Lahtelaistytöt kertovat videolla, mikä pojissa on ihanaa.

”Poikien kaa on turvallista olla.”

”Vaik ois ollu kuinka huono päivä, niin poikien kanssa se yleensä muuttuu paremmaksi.”

”Pojat on hauskoja ja rentoja.”

”Ihmemiehiä!”

Viime viikolla kerroimme lahtelaispoikien tytöille tekemästä ”Sinä olet kaunis” -videosta, joka saavutti valtaisan suosion sosiaalisessa mediassa. Poikien videota tekemässä ollut 14-vuotias Pyry Lilja kertoi, että Joutjärven seurakunnan tytöt aikoivat tehdä vastineen poikien videolle.

Ja niin tytöt tekivät. ”Sinä senkin komistus” -video esitettiin lauantaina Jovin nuorten tyttöjen pojille järjestämässä nuortenillassa. Joutjärven seurakunnan nuorisotyönohjaaja Lasse Simpanen kertoo, että videon tekijät ovat 15–18-vuotiaita tyttöjä.

– Tytöt tekivät videota innokkasti. He ideoivat videon sekä hoitivat kuvauksen ja editoinnin kokonaan itse.

Pojat ottivat videon iloisesti vastaan. Salissa kuultiin sen ensiesityksen aikana myös naurunremahduksia.

Simpanen kertoo, että videoiden menestys on tullut nuorille yllätyksenä. Videot oli tarkoitus näyttää vain Jovin nuorten omalle porukalle. Suosio ei kuitenkaan haittaa nuoria, päinvastoin.

– Olemme kaikki sitä mieltä, että maailmaan mahtuu aina lisää positiivisuutta, Simpanen sanoo.

Lue lisää

14-vuotias hittivideon tekijä: "Kaikki tytöt ovat kauniita"

Tilaajille
Syömishäiriöt ovat tytöillä tavallisempia. Pojilla pakonomainen tarve kontrolloida kehoa voi näkyä esimerkiksi liian tiheinä punttisalitreeneinä. Kuva: iStockphoto
Syömishäiriöt ovat tytöillä tavallisempia. Pojilla pakonomainen tarve kontrolloida kehoa voi näkyä esimerkiksi liian tiheinä punttisalitreeneinä. Kuva: iStockphoto

Yksi syö vain puolikkaan omenan, toinen liikkuu vimmatusti, kolmas ahmii salaa. Onko lapsella syömishäiriö? Mistä sen tunnistaa ja mitä vanhempi voi tehdä?

”Oli sää mikä tahansa, tytär lähti lenkille – myös väsyneenä ja iltamyöhään.”

”Hän alkoi pukeutua väljiin vaatteisiin ja pitää useita kerroksia päällekkäin.”

”Nuoren oma roskis oli yhtäkkiä täynnä suklaapapereita.”

Näin vanhemmat kuvaavat...

”Ihan kamala ajatus”, miettii teinitytön isä. Miten tukea nuorta ensimmäisissä seurustelusuhteissa?

”Poika sopi netissä treffit tytön kanssa, mutta tyttö ei tullut paikalle. Äidinkin sydämestä riipaisi”, kertoo 15-vuotiaan pojan äiti.

”Yritin puhua saunassa naiseksi kasvamisesta, mutta se oli kuulemma hirveän noloa. Lopulta varasin ajan ehkäisyneuvontaan”, sanoo 14-vuotiaan tytön äiti...