Kannattaako lapsen kasvot kääntää menosuuntaan heti synnytyksen jälkeen vai vasta myöhemmin? Kas siinä pulma.

Ap kysyy

"minkä ikäisenä olette kääntäneet lapsenne kasvot menosuuntaan?"

Av vastaa

"4-vuotiaina."

"Useimmilla paikkakunnilla kätilöt varmaan kääntää ne rutiinisti heti synnytyksen jälkeen."

Sisältö jatkuu mainoksen alla

"Noh, lapsen perhaaksi olen pitänyt molemmat selkä menosuuntaan 3-vuotiaiksi. Sitten alettiin lapsentahtisesti harjoitella kasvot menosuuntaan olemista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

En ymmärrä niitä vanhempia, jotka eivät jaksa pitää lastaan selkä menosuuntaan, vaan kääntävät jo synnärillä toisinpäin. Pitääkö niitä lapsia tehdä, jos ei jaksa niitä hoitaa??"

"Meilläkin onneksi kaikki kolme syntyivät kasvot menosuuntaan. En varmaan olisi pystynyt niitä kääntämään, kun voin pahoin jo verikokeen otossakin."

"Mieheni käänsi juuri ennen yksivuotissyntymäpäivää, kun sanoi, että tyttö on nätimpi sitten kuvissakin. Mutta riuskaotteisena käänsi pikkuisen liikaa ja nyt lapsi katsoo veikeästi vähän vinoon oikealle."

"Kuinka niistä takanaamaisista lapsista sitten tietää, onko ne menossa tulosuuntaan vai tulossa menosuuntaan?"

"Olen kuullut Michiganin yliopistossa tehdystä tutkimuksesta, jossa perätilassa olleet lapset olivat helpommin takanaamaisia kuin normaalisti syntyneet. Onko teillä kokemuksia?"

"Odotan ensimmäistäni, ja ollaan miehen kanssa puhuttu, että ihan yhtä rakas on meille, olipa naama mihin suuntaan tahansa!"

"On siitä iloakin. Poikani, joka käännettiin neljävuotiaana, oli kiitollinen takanaamaisuudestaan. 'Silloin näki asiat niin monelta kantilta.'"

Lue koko keskustelu täältä.

Tämä 16. helmikuuta 2011 aloitettu keskusteluketju on viihdyttänyt lukijoitaan Vauva.fi:n Aihe vapaa -palstalla jo neljä vuotta. 

Lue lisää

Av-klassikko: "Riisin keittäminen - väittley miehen kanssa!"

Sisältö jatkuu mainoksen alla