Tervetuloa keskustelemaan Vauva.fi-palveluun.

Yleistä

Vauva.fi-palvelussa voi osallistua keskusteluihin ja kommentointiin keskustelupalstalla. Keskustelu on avoinna klo 07–23.

Vauva.fi:n keskusteluissa ja kommenteissa julkaistavat mielipiteet ovat kirjoittajien mielipiteitä. Sanoma Media Finland Oy ei ennakkomoderoi viestejä, vaan viestit julkaistaan sellaisenaaan.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Sivuston ylläpitäjällä on oikeus estää yksittäisen keskustelijan pääsy sivustolle estämällä viestien lähettäminen tämän henkilön käyttämästä IP-osoitteesta, mikäli kyseinen keskustelija toimii näiden sääntöjen vastaisesti.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Sivuston ylläpitäjä voi tarvittaessa luovuttaa viestin lähettäjän tunnistetiedot poliisille.

Vastuu viestien sisällöstä

Jokainen keskusteluihin ja kommentointeihin osallistuva henkilö on itse vastuussa viestiensä (eli kirjoituksensa tai muun lähettämänsä materiaalin) sisällöstä ja siitä, että ne ovat lakien ja hyvien tapojen mukaisia.

Kirjoittaja voi joutua lähettämänsä viestin johdosta oikeudelliseen vastuuseen esimerkiksi rikoslain, tietosuojanlainsäädännön tai tekijänoikeuksia koskevien lakien perusteella. Kirjoittaja saattaa myös joutua korvaamaan aiheuttamansa vahingon.

Sanoma Media Finland Oy ei ota minkäänlaista vastuuta keskusteluissa esitetyistä väitteistä tai niiden aiheuttamista seurauksista eikä keskustelupalstalle toimitetun muun aineiston sisällöstä.

Sanoma Media Finland Oy ja Vauva.fi eivät vastaa keskusteluissa ja kommenteissa esitetyistä sisällöistä tai palvelun ulkopuolisille sivustoille vievistä linkeistä eivätkä linkkien takana olevien aineistojen sisällöistä.

Kirjoittamalla keskustelualueelle sitoudut Sanoma Media Finlandin käyttöehtoihin.

Rekisteröityminen ja nimimerkki

Kuka tahansa voi lukea keskusteluja ja kommentteja. Keskusteluihin osallistuminen edellyttää palveluun rekisteröitymistä ja kirjautumista sisään sivustolle paitsi Aihe vapaa ja Seksi -keskustelualueilla

Rekisteröitymisen yhteydessä käyttäjä luo itselleen nimimerkin. Valittu nimimerkki näkyy kaikissa rekisteröitymisen takana olevissa yhteyksissä, joissa henkilö sivustolla esiintyy. Jos keskustelija haluaa esiintyä omalla nimellään, omaksi nimimerkiksi voi valita myös oman nimensä. Rekisteröitynyt keskustelija voi kommentoida myös nimettömänä. Toisen nimellä esiintyminen on kielletty.

Rekisteröitymisen yhteydessä annettuja tietoja käsitellään luottamuksellisesti. Lisätietoja rekisteröitymisestä ja rekisteröitymisen yhteydessä annettujen tietojen käytöstä löydät Rekisteriselosteessa.

Tekijänoikeudet

Keskusteluihin ja kommentointeihin osallistuva vastaa siitä, että hänellä on kaikki tarvittavat tekijänoikeudet ja muut oikeudet ja/tai oikeudenhaltijoiden suostumukset palvelussa julkaisemaansa materiaaliin. Jos keskustelija tai kommentoija haluaa käyttää jonkun toisen kirjoittamaa aineistoa viestinsä osana, lähde on ehdottomasti mainittava. Lisätietoa tekijänoikeuksista löytyy sivustoa koskevista käyttöehdoista.

Viestien poistaminen

Sanoma Media Finland Oy poistaa sivustolta rikoslain vastaiset viestit, viestien osat tai kokonaiset viestiketjut. Sanoma Media Finland Oy voi lisäksi muokata tai poistaa sivustolta selkeästi hyvän tavan vastaisuuksia sisältävän viestin, viestin osan tai kokonaisen viestiketjun taikka järjestelmän toiminnallisuutta haittaavan viestin. Ylläpito voi rajata keskusteluja. Sivustoa ei saa käyttää minkään järjestön tai tahon viestintään ilman ylläpidon lupaa.

Lain vastaisia voivat olla esimerkiksi seuraavanlaiset viestit: 

 • herjaavat, rasistiset tai yksityiselämää loukkaavat viestit,
 • valheellista tietoa tai vihjauksia yksityishenkilöistä sisältävät viestit,
 • rikokseen yllyttävät viestit,
 • siveettömät tai lapsen koskemattomuutta loukkaavat viestit tai
 • yksityishenkilöiden henkilötietoja (kuten henkilön nimen) sisältävät tiedot ilman asianomaisen suostumusta.

Selvästi hyvän tavan vastaisia voivat olla esimerkiksi seuraavanlaiset viestit: 

 • asiattomuuksia,
 • väkivaltakuvauksia
 • vihapuhetta tai
 • kiroilua sisältävät viestit.

Järjestelmän toiminnallisuutta haittaavia voivat olla esimerkiksi seuraavanlaiset viestit: 

 • viestien monistamista
 • massapostitusta tai
 • Trollausta eli esimerkiksi tahallista yliärsyttämistä ja provosointia sisältävät viestit.

Jos huomaat näitä sääntöjä rikottavan, voit ilmoittaa siitä kyseisen viestin kohdalta ”Ilmoita asiaton sisältö” -nappulalla.

Jos sinulla on palautetta ylläpidolle, voit laittaa sitä TÄÄLTÄ.

Viisi vinkkiä hyvään verkkokeskusteluun

Toivotamme kaikki tervetulleiksi keskustelemaan ja kommentoimaan sekä viihtymään sivustollamme. Viihtyvyyden takaavat muun muassa tässä kerrottujen sääntöjen noudattaminen sekä kaikin puolin asiallinen, toisia kirjoittajia ja heidän mielipiteitään arvostava sananvaihto. Pidäthän keskustelun kivana.

1) Muista aihe ja asia. Pysy keskustelupalstan aiheessa ja kirjoita asioista omasta näkökulmastasi, älä keskity muiden kirjoittajien arvosteluun.

2) Ole kiinnostava. Kirjoita napakasti ja mielenkiintoisesti, älä jää inttämään tai jaarittelemaan.

3) Kunnioita muita kirjoittajia. Perustele oma mielipiteesi ja anna muiden kertoa oma mielipiteensä. Älä mene henkilökohtaisuuksiin. Kunnioita ihmisten yksityisyyttä.

4) Muista hyvä maku. Älä kiroile, älä huuda, älä solvaa, älä mässäile onnettomuuksilla tai muiden ongelmilla, älä kirjoita osoitteita tai puhelinnumeroja tai yksityishenkilöiden nimiä.

5) Muista missä olet. Käytä keskustelupalstaan vain siihen, mihin se on tarkoitettu eli keskusteluun ja mielipiteiden vaihtoon. Älä siis esimerkiksi mainosta tai markkinoi. Älä myöskään kopioi pitkiä lainauksia muiden sivustojen sisällöistä. Muista, että viestit jäävät pysyvästi sivustolle.

Tervetuloa keskustelemaan Vauva.fi:n keskustelupalstalle!

Sisältö jatkuu mainoksen alla