SÄILYTYS Olisiko aika inventoida kodin lääkevarasto? Uusi samalla säilytyskaappi ja valitse sisustukseesi sopiva hauska, hillitty tai rustiikkinen vaihtoehto.

Olisiko aika inventoida kodin lääkevarasto? Samalla kun hankkiudut vanhentuneista lääkkeistä eroon, mikset vaihtaisi säilytyskaappia kätevämpään tai esteettisesti miellyttävämpään versioon?

Valikoimme markkinoilta sisustusta hauskalla tai hillityllä tavalla täydentävät vaihtoehdot, perusmalleja unohtamatta. Kertasimme myös, mitä lääkkeiden säilytyksessä tulee ottaa huomioon:

Säilytystilan valinnassa on hyvä ottaa huomioon lääkkeiden erityistarpeet. Kylpyhuone ei ole hyvä ratkaisu, vaan tilassa tulee olla mahdollisimman tasainen lämpötila ja alhainen kosteuspitoisuus. Jääkaapissa ongelmana on kosteus, joten se soveltuu vain niille tuotteille, jotka erikseen ohjeistetaan sijoittamaan kylmään.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Jotkin lääkkeet säilyvät huoneenlämmössä (15–25° C) esimerkiksi neljä viikkoa, mutta jääkaapissa (2–8° C) viimeiseen käyttöpäivään asti. Niin kutsutusta viileäsäilytyksestä (5–15° C) ollaan lääkkeiden kohdalla vähitellen luopumassa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Turvallisin paikka huoneenlämmössä säilyville lääkkeille on umpinainen, lukollinen lääkekaappi, joka suojaa niitä valolta ja lukittuna myös pieniltä sormilta ja tassuilta. Purkkikaaosta voi torjua jakamalla lääkkeet tarkoituksen mukaisesti eri hyllyille tai, jos tila riittää, nimikoituihin säilytysrasioihin.

 

 

Lääkkeet löytyvät helposti, jos rasiat on nimikoitu apteekkiosastojen tyyliin. Kuvan inspiroiva esimerkki löytyi täältä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla