Kaupallinen yhteistyö
5-vuotias Sylvesteri ei meinannut malttaa lopettaa suklaakauramurojen maistelemista ollenkaan!
5-vuotias Sylvesteri ei meinannut malttaa lopettaa suklaakauramurojen maistelemista ollenkaan!

Koulut ovat alkaneet ja moni lapsi huolehtii välipalan laittamisesta itsenäisesti. Nallen uudet välipalatuotteet tarjoavat helppoja ja terveellisiä vaihtoehtoja.

Sanoman studioilla on jännittynyt tunnelma. Odotustilassa istuu kolme lasta äiteineen. Sylvesteri, 5, Joonatan, 8, ja Nelli, 11, valittiin satojen hakijoiden joukosta testaamaan Nallen uutuustuotteita ja kokeilemaan, miltä tuntuu olla mallina mainoskuvauksissa.

Ensimmäisenä maistellaan uusia välipalakeksejä Nalle Täysjyväkaura & Suklaa sekä Nalle Täysjyväkaura & Vadelma.
Jalkapalloa Tikkurilan Palloseurassa pelaava Joonatan, 8, on ihanteellinen ruokatestaaja. Lounaspöydästä on juuri noustu, mutta silti on jo nälkä.  Välipalakeksit saavat silmät tuikkimaan.  Aluksi vähän jännittää, kun kuvausryhmä seuraa tilannetta.

”Namiiii! Voisin syödä näitä vaikka sata”, tuumaa Joonatan leveästi hymyillen.

Joonatanin äiti Teresa kertoo, että perheessä panostetaan erityisesti välipaloihin pojan jalkapalloharrastuksen vuoksi. Nälkäisenä ei jaksa treenata. Joonatan syö pieniä annoksia, mutta usein.

Seuraavaksi maistellaan pikapuuroja, jotka on todella helppo ja nopea valmistaa. Hiutaleet annostellaan kulhoon ja päälle kaadetaan kuumaa vettä. Puuro on hetkessä valmis ja sitä voi tuunata oman maun mukaan vaikkapa tuoreilla marjolla tai nauttia sellaisenaan. Makuvaihtoehdot ovat hunajainen omena sekä vaniljainen mustikka.

Testiryhmän kuopus on 5-vuotias Sylvesteri. Sylvesteri on äitinsä Jennin mukaan innokas maistamaan uusia ruokia. Hunajainen omenalla maustettu pikapuuro saa ensin suloisen pojan kulmat vähän kurtistumaan, mutta maistettuaan puuroa poika syö usean lusikallisen ja on hyvää!

Sylvesterin äiti kertoo, että pojalla oli vauvana pitkään jatkunut refluksitauti, joten puuroa ei ole saatu kovin hyvin pojalle menemään. Mutta nyt näyttää maistuvan, mistä äitikin on mielissään.

Jenni on kiinnostunut ruoan terveellisyydestä, ja kotona syödäänkin normaalia perusruokaa runsaiden kasvisten kera.

- Meillä ei ole erityisiä herkkupäiviä, vaan niitäkin nautitaan silloin kun siltä tuntuu, Jenni kertoo.

Sylvesteri ihastui välipalakekseihin, jotka varmasti päätyvät pojan herkkutoivelistalle.

Lopuksi lapset saavat testata uusia Nalle Suklaakauramuroja, joissa pääraaka-aineena on täysjyväkaura. Muroissa on runsaasti kuitua, ja vähäisen sokerin määrän (15g) ansiosta tuotteella on myös arvostettu Sydänmerkki.

Jalkapalloa harrastava 11-vuotias Nelli lähtee kouluun omatoimisesti. Aamiaiseksi hän syökin usein muroja ja leipää, koska helppous on valttia. Viikonloppuisin perheessä keitetään usein puuroa. Nellillä on jalkapallotreenit 4-5 kertaa viikossa ja pelit päälle. Treenikassiin on helppo sujauttaa mukaan maukkaita välipalakeksejä.

Nellin mielestä murot olivat hyviä ja Riikka-äitiä ilahduttaa se, että näissä muroissa on todellakin sokeria reilusti vähemmän kuin monissa muissa muroissa.

- Kaikki maisteltavat olivat tosi hyviä, summaa Nelli.

Nallen välipalakeksit nousivat testiryhmän suosikeiksi, ja hieman yllättäen raikas vadelma peittosi suklaan. Näitä kun saisi aina välipalaksi!

Testaa jotakin näistä täysjyväviljaa sisältävistä välipaloista:

Nalle Suklaakauramurot

Rapean maukkaat Nalle Suklaakauramurot on valmistettu täysjyväkaurasta ja -maissista. Niissä on 30 prosenttia vähemmän sokeria kuin suklaamuroissa yleensä. Runsaskuituiset murorenkaat ovat nallemaisen hyvä vaihtoehto aamupalaksi tai välipalanälkään.

Nalle Välipalakeksit

Nalle Välipalakeksit sisältävät runsaasti kuitua täysjyväkaurasta ja niillä on Sydänmerkki osoituksena terveellisemmästä valinnasta. Kätevästi yksittäinpakatut keksit kulkevat päivän menossa mukana. Pieni keksi sopii hyvin pieneenkin käteen. Kaksi herkullista makua: uutuus Kaura & Suklaa sekä Kaura & Vadelma.

Nalle Vikkelä Pikakaurapuurot

Nalle Vikkelä maustettu pikapuuro on uudenlainen kätevä aamu- tai välipala, joka valmistuu hetkessä. Annostele lautaselle sinulle sopiva annos, lisää kuuma vesi ja nauti aidosta ja lempeästä mausta. Puurossa on runsaasti kuitua täysjyväkaurasta. Nallemaisen hyvää energiaa päivän kaikkiin temmellyksiin. Kaksi makuvaihtoehtoa: Vaniljainen mustikka sekä hunajainen omena.

 

Lue lisää Nallen tuotteista täältä ja nappaa reseptivinkkejä!

 Lapsi syö pieniä annoksia kerrallaan, eikä pysty tankkaamaan pitkää ateriaväliä varten, kuten aikuiset. Syömällä säännöllisesti nälkä ja kiukku pysyvät loitolla, energiaa riittää päivän temmellyksiin ja koko perheen yhdessäoloon.

1. Vaihtelu virkistää. Hyvä välipala koostuu kasviksista, marjoista, hedelmistä ja täysjyväviljavalmisteista. Täydennyksenä voi käyttää vaihdellen vähärasvaisia maito- ja lihatuotteita.

2. Hyvät hiilihydraatit imeytyvät hitaasti, joten ne pitävät verensokerin sopivalla tasolla pitkään. Hyviä hiilihydraatteja on täysjyväviljassa.

3. Proteiini ja kuidut pitävät nälän loitolla pidempään. Proteiinia on runsaasti muun muassa maito- ja täysjyvätuotteissa. Kuitua saat esimerkiksi täysjyväviljasta ja hedelmistä.

4. Etsi muutama helppo ja terveellinen välipala, joihin voit tukeutua myös kiireessä. Silloin houkutus tarttua karkkeihin tai muihin herkkuihin pienenee.

5. Löydä rytmisi. Välipalat kannattaa sovittaa omaan arkeen ja energiankulutukseen. Keskimäärin on suositeltua syödä kolmen tai neljän tunnin välein.

Vinkit antoi Raision ravitsemusterapeutti Marja Vakkuri.

Testaa jotakin näistä täysjyväviljaa sisältävistä välipaloista:

Nalle Välipalakeksit
Nalle Välipalakeksit sisältävät runsaasti kuitua täysjyväkaurasta ja niillä on Sydänmerkki osoituksena terveellisemmästä valinnasta. Kätevästi yksittäinpakatut keksit kulkevat päivän menossa mukana. Pieni keksi sopii hyvin pieneenkin käteen. Tuotteet valmistetaan Suomessa. Kaksi herkullista makua: uutuus Kaura&Suklaa sekä Kaura&Vadelma.

Nalle Vikkelä Pikakaurapuurot
Nalle Vikkelä maustettu pikapuuro on uudenlainen kätevä aamu- tai välipala, joka valmistuu hetkessä. Annostele lautaselle sinulle sopiva annos, lisää kuuma vesi ja nauti aidosta ja lempeästä mausta. Puurossa on runsaasti kuitua täysjyväkaurasta. Nallemaisen hyvää energiaa päivän kaikkiin temmellyksiin. Kaksi makuvaihtoehtoa: Vaniljainen mustikka sekä hunajainen omena.

Nalle Täysjyvämysli Mansikka-Kaakaokeksi
Nalle Mansikka-Kaakaokeksi Mysli on terveellinen ja maukas aamu- ja välipalavaihtoehto erityisesti lapsiperheille. Tuotteessa on kauraa, ohraa ja mansikkaa sekä pieniä suklaakeksejä. Tätä runsaskuituista ja vähäsokerista sydänmerkki-tuotetta voi tarjota hyvällä omallatunnolla myös perheen pienimmille.

 

Katso välipalareseptejä täältä!

 

Kaupallinen yhteistyö

Järjestäjä
Raisio, jäljempänä ”Järjestäjä”, järjestää arvonnan, jäljempänä ”Arvonta”.

Osallistumisen ehdot
Arvontaan voivat osallistua kaikki Suomessa pysyvästi asuvat 18 vuotta täyttäneet henkilöt pois lukien Järjestäjän työntekijät. Osallistumalla Arvontaan osallistujat sitoutuvat noudattamaan näitä sääntöjä.

Henkilötietojen käsittely
Järjestäjä ei käytä eikä luovuta annettuja yhteystietoja suoramarkkinointitarkoituksiin. Osallistumisen yhteydessä annettua puhelinnumeroa ja osoitetietoja käytetään vain voittajien tavoittamiseen ja mahdollisten palkintojen toimittamiseen. Arvontaan osallistuvat henkilöt hyväksyvät osallistuessaan, että he saattavat saada sähköpostitse tietoa liittyen Arvontaan.

Osallistuminen ja arvonta-aika
Arvontaan voi osallistua 8.5.-6.6.2017 välisenä aikana. Osallistuminen tapahtuu täyttämällä lomakkeeseen siinä pyydetyt tiedot ja vahvistamalla osallistuminen painamalla Lähetä-painiketta. Arvontaan voi osallistua vain internetissä. Epäselvästi tai vajavaisin tiedoin täytettyjä osallistumisia ei huomioida.

Palkinnot ja voittajan valinta
Arvonnan järjestäjä arpoo yhden lahjakortin Oatlet Storeen. Palkinnon arvo on 50 euroa. Voittajalle ilmoitetaan henkilökohtaisesti. Palkintoa ei voi muuttaa rahaksi.

Palkintojen luovutus ja voittajan julkistus
Järjestäjä ilmoittaa viipymättä arvonnan suorittamisen jälkeen arvontavoitoista voittajille sähköpostitse, puhelimitse tai postitse. Jos voittajaa ei tavoiteta hänen osallistumisensa yhteydessä antamien yhteystietojen kautta viikon kuluessa, arvotaan tilalle uusi voittaja.

Järjestäjän vastuunrajoitus
Järjestäjän vastuu Arvontaan osallistumisesta rajoittuu näissä säännöissä mainittujen palkintojen määrään sekä palkinnon luovuttamiseen. Järjestäjä ei vastaa esimerkiksi mahdollisista tietoliikenneyhteyksiin liittyvistä ongelmista arvontaan osallistumisen yhteydessä taikka osallistumisesta, palkinnon lunastamisesta tai käyttämisestä aiheutuvista kustannuksista.

Verotus
Järjestäjä vastaa arpajaisverosta. Järjestäjä antaa tiedon palkinnoista ja palkinnonsaajan tarpeellisista henkilötiedoista veroviranomaisille voimassaolevien verosäännösten edellyttämän mukaisesti.