Joulu lähestyy ja stressi lisääntyy. Kuulostaako tutulta? Katso parhaat neuvot, jotka auttavat vähentämään joulun kiireitä.

Mitä jos tänä jouluna ottaisitte koko perhe vähän rennommin? Kysyimme perheiltä parhaita vinkkejä joulustressin vähentämiseen. Monet niistä tekevät joulun järjestämisestä paitsi stressittömämpää myös edullisempaa:

1. Unohda suursiivous. Tee suursiivous silloin, kun aikaa on enemmän. Normaali viikkosiivous riittää hyvin, ja siihen voi osallistua koko perhe. Raivattua vinttiä ja järjestettyjä kuiva-ainekaappeja tärkeämpää on perheen kesken vietetty aika.

2. Lievitä lasten jännitystä Joulupukin kirjeellä. Monen perheen joulunodotus alkaa Joulupukille kirjoittamisesta. Joulupukin pääpostista saapuva kirje Joulupukilta on hauska tapa virittäytyä yhdessä joulun odotukseen. Kirjeen voi tilata lapselle, ja se postitetaan suoraan Napapiiriltä. Kirjeen mukana saapuu myös kiltteystodistus, jonka saatuaan lapsen ei tarvitse jännittää aattoiltaan saakka, onko tänä vuonna varmasti ollut tarpeeksi kiltti. Kirjeen voi tilata täältä.

Joulupukin pääpostista saapuva kirje Joulupukilta on hauska tapa virittäytyä yhdessä joulun odotukseen.

3. Unohda kymmenet ruokalajit. Mitään ei kannata kokata vain perinteen vuoksi. Kootkaa joulupöytään teidän perheenne herkut ja unohtakaa ne perinneruoat, joita tarjoillaan vain siksi, että niin on aina tehty. Eri jouluruoat voi myös jakaa eri aterioille niin, ettei koko kattausta nautita kerralla.

4. Osta lahjoja harkitusti. Sopikaa aikuisten kesken, että tänä vuonna lahjoja ostetaan ainoastaan lapsille. Jos aikuisiakin halutaan muistaa, voidaan sopia, että jokaiselle aikuiselle ostetaan vain yksi lahja.

5. Panosta tunnelmaan ja yhteiseen aikaan. Joulumieli löytyy ennen kaikkea perheen kesken vietetystä ajasta. Kokoontukaa yhdessä kirjoittamaan Joulupukille, askartelemaan ja postittamaan joulukortit ja leipomaan. Joulutunnelmaa voi hakea koko perheen voimin myös erilaisista joulukonserteista ja -tapahtumista, jotka ovat usein maksuttomia. Viettäkää yhteistä ruutuaikaa katsellen vaikkapa koko perheen elokuvia sen sijaan, että jokainen tuijottaisi omaa ruutuaan. Kännykät ja tabletit voidaan yhteisellä sopimuksella myös jättää hetkeksi joululepoon.

 

Näin tilaat kirjeen Joulupukilta

Oman kirjeen saaminen on lapselle erityinen tapahtuma. Kun lähettäjänä on Joulupukki, elämys jää mieleen pitkäksi aikaa. Napapiiriltä postitettavan kirjeen tilaaminen Joulupukilta on helppoa. Täytä Postin sivuilta löytyvään sähköiseen lomakkeeseen kohdemaa, kieli jolla haluat Joulupukin kirjoittavan sekä vastaanottajan tiedot. Kirjeen mukana saapuu kiltteystodistus ja väritettävä postikortti. Kirje ehtii jouluksi perille, kun tilaat sen viimeistään 1.12. kaukomaille, Eurooppaan 7.12. ja Suomeen viimeistään 14.12. Tilaa kirje Joulupukilta täällä.