Maantieteellisesti hajanainen 200 asiamiehen porukka tekee loistavan suorituksen! Kittiläläinen OP-Pohjolan asiamies Katja Kurkinen-Stoor kirjoittaa ajatuksistaan ja innostuksestaan.

Ajelin yhtenä syksyisenä aamuna töihin ja kuuntelin radiosta kuinka OP-Pohjola on lahjoittanut yli miljoona euroa Uusi Lastensairaala 2017 -hankkeelle. Töihin päästyäni verkkolehdessämme oli juttu, jossa innostettiin myös henkilökuntaa ottamaan osaa keräykseen. Ajattelin heti, että onpa hienoa olla tällaisessa työyhteisössä mukana. Vakuutusasiamiehet eivät kuitenkaan ole varsinaisesti henkilökuntaa, vaan yrittäjiä, jotka myyvät vakuutuksia edustamansa yhtiön lukuun. Tuntui, että kyllä meidänkin on kollegoiden kanssa osallistuttava! Soitinkin ystävälleni Jukka Pitkäselle Ouluun, ja koska hänet oli niin helppo innostaa mukaan, vakuutuin ideastani entisestään.

Keräysmuoto kirkastuu – kollegojen aktivoiminen

Tutkin Uusi Lastensairaala 2017 -nettisivuja ja löysin Tuula Collianderin yhteystiedot. Tuula esitteli ystävällisesti minulle eri vaihtoehtoja suorittaa keräys maantieteellisesti hajanaiselta porukalta. Päädyimme pyytämään asiamieskollegoja laittamaan lahjoituksensa tietyllä viitteellä Uusi Lastensairaala 2017 -keräyksen tilille. Minun ja Jukan tehtäväksi jäi muistuttaa ja innostaa kollegoita lahjoituksen tekemiseen, mikä ei onneksemme ollutkaan yhtään vaikeaa.

Lapset motivoivat tekijöitä

Tottahan se on, että lähimpänä sydäntä ovat asiat, jotka koskettavat itseä. Olin syksyllä juuri palannut äitiyslomalta töihin ja siksikin tämä asia tuntui silloin ja tuntuu edelleen niin tärkeältä. Miitta-tyttöni on nyt reilun vuoden ikäinen ja Jukalla on puolestaan 10-vuotias Inka ja 3-vuotias Tenho. He kaikki ovat kyllä terveitä, mutta vakuutusalalla työskennellessä on käynyt entistä selvemmäksi, että kaikki eivät ole yhtä onnekkaita.

Tyttäreni Miitta pilkillä aurinkoisella jäällä.

Hanke koskettaa pohjoista Suomea

Toimin vakuutusasiamiehenä Kittilässä ja voisi kuvitella, että pääkaupunkiseudun lastensairaala ei koskettaisi minua pohjoisen Suomen 6000 asukkaan pikkukylään. Vanhan lastensairaalan huonosta kunnosta kärsivät kuitenkin myös lappilaiset pikkupotilaat, jos leikkauksia joudutaan perumaan ja perhe matkustaa turhaan Helsinkiin. Vakavasti sairaiden lasten hoito on koko maassa keskitetty Helsinkiin, ja joka kolmas lapsi tulee hoitoon metropolialueen ulkopuolelta. Kittilän kirkonkylällä on terveyskeskus ja 150 kilometrin päässä Rovaniemellä Lapin keskussairaala. Isommat vaivat hoidetaan neljän tunnin ajomatkan päässä Oulun yliopistollisessa sairaalassa.

Me-henki kantaa!

Keräyksemme tuotti noin 7500 euroa, mikä on mielestäni reilun 200 asiamiehen porukalta loistava suoritus! Parasta tässä on ollut huomata, kuinka vahva yhteenkuuluvuudentunne ja me-henki syntyy, kun päästään yhdessä auttamaan ja osallistumaan todella tärkeään projektiin, vaikka kaikki olemmekin aivan eri puolilla Suomea.

Toivotan omasta ja kollegoideni puolesta kaikkea hyvää Uusi Lastensairaala 2017 keräykselle ja tsemppiä loppurutistukseen!

Kirjoittaja on Katja Kurkinen-Stoor, OP-Pohjolan asiamies.