Masterpass on digitaalinen maksuratkaisu, joka tekee verkkomaksamisesta sekä helppoa että turvallista. 

Unohtuuko maksukortti joskus kotiin? Entä mietityttääkö maksamisen turvallisuus tai parhaan maksutavan valinta verkossa shoppaillessa? Olisi kätevää, jos kaikki maksut voisi hoitaa älypuhelimella. Onneksi se on nykyään mahdollista: Masterpass on Mastercardin digitaalinen maksuratkaisu, joka löytyy useiden pankkien sovelluksista. 

Masterpassilla maksetaan painamalla maksuhetkellä Masterpass-painiketta puhelimessa. Ostajan maksutiedot, kuten kortin numero ja ostosten toimitusosoite, on tallennettu turvallisesti pankin maksusovellukseen. Näin maksutietoja ei tarvitse näppäillä jokaisella ostokerralla uudestaan. 

Onko käytössäsi Android-puhelin? Silloin voit sovelluksen ansiosta käyttää puhelintasi sekä verkkomaksamiseen että lähimaksamiseen kaupoissa. 

Suomessa Masterpassia tarjoavat jo sovellukset Nordea Pay, Aktia Wallet sekä Resurs Bankin Loyo Pay. Loyo Pay on saatavilla kaikkien pankkien asiakkaille. Lisää pankkeja voidaan odottaa mukaan lähitulevaisuudessa. 

Digitaalinen maksuratkaisu käyttöön niin verkossa kuin kivijalkakaupassakin 

Masterpassin käyttö aloitetaan lataamalla oman pankin mobiilisovellus ja rekisteröitymällä käyttäjäksi. Sen jälkeen digitaalinen lompakko sujahtaa helposti käyttöön arjessa. Kun vaikkapa verkko-ostoksilla on aika maksaa ostoskorin sisältö, ei tarvitse muuta kuin näpäyttää Masterpass-painiketta, kirjautua sisään omaan lompakkoon ja hyväksyä ostos. 

Masterpass ei ole ainoastaan verkko-ostosten lompakko. Esimerkiksi lähikaupassa asioidessa maksu hoituu, kun avaa Masterpassin, asettaa puhelimen maksupäätteen lähelle ja maksaa lähimaksulla. 

Turvallista mobiiliostamista meillä ja maailmalla 

Mobiiliostaminen on nykypäivää, ja lähivuosina sen suosio epäilemättä vain kasvaa. Intersport on yksi niistä yrityksistä, jotka ovat jo ottaneet Masterpassin käyttöön. Tulevaisuudessa ihmiset haluavat maksaa yhä useammin puhelimillaan. On siis entistä tärkeämpää, että maksaessa ei tarvitse syöttää maksujärjestelmään luottokorttien numeroita tai verkkopankkien pitkiä tunnuksia ja koodeja – saati näitä kaikkia. 

Masterpass toimii 37 maassa ympäri maailman, ja siinä on tällä hetkellä mukana jo yli 340 000 verkkokauppiasta. Masterpassilla shoppailu onnistuu helposti ja turvallisesti myös Suomen ulkopuolella. 

Mikä Masterpass on?

• Masterpass on Mastercardin kehittämä digitaalinen maksuratkaisu, jonka saa käyttöön pankin maksusovelluksessa. 
• Asiakkaan korttitiedot ja ostosten toimitusosoite säilyvät turvallisesti maksusovelluksessa. 
• Masterpass on maailmanlaajuinen palvelu, joka helpottaa ostosten tekoa myös ulkomailla.

Verkkoshoppailun tylsin hetki on naputtelurumba: osoitetiedot, maksukorttitiedot, sähköposti ja puhelinnumero – ja kiireessä ostokset voivat jäädä sen takia kesken. Pankkisi digitaalisen maksusovellukseen kuuluu nyt palvelu, jonka avulla tämä kaikki muuttuu.

Masterpass helpottaa ja nopeuttaa ostosten tekemistä turvallisesti verkossa. Se on digitaalinen palvelu, jonka saat Nordean, Aktian ja Resurs Bankin sovelluksissa. Masterpass kerää kaikki ostoksiin tarvittavat maksu- ja yhteystiedot yhteen paikkaan. Kirjoitettuasi tietosi palveluun kerran Masterpass muistaa ne puolestasi. 

Verkossa maksaminen on tämän jälkeen helppoa ja entistä kätevämpää. Maksaessasi valitset vain Masterpass-logon ja hyväksyt maksun pankkisi maksusovelluksella. 

”Palvelu ei maksa sinulle mitään. Oma pankkisi tarjoaa palvelun ja kaikki maksukorttisi tästä pankista siirtyvät suoraan Masterpassiin verkko-ostoksia varten. Jos käytät Resurs Bankin tarjoamaa sovellusta, voit lisätä Masterpassiin myös muiden palveluntarjoajien kortteja”, kertoo Mats Taraldsson, Mastercardin markkinakehitysjohtaja Pohjoismaissa ja Baltiassa.

”Voit myös tallentaa useita toimitusosoitteita Masterpassiin ja valita minne pakettisi haluat, kotiisi tai vaikkapa kesämökillesi”, Taraldsson lisää.

Tiedot tallessa ja ostoksille Ostoturva

Masterpassin avulla tietosi pidetään aina visusti tallessa, sillä maksutietoja ei siirretä myyjälle maksun aikana. 

”Masterpass-maksuissa saa verkko-ostoksilleen saman Mastercard Ostoturvan kuin kaikissa Mastercard-luottokorttimaksuissa: jos tuote ei saavu, se on rikki tai tuotetta myynyt yritys on mennyt konkurssiin, kuluttaja voi saada rahansa takaisin”, Taraldsson huomauttaa. 

Jätä lompakko kotiin – käytä pankkisi maksusovellusta ja maksa kännykällä

Masterpassilla voi myös tehdä turvallisia lähimaksuja kivijalkakaupoissa. Maksun hoidat koskettamalla maksupäätettä puhelimellasi ja hyväksymällä maksun. 

Lähimaksuissa Masterpassin tokenisaatio-alusta takaa maksujen turvallisuuden. Tämä tarkoittaa sitä, että maksukorttisi numeroita ei tallenneta puhelimeesi, vaan sen sijaan käytetään ”token”-korttinumeroa.

”Jos kadotat puhelimesi, ilmoitat vain asiasta pankillesi ja he sulkevat maksukortteihisi liitetyt token-korttinumerot. Saatuasi uudet token-korttinumerot tilalle voit jatkaa käyttöä turvallisin mielin”, Taraldsson kertoo.

Masterpassia voi käyttää ympäri maailmaa

”Masterpass-palvelun käyttö on jatkuvassa kasvussa ympäri maailmaa”, Taraldsson sanoo.

Masterpass toimii jo 38 maassa, ja mukana on yli 340 000 verkkokauppiasta. Suomessa Masterpass toimii jo tuhansissa verkkokaupoissa. Mukana ovat esimerkiksi Lindex.com/fi, Lippu.fi, Bubbleroom.fi ja Paulig.fi
Kokeile Masterpassia Lippu.fi -palvelussa: Kampanja käynnissä 18.12. asti. Valitsemalla Masterpassin maksutavaksi saat 10 euron alennuksen tilauksestasi.

Faktoja Masterpassista

• Pankkisi maksusovelluksen verkkomaksuominaisuus
• Saatavilla seuraavissa sovelluksissa: Nordea Pay, Aktia Wallet ja Loyo Pay (Resurs Bankin palvelu, vain Android-käyttäjille)
• Syötät vain maksukortti- ja osoitetietosi ja olet valmis käyttämään palvelua!

Joulu lähestyy ja stressi lisääntyy. Kuulostaako tutulta? Katso parhaat neuvot, jotka auttavat vähentämään joulun kiireitä.

Mitä jos tänä jouluna ottaisitte koko perhe vähän rennommin? Kysyimme perheiltä parhaita vinkkejä joulustressin vähentämiseen. Monet niistä tekevät joulun järjestämisestä paitsi stressittömämpää myös edullisempaa:

1. Unohda suursiivous. Tee suursiivous silloin, kun aikaa on enemmän. Normaali viikkosiivous riittää hyvin, ja siihen voi osallistua koko perhe. Raivattua vinttiä ja järjestettyjä kuiva-ainekaappeja tärkeämpää on perheen kesken vietetty aika.

2. Lievitä lasten jännitystä Joulupukin kirjeellä. Monen perheen joulunodotus alkaa Joulupukille kirjoittamisesta. Joulupukin pääpostista saapuva kirje Joulupukilta on hauska tapa virittäytyä yhdessä joulun odotukseen. Kirjeen voi tilata lapselle, ja se postitetaan suoraan Napapiiriltä. Kirjeen mukana saapuu myös kiltteystodistus, jonka saatuaan lapsen ei tarvitse jännittää aattoiltaan saakka, onko tänä vuonna varmasti ollut tarpeeksi kiltti. Kirjeen voi tilata täältä.

Joulupukin pääpostista saapuva kirje Joulupukilta on hauska tapa virittäytyä yhdessä joulun odotukseen.

3. Unohda kymmenet ruokalajit. Mitään ei kannata kokata vain perinteen vuoksi. Kootkaa joulupöytään teidän perheenne herkut ja unohtakaa ne perinneruoat, joita tarjoillaan vain siksi, että niin on aina tehty. Eri jouluruoat voi myös jakaa eri aterioille niin, ettei koko kattausta nautita kerralla.

4. Osta lahjoja harkitusti. Sopikaa aikuisten kesken, että tänä vuonna lahjoja ostetaan ainoastaan lapsille. Jos aikuisiakin halutaan muistaa, voidaan sopia, että jokaiselle aikuiselle ostetaan vain yksi lahja.

5. Panosta tunnelmaan ja yhteiseen aikaan. Joulumieli löytyy ennen kaikkea perheen kesken vietetystä ajasta. Kokoontukaa yhdessä kirjoittamaan Joulupukille, askartelemaan ja postittamaan joulukortit ja leipomaan. Joulutunnelmaa voi hakea koko perheen voimin myös erilaisista joulukonserteista ja -tapahtumista, jotka ovat usein maksuttomia. Viettäkää yhteistä ruutuaikaa katsellen vaikkapa koko perheen elokuvia sen sijaan, että jokainen tuijottaisi omaa ruutuaan. Kännykät ja tabletit voidaan yhteisellä sopimuksella myös jättää hetkeksi joululepoon.

 

Näin tilaat kirjeen Joulupukilta

Oman kirjeen saaminen on lapselle erityinen tapahtuma. Kun lähettäjänä on Joulupukki, elämys jää mieleen pitkäksi aikaa. Napapiiriltä postitettavan kirjeen tilaaminen Joulupukilta on helppoa. Täytä Postin sivuilta löytyvään sähköiseen lomakkeeseen kohdemaa, kieli jolla haluat Joulupukin kirjoittavan sekä vastaanottajan tiedot. Kirjeen mukana saapuu kiltteystodistus ja väritettävä postikortti. Kirje ehtii jouluksi perille, kun tilaat sen viimeistään 1.12. kaukomaille, Eurooppaan 7.12. ja Suomeen viimeistään 14.12. Tilaa kirje Joulupukilta täällä.