Valitsimme lahjoituskohteeksi uuden lastensairaalan, koska se tuntuu läheiseltä, vaikka meillä opiskelijoilla ei kovin monella vielä lapsia olekaan.

KylteriRUN on juoksutapahtuma, jossa kylterit eli kauppatieteilijät kokoontuvat juoksun äärelle samaan aikaan useassa eri kaupungissa. Tänä vuonna juostiin seuraavissa kaupungeissa: Vaasa, Joensuu, Oulu, Turku, Jyväskylä ja Tampere.

Keksimme idean Vaasassa alle kaksi vuotta sitten, kun pohdimme varapuheenjohtajamme kanssa jonkinlaisen urheilutapahtuman järjestämistä. Ajattelimme tapahtumaa ainejärjestöllemme (Warrantti ry, Vaasan Yliopiston kauppatieteilijöiden yhdistys), mutta taustalla pyöri toive siitä, että saisimme aikaan eri kaupunkien kauppatieteilijöitä yhdistävän tempauksen tai tapahtuman.

Hieman vahingossa nämä kaksi teemaa yhdistyivät, ja niin sai alkunsa KylteriRUN. Ensimmäisenä vuonna lahjoitimme juoksun tuotot Mielenterveyden keskusliitolle nuorten syrjäytymistä ehkäisevään työhön. Tänä vuonna valitsimme lahjoituskohteeksi Uusi Lastensairaala 2013 -hankkeen.

Miten päädyimme tukemaan uutta lastensairaalaa?

Satuimme huomaamaan hankkeen mainoksen internetissä ja vierailtuamme Uusi Lastensairaala 2017 -sivustolla, lopullisen päätöksen tekeminen oli varsin helppoa. Markkinointimateriaali oli muutenkin tyylikästä ja sopivan huomiota herättävää.

Koimme, että sairaala on helposti hahmotettava lahjoituskohde, koska kyseessä on fyysinen rakennus toimintoineen. Tällä tavalla lahjoittaja pystyy kuvittelemaan, että “tämän näköiseen asiaan minä nyt lahjoitan rahaa”. Lisäksi lastensairaala on asia, joka herättää paljon tunteita ja tuntuu jollain tapaa läheiseltä, vaikka meillä opiskelijoilla ei kovin monella vielä lapsia olekaan.

Inspiraatiota ja motivaatiota löytyy

Inspiraatio ja motivaatio löytyi opiskelijajoukossa innosta tehdä yhdessä jotain uutta. Vaikka opiskelija ei voi rahallisesti ehkä kovin suurta panosta antaa, totesimme, että jos jokainen kantaa kortensa kekoon, on meistäkin varmasti apua.

Tapahtuman huippukohta, ainakin täällä Vaasassa, oli yliopistomme cheerleader-joukkueen tyttöjen juoksijoille vetämä alkujumppa keskustan torilla. Se nosti iloiset ilmeet juoksijoiden kasvoille ja herätti ohikulkijat uteliaaseen hymyyn. Juuri tällaista helppoa ja yksinkertaista yhdessä tekemistä koko tapahtumalla lähdettiin hakemaan. 

Monesta asiasta meillä opiskelija-aktiiveilla on vielä opittavaa, mutta jostain on aina aloitettava, ja toivon mukaan ensi vuonna juoksemassa on vielä enemmän ihmisiä ympäri Suomen.

KylteriRUNiin osallistui tänä vuonna kaiken kaikkiaan noin 250 juoksijaa. Osallistumismaksu oli 10 €. Saadut varat lahjoitetaan Uusi Lastensairaala 2017 -hankkeelle.

Kirjoittaja on Ossi Cavén, opiskelija-aktiivi ja Warrantti ry:n puheenjohtaja

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.