Kuva: Anna Huovinen
Kuva: Anna Huovinen

Vau, ilman hikeä! Kakun koristelijan paras apuri on vilkas mielikuvitus.

Hetki kakun äärellä on lyhyt mutta tärkeä. Onnittelulaulu, lasten loistavat kasvot. Otetaan herkkujen edessä hymyilevästä sankarista kuva, josta sitten myöhemmin huokaillaan: Miten pieni, muistatko?

Kakku siis tarvitaan, mutta sen takia ei tarvitse ilmoittautua sokerileipurikurssille eikä valvoa öitä marsipaanikoristeita muotoillen (ellei oikeasti halua). Helpoilla mutta näyttävillä koristelunikseillä saa kaupan valmiskakusta juhlapöydän ooh-elementin ilman hikeä.

1. Hilpeä ilmapallokakku syntyy pumppaamalla pieniin vesi-ilmapalloihin ilmaa. Pallot teipataan värikkäillä washi-teipeillä pitkien grillitikkujen päihin.

2. Koristeluideoita voi kaivaa myös päivänsankarin lelulaatikosta. Lelut pitää vain pestä huolellisesti, ja sen jälkeen kauhakuormaaja on valmis suklaarusinahommiin kakun päällä.

3. Kaikkein helpoin idea on tämä: Laita tähtisadetikkuja pystyyn kakkuun. Sytytä. Laula.

Paljon onnea vaan!

Lue lisää helppoja ja uusia vinkkejä lastenjuhliin huhtikuun Meidän Perhe -lehdestä.

Millaisia askarteluja teillä syntyy?

Nappaa kuva ja jaa se Instagramissa tägättynä #teeite @meidanperhelehti.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Näyttelijä John Stamos ja hänen kihlattunsa Caitlin McHugh, 31 eivät ole vielä paljastaneet tulevan lapsen sukupuolta. 

Muun muassa Teho-osasto ja Full House -sarjoista tuttu näyttelijä kertoo People-lehden haastattelussa, että hän oli ehtinyt menettää toivonsa isäksi tulon suhteen. Avioero pitkäaikaisesta kumppanista Rebecca Romijnista vuonna 2005 sekä Stamoksen oman äidin kuolema vuonna 2014 pahensivat Stamoksen päihdeongelmaa, jonka tähti selätti vasta viime vuonna vieroituksen avulla. 

– Olen odottanut isäksi tuloa kauan. Mutta ensin minun piti selvittää asioita itseni kanssa, Stamos kertoi.

Nyt kuitenkin Stamoksen elämässä kääntyy uusi sivu, kun kauan odotettu esikoinen syntyy ensi vuonna. Onnelliset vanhemmat eivät halua vielä paljastaa vauvan sukupuolta, mutta Stamos uskoo tietävänsä, millainen isä hänestä tulee:

– Aion olla hauska isä! Olenhan harjoitellut jo kauan, Stamos kertoo haastattelussa viitaten roolihahmoonsa Full House -sarjassa, jossa näyttelijä auttaa leskeksi jäänyttä päähenkilöä tämän lasten hoidossa. 

 

 

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Nordean tutkimuksen mukaan keskimääräinen säästösumma lapselle on 30 euroa kuukaudessa.

Jo kolme neljästä suomalaisvanhemmasta laittaa rahaa säästöön lapsiaan varten, selviää Nordean teettämästä tuoreesta tutkimuksesta.

Sosiologian professori ja kulutustutkija Terhi-Anna Wilska on huomannut, että lapsille säästämisestä on tullut viime vuosina eräänlainen uusi välttämättömyys.

– 30 vuotta sitten oli epätavallista, että vanhemmat avustivat kotoa muuttanutta lastaan vuokranmaksussa. Nykyään ajatellaan, että on sopimatonta heittää lapsi omilleen, Wilska sanoo Meidän Perheen haastattelussa.

Samoilla linjoilla tuntuvat olevan suomalaisvanhemmat Nordean kyselyssä. Suurin osa säästää lapsen tulevaisuutta varten. Yleisin syy olla säästämättä lapselle on se, ettei rahaa saa säästettyä, vaikka haluaisi. Heistä, jotka eivät vielä säästäneet lapsilleen, moni aikoi aloittaa säästämisen myöhemmin. Vain hyvin harva ilmoitti, ettei pidä säästämistä tarpeellisena.

Keskimääräinen säästösumma on 30 euroa kuukaudessa, ja tyypillisimmin se laitetaan säästötilille. Rahastoihin säästää joka viides, ja osakkeisiin vain neljä prosenttia vastaajista.

 

Kysely

Onko lasten tulevaisuutta varten säästäminen mielestäsi tarpeellista?

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.