Milloin on hyvä aika mennä naimisiin? Perhe.fi:n kävijät kertovat.

Milloin on hyvä aika mennä naimisiin? Perhe.fi:n kävijät kertovat.

Väestöliitossa on huomattu, että yhä useampi Häät&Rakkaus-messujen kävijöistä tuo mukanaan vauvan tai suuremmankin perheen. Kysyimme Perhe.fi:n kävijöiltä, milloin on hyvä aika mennä naimisiin ja miten häistä voisi puhua vanhalle tutulle kumppanille - ja näin te vastasitte:

 • Ennen lasten syntymää.
 • Kun tuntuu oikealta. Se voi olla nopeasti tai hitaasti, vain jokainen pariskunta tietää oikean hetken
 • Lapset tehty, laina maksettu, viisitoista vuotta oltu yhdessä. Nyt olisi aikaa ja rahaa kunnon häille, vai onko? Aihe piti ottaa vain esille. Aikojen saatossa asia on hautautunut muiden juttujen alle. Ei vain saatu aikaiseksi. Kummatkin olemme vihkimistä ajatelleet ja naimisiin menon kannalla. Asiaa kierreltiin ja kaarreltiin, turhaan. Olisimme jo naimisissa, jos vain jompikumpi olisi ottanut kalenterin esiin ja buukannut päivän! Mies ei pidä vouhotuksesta ja kun asiaa on nyt lähestytty ilman suuria paineita ja touhotusta, hän on myöntynyt kaikkeen, jopa itsekin vaihtoehtoja esitellen! Kun niin moni ystävä ja sukulainen on jo ehtinyt häänsä viettää, olemme itsekin nähneet erilaisia vaihtoehtoja juhlinnalle. Meiltä puuttuu enää toteutus...
 • Meillä naimisiin menosta puhuttiin pikkuhiljaa vuosien ajan, mutta täytyy tunnustaa että ehkä väliin jopa vähän painostinkin miestä siihen suuntaan,että häät ois tosi kivat...
 • Lämmöllä ja keskustelulla yhteinen päämäärä (ja hääpäivä) löytyy!
 • Meillä on vasta häät suunnitteilla. Tarkoitus oli mennä ensin naimisiin ja sitten hankkia lapset, mutta suunnitelmat muuttuivat matkan varrella. Nykyisin ei ole enää niin tarkkaa, onko naimisissa ennen lapsia, vaikka on hienoa että perinteitäkin kunnioitetaan! Naimisiin pitää mennä silloin kun se pariskunnalle tuntuu sopivalta ja talous antaa myötä.
 • Meillä häät ovat olleet ajatuksissa kihlauksesta asti, ja yhdessä on mietitty, milloin sopiva aika on. Molemmat on tienneet, missä mennään eikä ole tarvinnut miettiä, miten tästä puhuttaisiin.
 • Milloin naimisiin? -kysymys kiertää meidänkin perhettä. Itse haluaisin mennä ennen lapsien syntymää, jotta sitten jokaisella perheenjäsenellä on sama sukunimi. Mutta tällä hetkellä omat kriteerini eivät ole vielä täysin täyttyneet - joista suurin on painon pudotus.
 • Naimisiin mennään silloin kun oikealta tuntuu.
 • Meidän perheessä häistä ja lapsista on aina pystytty puhumaan avoimesti ja molemmat ottavat toisensa vakavasti. Ehkä juuri siksi rakastankin miestäni!
 • Minä olisin halunnut naimisiin jo ennen lapsia, mutta mieheni ei halunnut naimisiin vielä silloin. Olemme menossa naimisiin ensi kesänä, kun esikoisemme on 2,5-vuotias. Toinen lapsi saa tulla sitten häiden jälkeen. Sopiva ikä naimisiin menemiselle on, kun on jo ehtinyt hankkia elämänkokemusta ja tietää, mitä elämältään tahtoo. Itse en olisi ollut valmis naimisiin vielä 20-vuotiaana. Naimisiin mennessäni olen 32-vuotias. Toiset voivat toki olla valmiita jo aiemmin.
 • Nykyään saatetaan mennä mielestäni jopa liian nopeasti naimsiin. On hyvä elää sitä arkea ja harjoitella yhdessä asumista ensin yhdessä, niin näkee, millaista siellä neljän seinän sisällä toisen kanssa on. Se ei aina ole herkkua, mutta jos toista rakastaa yhä useamman vuoden jälkeen ja on sitä mieltä, että kumppani on ihanin ja seksikäs pelkästään sohvalla istuessaan polvipussiverkkareissa ja rasvaisella kuontalolla, niin eiköhän sitten ole aika jo hääkellojen soida.
 • Itselläni naimisiinmeno, on aina ollut selvä asia. Meillä väliin tuli tuommoisen pienen ja pippurisen tytön syntymä. Nyt entistä vahvemmin tahdon meistä perheen, ja mielestäni kaiken kruunaa naimisiinmeno.
 • Häistä oli hellpo puhua kumppanille, koska haluamme koko perheelle saman sukunimen.
 • Parasta mennä naimisiin, kun on vakiintunut suhde ja on täysin varma rakkaudestaan kumppania kohtaan! Itsellä ajankohtaista vuonna 2012.
 • Silloin kun hetki tuntuu oikealta.Yllätys on kiva, ja reaktiot tällöin varmasti aitoja!
 • Silloin kun se tuntuu itsestä oikealta ja hyvältä. Ei ympäristön painostuksesta! Asioista puhutaan reilusti omilla nimillä, automatkat ovat meidän perheessä olleet hyviä keskusteluun kuin keskusteluun.
 • Yhdessä on pitäisi elää ainakin reilu vuosi, ennen kuin mietitään edes naimisiin menoa. Kyse on on kuitenkin periaattessa loppuelämän sitoutumisesta, ainakin teoreettisesti. Toisen tavat ja luonne pitäisi tuntea melko perusteellisesti ja myös saada testattua niiden sopivuutta ennen alttarille astumista. Suora puhe on aina parhain ratkaisu.

Teksti: Meidän Perhe

Lue myös: Seksi lapsiperheessä ja Ongelmia suhteessa?

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.