Kuva 123rf
Kuva 123rf

Yhdysvalloissa vanhemmat ovat löytäneet lapsilleen muodikkaita nimiä suoraan kännykän ruudulta.

Ludwig, Reyes, Amaro, Willow ja Juno. Esimerkiksi näitä nimiä on annettu vauvoille tänä vuonna Yhdysvalloissa enemmän kuin ennen. Uudet nimisuosikit ovat löytyneet kännykkäsovelluksesta. Nimet ovat kuvanjakosovellus Instagramin suodattimia, jotka muokkaavat kuvan sävyjä.

Nimimuodista kertoo yhdysvaltalainen Babycenter.

Nousussa ovat myös sukupuolineutraalit nimet.

Suomessa lapsille annetuissa nimissä insta-muoti ei näy. Vain Junoa on annettu nimeksi, mutta jo ennen insta-aikaa. Kuudessa vuodessa nimen on saanut 43 lasta.

Yhdysvalloissa vauvojen nimissä nousussa ovat myös nimet, joista ei tiedä onko lapsi tyttö vai poika. Sekä tytöt että pojat ovat saaneet nimekseen esimerkiksi Amari, Carson, River, Rory ja Phoenix.

Muodissa ovat myös kuninkaallisuuteen viittaavat nimet kuten tytölle Royalty ja Duchess sekä planeetoista napatut Jupiter ja Venus.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
Pienen prinssi Gabrielin ensimmäinen edustuskuva! Kuva: Kungligahuset

Prinsessa Sofian ja Carl Philipin pieni poika sai suurmiehen nimen. 

Ruotsin hovin tuorein tulokas, prinsessa Sofian ja prinssi Carl Philipin vastasyntynyt poika, sai juhlavassa seremoniassa kauniin nimen: Gabriel Carl Walther.

 

Prins Gabriel #kungahuset #dalarna

Henkilön Kungahuset (@kungahuset) jakama julkaisu

Vauvan lukijat arvuuttelivat vauvauutisen jälkeen, mikä voisi olla hyvä nimi prinssi Alexanderin pikkuveljelle. Eniten ääniä sai Edward, Felix ja Fredrik, mutta neljäs suosikeista oli juurikin Gabriel! 

Vierailija

Ruotsin prinssi sai nimen – ja Vauvan lukijat osuivat arvauksissaan hyvin lähelle!

Vierailija kirjoitti: Garbriel on kaunis nimi, mutta Alexanderin kanssa ei minusta paras mahdollinen nimipari. Hah! Ovat kaksi ihan eri ihmistä, sattuvatpahan nyt vain olemaan veljeksiä. Ei kaikki halua lapsilleen Jari, Kari, Sari, Mari sointuva tyyppisiä nimiä ja parempi niin kun vielä kuninkaallisista kyse. Olisihan se noloa sitten kun menisi nimet sekaisin helposti kun pitäisi puhua Karista, niin lipsahtaisin helposti Jari jne. Ymmärtiköhän aloittaja ollenkaan mitä ajan takaa?
Lue kommentti
Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Meidän Perheen nimipäiväkoneesta löytyvät kaikki suomen- ja ruotsinkieliset nimipäivät!

 

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.