Onko mahdollista selättää lapsiperheen jääkaappikaaos?

Miten jääkaappi pidetään puhtaana? Perheessä on neljä 6-11-vuotiasta lasta, jotka yltävät jääkaapille ja joita vähitellen on kannustettu itsenäiseen välipalan tekoon)

Ruoat kannattaa peittää huolellisesti muovikelmulla tai laittaa ne kannellisiin rasioihin. Näin jääkaappi pysyy helposti puhtaana ja samalla estetään ruokien kuivuminen sekä hajujen leviäminen ja tarttuminen. Lasten on myös helppo ottaa välipalaa rasioista. Rasioita voi kätevästi pinota päällekkäin.

Perhe voi myös sopia, että jääkaapissa on tietty hylly, josta välipalatarvikkeet aina löytyvät. Välipalahylly helpottaa sekä välipalojen löytymistä että jääkaapin järjestystä.

Perheen aikuinen voi vaikka kerran viikossa tarkistaa, mitä jääkaapissa on. Samalla näkee, mitä uutta tarvitaan ja mitä on syytä heittää pois.

Jääkaapin ovi kannattaa kerran viikossa pyyhkiä liinalla ja käsiastianpesuaineella. Silloin tällöin jääkaappi on hyvä tyhjentää ja pestä. Pese irrotettavat osat erikseen ja pyyhi sisäosa. Kuivaa jääkaappi pesun jälkeen. Jääkaapin lauhdutinputket ja kaapin alusta on hyvä myös joskus imuroida.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla