioita itseni kanssa, Stamos kertoi.

Nyt kuitenkin Stamoksen elämässä kääntyy uusi sivu, kun kauan odotettu esikoinen syntyy ensi vuonna. Onnelliset vanhemmat eivät halua vielä paljastaa vauvan sukupuolta, mutta Stamos uskoo tietävänsä, millainen isä hänestä tulee:

– Aion olla hauska isä! Olenhan harjoitellut jo kauan, Stamos kertoo haastattelussa viitaten roolihahmoonsa Full House -sarjassa, jossa näyttelijä auttaa leskeksi jäänyttä päähenkilöä tämän lasten hoidossa. 

 

 

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Nordean tutkimuksen mukaan keskimääräinen säästösumma lapselle on 30 euroa kuukaudessa.

Jo kolme neljästä suomalaisvanhemmasta laittaa rahaa säästöön lapsiaan varten, selviää Nordean teettämästä tuoreesta tutkimuksesta.

Sosiologian professori ja kulutustutkija Terhi-Anna Wilska on huomannut, että lapsille säästämisestä on tullut viime vuosina eräänlainen uusi välttämättömyys.

– 30 vuotta sitten oli epätavallista, että vanhemmat avustivat kotoa muuttanutta lastaan vuokranmaksussa. Nykyään ajatellaan, että on sopimatonta heittää lapsi omilleen, Wilska sanoo Meidän Perheen haastattelussa.

Samoilla linjoilla tuntuvat olevan suomalaisvanhemmat Nordean kyselyssä. Suurin osa säästää lapsen tulevaisuutta varten. Yleisin syy olla säästämättä lapselle on se, ettei rahaa saa säästettyä, vaikka haluaisi. Heistä, jotka eivät vielä säästäneet lapsilleen, moni aikoi aloittaa säästämisen myöhemmin. Vain hyvin harva ilmoitti, ettei pidä säästämistä tarpeellisena.

Keskimääräinen säästösumma on 30 euroa kuukaudessa, ja tyypillisimmin se laitetaan säästötilille. Rahastoihin säästää joka viides, ja osakkeisiin vain neljä prosenttia vastaajista.

 

Kysely

Onko lasten tulevaisuutta varten säästäminen mielestäsi tarpeellista?

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.