25.5.2014 järjestetty Naisten kymppi keräsi uudelle lastensairaalalle lähes 3000 euroa. Lisäksi lipaskerääjät auttoivat kerryttämään keräyssummaa. Naisten Kympin porukka haluaa olla keräyksessä mukana niin kauan kuin keräys on käynnissä.

Naisten Kymppi on Suomen Urheiluliiton omistama tapahtuma, jonka tuotto käytetään lasten ja nuorten yleisurheilutoimintaan. Naisten Kympin ohessa juostaan koululaisille ja opiskelijoille tarkoitettu Tyttöjen Kymppi, jonka osallistumismaksusta osa on lahjoitettu vuosittain tyttöjen omalle hyväntekeväisyyskohteelle. Tänä vuonna kohteena oli Uusi Lastensairaala 2017 -hanke. Tyttöjen Kympin osallistumismaksu oli 29 euroa ja tästä summasta 4 euroa tyttöä kohden lahjoitettiin Run for Good -kampanjan kautta uudelle lastensairaalalle. Kaikkiaan rahaa kertyi osallistumismaksuista 2856 euroa. Lisäksi Naisten Kympillä kiersi tapahtumapäivänä lipaskerääjiä.

Sairaala on todella tarpeellinen

Sairaala maksaa hirvittävän paljon ja julkisilla rahoilla on tarvetta monessa muussakin tärkeässä kohteessa. Siksi halusimme ja haluamme jatkossakin osallistua keräykseen niin kauan kuin keräys on käynnissä. Tyttöjen Kympin varoilla on tuettu kymmenien vuosien ajan eri kohteita kuten Unicefia, Plania ja Tyttöjen Taloa. Uusi lastensairaala on ajankohtainen ja todella tarpeellinen, ja siksi halusimme omalta osalta olla mukana keräämässä rahaa.

Jokainen vanhempi toivoo parasta hoitoa

Olen pienen pojan äiti. Onneksi emme ole tarvinneet Lastenklinikan palveluja, mutta jos tarvetta joskus tulee, niin toivoisin lapseni saavan parasta mahdollista hoitoa parhaissa mahdollisissa olosuhteissa. Ja ennen muuta toivoisin, että todella vaativaa työtä tekevällä henkilökunnalla olisi mahdollisuus työskennellä hyvissä olosuhteissa. Näin varmasti jokainen vanhempi toivoo.

Kirjoittaja on Karoliina Ylösjoki, Naisten Kympin järjestävän IloMetri Oy:n toimitusjohtaja