Kuva: Mikko Hannula
Kuva: Mikko Hannula

Marja Kihlström keskustelee vauva.fissä naisten kanssa seksuaalisuudesta.

Seksi ei kiinnosta. Oma olo tuntuu väsyneeltä ja möhköltä. Miten tässä innostuisi seksistä?

Haluttomuudesta ei kannata huolestua – elät ehkä vain seksuaalisuuden kannalta vaikeimpia vuosiasi. Ainakin, jos olet raskaana tai sinulla on pieniä lapsia, sanoo seksuaaliterapeutti Marja Kihlström.

Huolestumisen sijaan pitäisi puhua kumppanin kanssa.

Haluttomuus on yksi tavallisia pienten lasten vanhempien ongelmia, Marja sanoo. Hän on aloittanut vauva.fissä palstan, jossa hän vastaa odottajien ja pienten lasten äitien kysymyksiin seksuaalisuudesta. Pääset palstalle tästä.

– Vauvan saamiseen vanhemmat varautuvat, he lukevat oppaita ja kysyvät neuvoja. Omaan muuttumiseen ja parisuhteen muuttumiseen ei aina osata varautua, Marja sanoo.

Seksuaalisuuteen vaikuttavat väsymys ja naisen hormonitoiminnan ja kehon muutokset – mutta myös se, miten oma identiteetti muuttuu. Kun saa vauvan, pitää keksiä miten olla yhtä aikaa äiti ja nainen.

On vaikea ajatella itseään seksuaalisena naisena, jos haisee puklulta.

– Erittäin hyvää lääkettä naisen seksuaalisuudelle on saada levätä, hengähtää ja käydä rauhassa suihkussa. On vaikea ajatella itseään seksuaalisena naisena, jos haisee maidolta ja puklulta. Tai jos ei saa edes käydä vessassa yksin.

Marja on seksuaalineuvoja ja -terapeutti ja yhteisöpedagogi ja kolmen lapsen äiti. Hänen nuorin lapsensa on vielä vauvaikäinen.

Miksi opiskelit seksuaaliterapeutiksi?

– Seksuaalisuus on iso, tärkeä osa ihmisyyttä. Ja paljon enemmän kuin seksi. Asia on niin laaja, ja se liittyy biologiaan, psykologiaan, parisuhteeseen, kulttuuriin ja yhteiskuntaan. Seksuaalisuus on valtavan kiehtovaa.

– Jos ihmiset saavat oikeaa tietoa, heidän on helpompi nauttia.

Kysy Marjalta keskustelupalstalla. Kysymyksiä voivat tehdä kirjautuneet käyttäjät.

 

Vierailija

Halut hukassa? Kysy seksuaaliterapeutilta

Vierailija kirjoitti: Ämmillä on aina halut hukassa. Milloin on mitäkin päänsärkyä ja naisten vaivoja. Kyllä sen pitää vähintään kerran viikossa olla sauna ja seksi. Ei se mieskään itsestään tyytyväisenä pysy ja halut pitää jossain tukahduttaa, jos ei kotona voi. Ihan on äijillä sama vika! Itse olen yhden lapsen äiti, hoikka ja nätti ja laitan itseni joka päivä ennen töihin tai luentoihin lähtöä. Kauniit vaatteet ja Korkkarit aina jalassa. Silti ei irtoo,vaikka kuinka järjestäis hotelli öitä...
Lue kommentti
Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
VAUVA.FIN JOULUKALENTERI YHTEISTYÖSSÄ OPPI&ILON KANSSA

Vauva.fin joulukalenteri on piiloleikki: sivustolle piilotetaan joka aamu luukku, jota klikkaamalla pääset osallistumaan tuotearvontaan.

Palkintoja arvotaan yhteensä neljä:

1. Pelipakka-puuhakortit, arvontapäivä 4.12.

Pelipakka sisältää 45 hauskaa peliä ajanvietteeksi matkalle, mökille ja iltapäivien iloksi. Mukana pelialustojen lisäksi kaksi pyyhittävää tussia ja noppa. Ikäsuositus 6–99 vuotta. Arvo 16,50 e.

Tähän arvontaan osallistut luukuista 1–3.

 

2. Hoksaa!-perhepeli, arvontapäivä 11.12.

Koko perheen lautapelissä etsitään pelilaudalta noppien osoittamia asioita tiimalasin käydessä. Peli tarjoaa eri tasoisia haasteita ja iloista yhdessäoloa kaikenikäisille. Ikäsuositus 4–99 vuotta. Arvo 24,90 e.

Tähän arvontaan osallistut luukuista 4–10.

 

3. Robogem Deluxe -koodauspeli, arvontapäivä 18.12.

Robogem on vauhdikas ja koukuttava strategiapeli, jossa robotit etsivät timantteja kaukaiselta planeetalta. Ohjaa robotteja käskykorteilla, taktikoi, välttele esteitä ja nappaa timantit ensimmäisenä! Deluxe-peli sisältää uudet lisäkomentokortit, jotka tuovat peliin lisää vauhtia, strategiaa ja ohjelmointia. Ikäsuositus 6–99 vuotta. Arvo 29,90 e.

Tähän arvontaan osallistut luukuista 11–17.

4. Kivat kirjaimet -lastenpeli, arvontapäivä 27.12.

Iloinen pelipaketti avaa lapselle oven kirjainten ja kirjoittamisen maailmaan. Sisältää kaksi eri tasoista peliä: bingo-pelissä opitaan hauskalla tavalla alkukirjaimet ja alkutavut, ja sanapeli opettaa kirjoittamisen taidon. Helpot säännöt. Ikäsuositus 5–8 vuotta. Arvo 22,90 euroa.

Tähän arvontaan osallistut luukuista 18–24.

Osallistu näin:

Joulukalenterin luukku on sivustolla vuorokauden ajan aamukahdeksasta alkaen. Luukun voit löytää artikkeleista, resepteistä, blogeista tai blogiyhteisöstä. Luukku on linkki arvontasivulle. Voit osallistua joka päivä!

Kannattaa seurata Facebookissa Vauvaa ja Meidän Perhettä – voit saada vinkkejä luukun sijainnista.

Luukku näyttää tältä, numero vaihtuu päivän mukaan. (Tämän artikkelin kuva ei ole linkki, muut ovat!) Onnea etsintään!

Kuva: Piia Arnould
Kuva: Piia Arnould

Tilaa uutiskirjeemme nyt: saat samalla maksuttoman Meidän Perheen tai Vauvan näytelehden.

Tilaa uutiskirjeemme tästä linkistä!

Kun tilaat uutiskirjeen,

1) saat kerran viikossa sähköpostiisi parhaat juttumme kasvatuksesta ja perhe-elämästä.

2) voit tilata maksuttoman Meidän Perhe - tai Vauva-näytelehden.

Tästä voit katsoa, miltä Meidän Perheen uudistettu kirje näyttää.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.