Lasta ei tutkimuksen mukaan kannata palkita tavaralla eikä rankaista takavarikoimalla suosikkilelu.

Oletko pohtinut, onko viisasta palkita lapsi hyvästä suorituksesta uusimmalla PlayStationilla tai rangaista huonosta käytöksestä takavarikoimalla suosikkilelu?

Asiantuntijoiden mukaan tavaralla palkitseminen tai rankaiseminen ei ole fiksua – ainakaan jollei halua lapsesta materialistia. Asiaa tutkittiin Missourin ja Illinoisin yliopistoissa, ja tutkimukseen haastateltiin yli 700 aikuista.

Selvisi, että jos vanhemmat käyttivät palkitsemisen tai rankaisemisen välineinä tavaroita tai osoittivat kiintymystään pääasiassa antamalla lahjoja, lapsista kasvoi todennäköisemmin aikuisia, joiden mielestä elämässä menestyminen tarkoittaa tavarapaljoutta. Mitä enemmän tavaraa ja merkkituotteita, sitä menestyneempi ihminen, he kokivat.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Materialla lapsena palkitut ihmiset ajattelivat myös, että tiettyjen tavaroiden omistaminen teki heistä entistä viehättävämpiä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Aiempien tutkimusten mukaan sellaisilla ihmisillä, jotka määrittelevät itsensä ja muut omistamisen kautta, on paljon tavallista suurempi riski joutua esimerkiksi taloudellisiin vaikeuksiin tai ongelmiin ihmissuhteissaan.

Tutkimuksessa kävi ilmi myös, että lapsista kasvoi useammin materialisteja, jos he kokivat, ettei vanhemmilla ollut heille tarpeeksi aikaa tai että vanhemmat olivat heihin jostakin syystä pettyneitä.

– On täysin ymmärrettävää ja hyväksyttävää, että rakastavat vanhemmat ostavat lapsilleen lahjoja. Mutta samalla lapsia pitäisi muistaa kannustaa olemaan kiitollisia siitä, mitä heillä on: niin ympärillään olevista läheisistä ihmisistä kuin aineellisesta hyvästäkin, tutkimusta johtanut professori Marsha Richins sanoo.

– Joka kerta, kun lapsi muistaa olla kiitollinen saamastaan lahjasta, hän tulee tietoisemmaksi siitä, miten onnekas on. Kiitollisuuden tunne ohjaa lasta anteliaisuuteen, muiden huomiomiseen sekä vähentää riskiä kasvaa pelkkää materiaa arvostavaksi aikuiseksi.

Lähde: Science Daily

Vierailija

Itse ainakin koen että minut kasvatettiin huonosti koska en ikinä saanut mitään en oppinut myöskään haluamaan muilta mitään... nyt ei kiinostaa mikään eikä kukaan samaa paskaa vaan alusta loppuun kaikki tyynni.

 

Arvoni ovat minun arvojani moraalini ja lakini ovat elämäni, te muut olette tois-arvoisia.

Vierailija

Tämähän on radikaalia sääli vaan että maailma pyörii materialistisissa ihanteissa ehkä olisi parasta opettaa lapsensa juuri normaaliksi ahneeksi materialistiksi soputuisi paremmin kuin anti-materialisti..

 

Raha on paskaa

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
 
Sisältö jatkuu mainoksen alla