Selvitä ovulaatiosi ajankohta laskurimme avulla.

Ovulaatio tarkoittaa munasolun irtoamista munasarjasta. Ovulaatio tapahtuu kuukautiskierron keskivaiheilla, ja normaali kierron pituus on 23–35 vuorokautta. Kierron pituus lasketaan ensimmäisestä vuotopäivästä seuraavan kierron ensimmäiseen vuotopäivään.

Jos toiveena on raskaus, kannattaa olla yhdynnässä parin päivän välein erityisesti kierron keskivaiheilla. Naisen hedelmällisin aika on vuorokausi ennen ovulaatiota, ja munasolun oletetaan olevan hedelmöityskelpoinen noin vuorokauden ajan. Siittiösolut elävät naisen elimistössä korkeintaan muutaman vuorokauden.

Ovulaatioajan voi selvittää melko luotettavasti apteekista saatavalla liuskatestillä. Peruslämmön mittaus on vanhanaikainen keino. Lämpö nousee 0,3–0,8 astetta, kun munasolu on irronnut. Juuri ennen irtoamista peruslämpö saattaa hieman laskea. Lämmön mittaus ei ole kovin luotettava tapa, sillä lämpö pitäisi mitata joka päivä samaan aikaan samasta paikasta ja elämäntapojen pitäisi olla säännöllisiä. Jotkut naiset pystyvät päättelemään ovulaation ovulaatiokivusta tai tarkkailemalla valkovuotoaan.

Ovulaatiohetki vaihtelee, mutta neljällä naisella viidestä, joiden kierto on säännöllinen, ovulaatio tapahtuu joka kierrossa suunnilleen samaan aikaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla