Sain esikoistyttöni puoli vuotta sitten. Olen onnellisessa asemassa, koska tyttäreni on terve. Moni muu vanhempi elää kovin erilaisessa tilanteessa. Inspiroiduin auttamaan itselle rakkaalla tavalla.


On koskettavaa seurata vierestä

Olen seurannut vierestä, kun läheisten ystävien ja tuttujen lapset kamppailevat hengestään nykyisessä huonokuntoisessa lastensairaalassa. Sairaalassa, jossa vanhempien ei tarvitse murehtia perhepedissä nukkumisesta, sillä sairaalaan ei yksinkertaisesti mahdu vanhemmat lapsensa kanssa yöpymään. 

Sairaalassa, jossa tilat ovat ahtaat, ja jatkuvat vesivauriot heikentävät huoneilmaa entisestään. Vanhemmat joutuvat muutenkin elämään jatkuvassa epätietoisuudessa. He miettivät, kuinka sairaalajaksot ja rankat hoidot vaikuttavat omaan rakkaaseen pienokaiseen. Nämä ihmiset ovat koskettaneet minua.

Käsitöitä väkertämällä talkoisiin

Mietin pitkään, miten voisin itse olla mukana talkoissa. Halusin tehdä jotain muutakin kuin lahjoittaa vähän rahaa. Seurasin Facebookissa alkanutta korukampanjaa, jossa itsekin syöpää sairastanut Anna huutokauppasi tekemiään koruja uuden lastensairaalan hyväksi. Tästä inspiroituneena mietin, että minähän väkerrän muutenkin kaiket päivät erilaisia käsitöitä, ja nyt äitiyslomalla ollessani siihen oli vielä enemmän aikaa. 

Rakas harrastus ilahduttaa muita

Olin pidemmän aikaa jo miettinyt, että haluaisin tehdä elämääni tilaa erilaisille asioille; päästää irti turhasta materiasta ja keksiä sekä tehdä juttuja, joista minulle tulee oikeasti hyvä fiilis. Tämä projekti on tuon ajatuksen hedelmä. Olen aina nauttinut käsillä tekemisestä. Nyt rakas harrastukseni ilahduttaisi itseni lisäksi monia muita ja vielä tämän lisäksi kerryttää lahjoituksina vähän rahaa uudelle lastensairaalalle!

Projekti kestää 52 viikkoa

Päätin, että projektini tulisi kestämään yhden vuoden. Tekisin joka viikko yhden käsityön ja huutokauppaisin sen Facebook-sivuillani. Tähän mennessä olen tehnyt jo lähes 20 käsityötä, jotka ovat löytäneet tiensä uusiin koteihinsa. Hyvin alkaneen projektin tavoite on kerätä lahjoituksia uudelle lastensairaalalle 1500 euroa vuoden loppuun mennessä. Olen todella kiitollinen kaikille, jotka ovat lähteneet tukemaan projektiani ja sitä kautta löytäneet oman tapansa lahjoittaa uuden lastensairaalan hyväksi.

Madebylimppu löytyy myös omasta blogista.

Kirjoittaja on Linda Marttunen, innostunut käsitöiden ja uuden lastensairaalan ystävä