Jokaisella on oma tapansa auttaa. Johanna Anttila päätti tehdä sen taitavien ja luovien käsiensä kautta. Hän lahjoittaa uuden lastensairaalan keräykseen 10 euroa jokaisesta myydystä tekemästään KullanKolttu-kastemekosta ja HepoHoito-pellavahevosesta.

Lohtu-laulu nostatti mieleeni kasan omia muistoja ja kokemuksia. Meidän perheessä on kuljettu oman paikkakunnan kulloisenkin lastensairaalan ovista useita kertoja ja kuljetaan edelleen, vaikka lapseni ovat reippaina nuoruuden kynnyksellä. Kiitollisena noiden ovien takana työskentelevälle henkilökunnalle, kummallakaan lapsistamme ei ole sairaalakammoa. Jokaisen sairaalakäynnin jälkeen keskustelen tyttäreni kanssa kulloisestakin käynnistä. Ja toistuvasti keskustelun pääaihe pyörii hoitavan henkilökunnan toiminnan läpikäynnissä.

Aina kokemus ei ole hyvä

Ikävä kyllä joukkoon mahtuu myös niitä hoitajia tai lääkäreitä, joiden toiminta saa aikaan kritiikin tulvaa. Itse koen noissa tilanteissa poikkeuksetta kiireen, rutinoitumisen tai myötäelämisen puutteen. Lapsen asemaan ei asetuta, lapsi on tuolloin pelkkä toimenpiteen kohde.

Äärimmäinen kiitollisuus hyvistä kohtaamisista

Onneksi moni hoitaja tai lääkäri saa vilpittömät kiitokset. Lämpimät kehut ilmaistaan tyyliin: "Se lääkäri oli mukava. Se tiesi paljon tästä asiasta ja oli selvästi miettinyt tätä juttua.", tai sitten "Se hoitaja oli kyllä kiva, kun se selitti kaiken niin hyvin." jne. Tällaisia lääkäreitä, hoitajia ja henkilökuntaa sairaalat tarvitsevat ja jokaisesta tuollaisesta kohtaamisesta olen äärimmäisen kiitollinen. Itse kun emme voi valita niitä kertoja ja kertojen tiheyttä, jolloin sairaalan ovista on astuttava sisään.

Puitteet ainutlaatuiseen hoitoon

En voi kuvitellakaan, kuinka paljon harmia ja hankaluutta on ollut Lastenklinikan ja -linnan vanhoissa, ahtaissa ja epäkäytännöllisissä tiloissa. Henkilökunta totisesti ansaitsee tämän ylimääräisen rasitteen poistumisen. Toivon uuden lastensairaalan antavan henkilökunnalle kunnon puitteet ainutlaatuiseen suomalaiseen hoitoon.

Lohtu-laulu sai osallistumaan

Lohdun edelleen soidessa siltä seisomalta googlasin käsiini uuden lastensairaalan www-sivut. Minun ei tarvinnut kauaa miettiä, kun päätös osallistua keräykseen oli valmis! Voisin toimia yksityisenä lahjoittajana, mutta halusin osallistua keräykseen myös Kirjosilta-Johannana.

Kirjosilta-nettisivuilta löytyvä rakkain projekti on ollut kastemekko KullanKolttu. Niinpä kastemekko pääsi talkoilemaan, kökkään, kuten itte olen tottunut Asian ilmaisemaan. :) Toinen uudempi kaveri on nyt myös matkalla kökkään, nimittäin pellavainen parantajaratsu HepoHoito. Kummastakin tuotteesta lahjoitetaan 10 euroa Uusi Lastensairaala 2017 -hankkeelle.

Kirjosillan Johanna, KullanKolttu ja HepoHoito ovat siis täysillä menossa mukana!

"Ei kukaan pärjää yksin täällä

Ei kukaan haluu yksin jäädä

Siks seistään ryhdikkäänä selkä vasten selkää

toistemme puolella

ei enää tartte pelkää."

(Lohtu-laulu)

Kirjoittaja on Johanna Anttila, Kirjosillan luova käsityöntekijä