Pikkutytön viihtyisä huone koulunkäyntiä ja leikkejä varten, jonka kruunaa upea tehosteseinä.
Pikkutytön viihtyisä huone koulunkäyntiä ja leikkejä varten, jonka kruunaa upea tehosteseinä.

SUUNNITTELU Lastenhuone tehdään lapsen omaksi tilaksi leikkimistä, kaverien kyläilyä, koulutehtävien tekoa ja nukkumista varten. Mitä kaikkea on otettava huomioon sisustuksessa?

Lastenhuone tehdään lapsen omaksi tilaksi leikkimistä, kavereiden kyläilyä, koulutehtävien tekoa ja nukkumista varten. Ota seuraavat asiat huomioon koululaisen huonetta sisustaessasi. 

 

1. Tee tilasta rauhallinen, sillä läksyjen teko vaatii keskittymistä.

 

2. Hanki kunnollinen koulupöytä ja työtuoli. Ihanteellisinta olisi hankkia jo lapsen ensimmäiseksi pöydäksi sellainen, joka kasvaa lapsen tarpeiden mukana. Ensin sen ääressä askarrellaan ja piirrellään.

 

3. Paksut ja pimentävät verhot tuovat koululaiselle unirauhaa.

 

4. Lapsen vuode on oikeastaan ainoa kaluste, joka on hankittava iän perusteella. Koululaiselle hankitaan yleensä normaalikokoinen vuode. Reilun kokoinen sänky toimii lapsen huoneessa sohvan korvikkeena silloin, kun on paljon kavereita kylässä. Paljon tyynyjä mukavuutta lisäämään, niin tunnelma on viihtyisä! Lapsen painon lisääntyessä laadukkaan patjan tärkeys kasvaa. Lapsille suunnitellusta joustinpatjasta kouluikäinen saa tarvittavaa tukea luustolle ja selkärangalle

 

5. Valitse huoneeseen riittävä ja häikäisemätön valaistus.

 

6. Muista persoonallisuus! Esillä pitää olla myös jotain harrastuksiin liittyvää, mielivärejä, omia piirroksia, rakennelmia tai ainakin jotain mielimusaa.

 

Tutustu Rakentaja.fi:ssä koululaisen laatikoihin ja fiksuihin säilytysratkaisuihin.

 

Kuva Jarno Kovamäki