Päätimme polkea Jäämereltä Saaristomerelle kolmessa päivässä ja lahjoittaa yrityksemme puolesta 50 senttiä jokaisesta poljetusta kilometristä...

Kirjoitettu 30.9.2013

Olen intohimoinen fillaristi. Asun tällä hetkellä Sveitsissä, mutta silti suuri haaveeni oli joskus nähdä kaunis, pohjoinen kotimaani pyörän selästä.

Viime vuonna lanseerasimme ”Lyyti Challenge” -konseptin, jossa yhdistyvät fyysinen hyvinvointi ja itsensä ylittäminen. Nyt tammikuussa vietimme Turussa vuoden kick off -palaveria, jossa julkistettiin vuoden 2013 haaste.

TEHDÄÄN YHDESSÄ JOTAIN MERKITTÄVÄÄ

Vuonna 2012 jokainen valitsi oman haasteensa, mutta nyt halusin, että teemme yhdessä jotain, johon kaikki voivat osallistua oman kuntonsa ja kiinnostuksensa mukaisesti ja jolla olisi vaikutusta myös muuhun kuin omaan hyvinvointiimme. Sain idean yhdistää oman haaveeni, Lyyti Challenge 2013 -haasteen ja hyväntekeväisyyden. 

Toimin yrittäjänä Lyyti Oy:ssä, mutta yrittäjyyttäkin tärkeämpi rooli itselleni on kolmen terveen lapsen isyys. Yrityksemme toisella pääomistajalla on kaksi pientä lasta ja samanlaiset arvot, joten hyvin pian päätimme antaa tukemme uudelle lastensairaalalle.

Päätimme polkea Jäämereltä Saaristomerelle kolmessa päivässä ja lahjoittaa yrityksemme puolesta 50 senttiä jokaisesta poljetusta kilometristä ja haastaa myös matkanvarren muut yritykset polkemaan ja lahjoittamaan. Luvassa olisi 76 tuntia yhtäjaksoista kammen pyöritystä ja 1500 kilometriä. Kyseistä haastetta ei voisi kukaan yksin läpäistä, joten oli erittäin tärkeää saada koko porukkamme motivoitua mukaan.

MITEN TIIMIN KÄY?

Lähtöpäivän lähestyessä oli jokainen työntekijämme, yhtä estynyttä lukuun ottamatta, ilmoittautunut mukaan tiimiin. 16 jäsenestä osalla oli pyöräilykokemusta, osalla ei. Mitenköhän meidän kävisi? Jaoimme tiimin kolmeen osaan: pohjoinen (Jäämeri – Kemi), Keski-Suomi (Kemi – Vaasa) ja etelä (Vaasa – Saaristomeri). Vuokrasimme pikkubussin ja peräkärryn, hankimme kaikille junaliput kohdekaupunkeihinsa, varasimme hotellit, saimme muutaman fillarin Evon:lta ja mainosmateriaalit KMG:ltä - ja näin olimme valmiit.

Haaste sisälsi useita huippukohtia, mutta ennen kaikkea yhteishenki ja yhdessä tekeminen oli mahtavaa! Lisäksi porukka innostui fillaroinnista ihan vakavasti ja moni ostikin itselleen uuden pyörän tämän jälkeen. Matkalla into olikin jo niin kovaa, että vaikka suunnittelimme yhden polkevan kerrallaan, halusi moni polkea lisää, ja Turkuun saavuttaessa oli letkassa jo parikymmentä polkijaa! Heistä nuorin istui pyöräkärryssä vaipat jalassa.

MAALISSA

Turkuun saavuttaessa oli tunnelma väsynyt, mutta loistava. Päätimme haasteen uimalla Saaristomeren aalloissa, Ruissalon saarella, ja uskon, että haaste jää jokaisen osallistujan mieliin ainutlaatuisena kokemuksena. Yhteistyökumppanimme Videolle.fi työsti haasteesta upean videon, jota kelpaa myöhemminkin fiilistellä.

Loppujen lopuksi poljimme noin 2000 kilometriä ja lahjoitimme yrityksemme puolesta 1000 euroa uuden lastensairaalan hyväksi.

Kirjoittaja on Petri Hollmén, tällä hetkellä Sveitsissä asuva turkulainen yrittäjä ja kolmen lapsen isä, joka haastaa kaikki ylittämään itsensä ja samalla tukemaan uutta lastensairaalaa.