Kolme suloista vauvaa. Viisi uutta makua. Katso videolta, miten Piltin mainoskuvaukset sujuivat!

Piltti lanseerasi lokakuussa uuden Ensimaut-tuotesarjan, joka sopii nimensä mukaisesti kiinteitä ruokia aloittaville vauvoille. Ensimaut-sarjan tuotteet sisältävät 100 % hedelmää, marjaa tai vihannesta, purkkeihin ei ole lisätty sokeria tai säilöntäaineita.

Keräsimme Vauvan lukijoista testiryhmän, joka pääsi maistelemaan tuotteita ensimmäisten joukossa. Testiryhmästä valikoitui Piltin mainoskuvauksiin kolme vauvaa: Pihla, 4 kk, Molly, 6 kk, ja Elian, 8 kk. Kuvauspäivän sadosta syntyi advertoriaali, jota pääsee ihastelemaan 16.12. ilmestyvässä Vauva-lehdessä.

Lue täältä, mitä mieltä testiryhmän vauvat olivat uusista mauista.

Piltti Ensimaut – viisi maistuvaa makua

THL:n uudet ravitsemussuositukset tukevat kiinteiden maistelua jo neljän kuukauden ikäisenä. Ensimmäisiksi mauiksi sopivat hyvin miedot perusmaut.

Ensimakujen 4 kk tuotteet sisältävät vain yhtä raaka-ainetta: porkkanaa, omenaa tai mangoa. 5 kk tuotteet Omenaa ja porkkanaa sekä Banaania ja puolukkaa taas on suunniteltu tarjoamaan lapselle mielenkiintoisia kahden raaka-aineen yhdistelmiä.

Piltti-tuotteiden laadusta pitää huolen elintarviketeollisuuden säädökset, jotka ovat kaikista tiukimpia lastenruokien kohdalla. Kaikki Piltti-purkkiruoat valmistetaan Suomessa Turun lastenruokatehtaalla.

Lue lisää Piltti Ensimauista täältä!

 

Kymmenen vauvaa pääsi maistelemaan Piltin uuden Ensimaut-tuotesarjan makuja. Lue mitä vauvat pitivät mauista ja katso suloiset kuvat!

Piltti toi lokakuussa markkinoille Ensimaut-tuotesarjan, joka sopii erinomaisen hyvin kiinteitä ruokia aloitteleville vauvoille. Luonnonmukaista trendiä noudattaen purkkeihin ei ole keitinveden lisäksi lisätty mitään muita aineita, vaan purkissa on lähes 100 % kyseistä hedelmää, marjaa tai vihannesta.

Tuotteet on kehitetty kuluttajien toiveiden mukaisesti ja niiden koostumus saattaa hieman vaihdella paksun ja juoksevamman välillä riippuen sadon luonnollisista vaihteluista.

Valitsimme testiryhmään hakeneiden joukosta kymmenen vauvaa, jotka pääsivät ennen muita maistelemaan uutuusmakuja. Raati antoi tasaisesti pisteitä, ja tiukan kisan voitti uutuusyhdistelmä Banaania ja puolukkaa.

Molly, 5 kk

"Molly on aina syöntihetkellä hieman ennakkoluuloinen ensimmäisen lusikallisen kanssa. Molly joko aukoo innoissaan suutaan tai vähemmän innokkaasti maistelee lisää. Molly ei ole tyystin vielä kieltäytynyt mistään, korkeintaan hieman murisee ja ilmoittaa, ettei tämä ihan lempimakua ole - mutta syö kuitenkin. Aivan ylitse muiden Piltti Ensimauista nousi Omena-porkkana, jonka ensimaistelun aikana ei meinannut malttaa istua paikallaan, kun oli niin hyvää ja piti saada lisää heti! Myös Banaani-puolukka oli selkeästi mukava uusi tuttavuus."

Oliver, 5 kk

" Aloitimme kiinteät jo 3,5 kuukauden iässä, kun Oliver oli niin innokas ja utelias maistelemaan kaikkea. Meillä on syöty mm. perunaa, porkkanaa, bataattia ja kesäkurpitsaa, mangoa, luumua, maissia, ruusunmarjaa (josta ei pitänyt), päärynää ja vadelmaa ja banaania. Äidin itse tekemät soseet eivät ole Oliverin mielestä lainkaan yhtä hyviä kuin kaupan, joten hän syö mieluummin Pilttejä. Uusista Ensimauista Omena maistui kovasti ja se olikin Oliverin suosikki. Myös Omena-porkkana maistui erityisen hyvin."

Pihla, 3,5 kk

"Pihla oli testiryhmän todellinen ensimaistelija, koska hänen ruokavalionsa oli muodostunut testiin saakka rintamaidosta. Pihla olikin hieman ihmeissään, että mitä tässä nyt tapahtuu. Soseet tytölle kuitenkin maistuivat. Pihla aloitti maistelun porkkanasta ja mangosta. Porkkanan kanssa hieman irvisteltiin ensi alkuun, mutta mangon kanssa ei samoja ilmeitä tullutkaan. Aiomme jatkaa maistelua pikkuhiljaa"

Elian, 7 kk

"Elian on ehtinyt maistelemaan monenlaisia makuja ja kaikki ruoat maistuvat pojalle hyvin. Jos Piltin Ensimauista pitäisi valita suosikki, niin se taisi olla mango. Mango-soseen koostumus oli aika juokseva, joten se sopiikin hyvin vaikka puuron sekaan antamaan makua. Kiva idea on sekoittaa hedelmiä ja vihanneksia sekaisin, kuten omenaa ja porkkanaa, jolloin ensisoseeksi se on hyvä lounasvaihtoehto. Marjasoseet ovat helppo vaihtoehto tarjota marjoja vauvalle useammin, koska kotimaisia marjoja on toisinaan vaikea saada."

Olivia, 5 kk

" Olivia oli ennen testiä maistellut porkkanaa, maissia, päärynää ja luumua. Piltti Ensimauista suosikiksi nousi banaani-puolukka. Tytön jalat ja kädet heiluivat innostuneesti sitä maistellessa - suu oli valmiina auki koko ajan! Porkkana vähän vieroksutti ja sitä hän sylki pois. Porkkana-omenasta taas ei saatu minkäänlaista erityistä reaktiota, alas meni kuitenkin paremmin kuin pelkkä porkkana. Omenaa ja mangoa kummasteltiin ensin, mutta olivat myös selvästi mieluisia."

Isak, 5 kk

"Isak on saanut aiemmin vain rintamaitoa ja tämä testi vei hänet ensi kertaa muiden makujen pariin. Maistatimme Isakilla ja muilla isommilla lapsillamme kaikkia makuja, mutta suosikiksi nousi omena, sillä se maistui ihan itsetehdyltä. 3-vuotiaamme ihastui omena-porkkana soseeseen. Banaani-puolukka oli myös mukava tuttavuus, ja se maistui juuri siltä, mitä purkissa sanottiin olevan. Koostumus soseissa oli kiva ja juuri kotitekoisen oloinen. Erityisesti pidän äitinä siitä, ettei soseissa ole mitään tärkkelyksiä, vaan ainoastaan itse hedelmää tai vihannesta."

Lily, 9 kk

" Lilyn ruokavalio on jo varsin monipuolinen, mutta testiryhmän kautta tuli yksi uutuus Lilyn ruokavalioon: mango. Lily innostui mangososeesta ja pyysi heti lisää ja alkoi hokea "anna anna anna" tyyppistä hokemaa, vaikkei meillä ei varsinaisesti puhuta vielä. Omena upposi myös hienosti alusta alkaen. Vaikka porkkana on Lilylle tosi tuttu raaka-aine, joka kerta hän ensin yllättyy ja nyrpistää, mutta nyt hän myös söi hyvällä ruokahalulla koko annoksen. Lily pitää pehmeistä ja samettisista koostumuksista. Vanhempien mielestä mango- ja omenasoseet olisivat saaneet olla hieman paksumpia. Banaani-puolukka oli paksumpaa ja siksi mieluisampaa vanhemmille. Porkkana oli vähän rakeista, muttei liikaa. Lily tykkäsi myös siitä."

Riki, 5kk

"Riki oli ehtinyt maistella ennen testiä luumua, omenaa, palsternakkaa, bataattia ja päärynää. Riki hymyilee aina kun saa ruokaa suuhun ja maistaa uteliaana uusia makuja. Hän ei onneksi ole saanut mistään ruuista allergisia reaktioita. Rikin suosikiksi Piltin Ensimauista nousi Banaani-puolukka. Mangossa koostumus oli aika löysää, sitä oli vaikeampi syöttää. Muissa koostumus oli hyvä, kiva kun ei ollut ihan sileää. Rikin 3-vuotias isoveli maistoi hedelmäsoseita ja tykkäsi paljon, olisi halunnut syödä kaikki. Täyssoseet ovat meidän suosikkeja, toivottavasti tähän sarjaan tulee lisää makuja."

Ida, 5 kk

"Olen alusta asti tehnyt Idan soseet itse, koska silloin tiedän tarkalleen mitä ruoka sisältää. Piltti Ensimaut olivat positiivinen yllätys maun ja rakenteen kannalta. Omena-porkkana ja banaani-puolukka -yhdistelmät saivat Idan naaman nyrpeäksi ensimmäisellä maistelukerralla. Kun hän sai muutaman lusikallisen kyseistä makua lisää, niin johan taas maistui. Mielestäni on hyvin tärkeää, että soseet eivät sisällä lisäaineita,vaan ovat luonnollisia ja joissa on iso hedelmä/vihannespitoisuus. Soseiden valmistusta varmastikin jatkan edelleen, mutta kaapistamme tulee löytymään piltti ensimakuja, jotta välillä arki helpottuu ja soseet ovat oiva matkaeväs. Ei mitään huonoa sanottavaa."

Nella, 5 kk

"Nellakin oli päässyt kiinteiden ruokien makuun jo ennen testiä. Hän on maistellut muun muassa bataattia, porkkanaa, kukkakaalia, mangoa ja päärynää. Nella maistoi kaikkia makuja. Myös Nellan isosisko maisteli uutuustuotteita. Nellan selvät suosikit olivat banaani-puolukka, mango ja omena. Äidin mielestä omenasoseen koostumus hipoi täydellisyyttä, maku myös. Tämä oli siis äidin suosikki. Nella tykkäsi kovasti omenasta, vaikka maku oli kokonaan hänelle uusi."

 

 

 

Piltti Ensimaut – Viisi maistuvaa makua

 

 

THL:n uudet ravitsemussuositukset tukevat kiinteiden maistelua jo neljän kuukauden ikäisenä. Ensimmäisiksi mauiksi sopivat hyvin miedot perusmaut.

Ensimakujen 4 kk tuotteet sisältävät vain yhtä raaka-ainetta: porkkanaa, omenaa tai mangoa. 5 kk tuotteet Omenaa ja porkkanaa sekä Banaania ja puolukkaa taas on suunniteltu tarjoamaan lapselle mielenkiintoisia kahden raaka-aineen yhdistelmiä.

Piltti-tuotteiden laadusta pitää huolen elintarviketeollisuuden säädökset, jotka ovat kaikista tiukimpia lastenruokien kohdalla. Kaikki Piltti-purkkiruoat valmistetaan Suomessa Turun lastenruokatehtaalla.

 

Lue lisää Piltti Ensimauista täältä!