Ryhmä Haun koiranpennut tunnetaan televisiosta, mutta tiesitkö, että suosikkikoirien seikkailuja pääsee myös kuuntelemaan Satukirjastossa Jaajo Linnonmaan lukemana?


Ryhmä Haun tarttuva tunnusmusiikki kaikuu sunnuntaisin monessa lapsiperheessä, ja sen osaa ulkoa myös radio- ja tv-juontaja Jaajo Linnonmaa. Kun koiranpennut valtaavat tv-ruudun, kolmen pienen tyttölapsen isälläkin on vauhti päällä.

­                           – Osaan tulkita myös sarjan tunnusbiisin, Jaajo naureskelee.

Laulu sujuu letkeästi porukalla, ja koiranpennut inspiroivat hyvällä asenteellaan: kaikille koirille löytyy käyttöä jokaisessa jaksossa, eikä kukaan jää lehdelle soittelemaan.

                           Lempihahmokseen Jaajo nostaa Rollen. ­– Se on ruumiinrakenteeltaan vähän samanlainen kuin minä. Sillä on myös hurttia huumoria. Se söpöstelee välillä, kunnes muistaa, että pitäisi olla bulldoggi. Sitten se korjaa lauseitaan ja yrittää olla vähän kovempi kuin on.

Jaajon perheessä tunnetaan myös Ryhmä Hau -kirjat, joten juontaja innostui lukemaan tarinoita ääneen myös suuremmalle yleisölle Lasten Omaan Satukirjastoon.  – Isien pitää ehdottomasti lukea lapsille kirjoja, Jaajo kannustaa.

Katso vielä tästä, miten Ryhmä Hau -tarinoiden lukeminen Jaajolta sujui:
 

 

Hellekesän jälkeen Arendelin vilpoinen tuuli tuntuu ihanalta! Frozenin mukaansatempaavaa tarinaa voi lukea Satukirjastossa maksutta tämän viikon ajan. Tartu siis tilaisuuteen ja tempaudu kiehtovaan seikkailuun Elsan, Annan, Olafin, Kristoffin ja kumppanien kanssa!

 

Tilaajina Frozen-fanit pääsevät lukemaan myös Olafin koulupäivästä, ja Satukirjastossa odottaa myös moni muu ihana tarina vuonojen ja vuorien maasta. Koululaisille on lisätty tällä viikolla helppolukuiset romaanit Wall-E ja Bolt. Boltista voi valita joko tavutetun tai tavuttamattoman version, joten lukemista löytyy kaikentasoisille lukijoille. Sydäntä sykäyttävän Wall-E-tarinan voit lukea täältä.

Värikäs Coco on elokuva perheen tärkeydestä ja muistamisen voimasta. Iloisen musiikin siivittämä seikkailu vie katsojat lumoavaan Kuolleiden kaupunkiin.

Tarina kertoo 12-vuotiaasta meksikolaispoika Miguel Riverasta, jonka kotikaupungissa valmistaudutaan Kuolleiden päivän juhlallisuuksiin. Miguel haaveilee muusikon urasta, vaikka kaikki musiikkiin liittyvä on ollut suvussa ankarasti kiellettyä aina siitä asti kun iso-iso-isoisä Rivera jätti perheensä havitellakseen tähteyttä.

Perheen vastustuksesta huolimatta Miguel päättää osallistua kaupungin musiikkikilpailuun, mutta päätyy sattumusten summana idolinsa, aikoja sitten edesmenneen Ernesto de la Cruzin hautakammion kautta Kuolleiden kaupunkiin. Mukanaan hänellä on vain Dante-piski, joka täyttää hupaisan sivuhahmon roolin koiramaisella antaumuksella.  Kuolleiden kaupungin raja-asemalla Miguel tapaa Héctor-nimisen herrasmiehen, joka auttaa poikaa selvittämään suvun salaisuudet.

Coco on tulvillaan iloista musiikkia sekä mielikuvituksen ja tarinankerronnan taikaa, jota Pixarilta parhaimmillaan voi odottaa. Kuolema ei ole helpoin aihe lapsille suunnatun animaatioelokuvan aiheeksi, mutta Coco onnistuu sen käsittelyssä. Elokuvan luoma kuva tuonpuoleisesta on maagisen värikäs ja tunnelmallinen. Tekijäkaarti on onnistunut käsittelemään meksikolaisia perinteitä suurella kunnioituksella ja rakentamaan niiden päälle monikerroksellisen ja eri-ikäisiä viehättävän tarinan perheestä, suvusta ja muistamisen voimasta. Nimensä elokuva lainaa Miguelin Coco-isoäidiltä, jonka hiipuvat lapsuusmuistot nousevat elokuvan lopussa arvoon arvaamattomaan.

 Ihan pienille lapsille elokuvaa ei kuitenkaan voi suositella jännittävien kohtausten vuoksi, ja aikuisten kannattaa varata taskuun pari nenäliinaa.

Ensi-ilta: 16.2.2018;  Kesto: 1 t 45 min;  Ikäraja: 7; Suomenkieliset äänet: Miguel: Luca Elshout; Hector: Markus Niemi; Ernesto De La Cruz: Waltteri Torikka; Mamá Imelda: Sari Ann Stolt; Abuelita: Ritva Oksanen; Papá: Lari Halme; Papá Julio: Markku Huhtamo; Mamá: Meeri Koutaniemi; Mamá Coco: Inkeri Wallenius; Rosita-täti: Katja Aakkula; Victoria-täti: Ulla Renko; Oscar-eno: Jukka Puotila; Felipe-eno: Jukka Puotila; Frida Kahlo: Vappu Nalbantoglu; Kirjurimies: Pekka Autiovuori; Mariachimuusikko: Sami Yaffa; Naisjuontaja: Katja Sirkiä; Ohjaaja: Lee Unkrich; Levittäjä: Walt Disney Studios Motion Pictures AB