Kaupallinen yhteistyö

Tiesitkö, että lapsi tarvitsee kaksi tuntia reipasta liikuntaa joka päivä? Silti vain kolmannes suomalaislapsista liikkuu tarpeeksi. Liikkuminen todella kannattaa, sillä liikunta parantaa todistettavasti oppimiskykyä ja sosiaalisia taitoja – hyödyt ovat siis mittavat.

Lasten iltapäiväkerhotoiminta tarjoaa luontevat puitteet kasvattaa liikunnan iloa ja harrastamista. Valitettavasti 70 prosenttia alakouluikäisistä jää koulupäivän yhteydessä järjestettävän liikunnallisen kerhotoiminnan ulkopuolelle.* Kuitenkin 60 prosenttia lapsista haluaisi sellaiseen mukaan.

Jokaiselle lapselle liikuntaharrastus

Alakouluikäisten lasten iltapäivät koetaan usein tyhjiönä, jolloin lapset ovat omillaan. On kaikkien etu, ettei lapsia jätetä yksin iltapäivisin. Siksipä täydellinen ajankohta liikunnalliselle kerhotoiminnalle ja harrastuksille on juuri iltapäiväaikaan! Tutkimusten mukaan liikunta vähentää yksinäisyyttä ja parantaa lasten sosiaalisia taitoja.

Lasten Liike on hanke, joka pyrkii kasvattamaan lasten liikunnallisten iltapäiväkerhojen määrää. Lasten Liikkeen unelmana on suoda jokaiselle lapselle ympäri Suomen mahdollisuus liikuntaharrastukseen koulupäivän yhteydessä. Toiminnallaan se tuo yhteen liikuntayhteisön, koulut ja yritykset.

Juoksemaan oppii vain juoksemalla!

Liikunnallinen elämäntapa syntyy lapsena. Monella nykypäivän lapsella on puutteita liikunnan perustaidoissa. Siksi onkin tärkeää rohkaista lasta liikkumaan eri tavoin ja luoda liikunnan kautta hyvän mielen kokemuksia! Lasten Liikkeen tukema toiminta on monilajista matalan kynnyksen liikuntaa, joka kehittää liikunnan perustaitoja monipuolisesti. Se on myös lapsille ilmaista tai hyvin edullista.

Kyseessä on pienet mutta merkitykselliset asiat. Liikunnan avulla lapselle luodaan hyvä päivä, jossa on mukana innostusta, monipuolisuutta, paljon liikettä ja leikkiä sekä terveelliset elämäntavat.

* Lähde: Liitu-tutkimus 2016.

Tule mukaan Lasten liikkeeseen!

Lasten Liike -iltapäiväkerhot käynnistyvät 57 paikkakunnalla syksyllä 2017. OMOn tukema Lasten Liike on pääosin yritysten rahoittama ja sitä koordinoi kattotasolla Suomen Olympiakomitea sekä alueellisesti liikunnan aluejärjestöt.
Mukaan Lasten Liikkeen kerhoihin voi ilmoittautua elokuun lopulla. 

Masterpass on digitaalinen maksuratkaisu, joka tekee verkkomaksamisesta sekä helppoa että turvallista. 

Unohtuuko maksukortti joskus kotiin? Entä mietityttääkö maksamisen turvallisuus tai parhaan maksutavan valinta verkossa shoppaillessa? Olisi kätevää, jos kaikki maksut voisi hoitaa älypuhelimella. Onneksi se on nykyään mahdollista: Masterpass on Mastercardin digitaalinen maksuratkaisu, joka löytyy useiden pankkien sovelluksista. 

Masterpassilla maksetaan painamalla maksuhetkellä Masterpass-painiketta puhelimessa. Ostajan maksutiedot, kuten kortin numero ja ostosten toimitusosoite, on tallennettu turvallisesti pankin maksusovellukseen. Näin maksutietoja ei tarvitse näppäillä jokaisella ostokerralla uudestaan. 

Onko käytössäsi Android-puhelin? Silloin voit sovelluksen ansiosta käyttää puhelintasi sekä verkkomaksamiseen että lähimaksamiseen kaupoissa. 

Suomessa Masterpassia tarjoavat jo sovellukset Nordea Pay, Aktia Wallet sekä Resurs Bankin Loyo Pay. Loyo Pay on saatavilla kaikkien pankkien asiakkaille. Lisää pankkeja voidaan odottaa mukaan lähitulevaisuudessa. 

Digitaalinen maksuratkaisu käyttöön niin verkossa kuin kivijalkakaupassakin 

Masterpassin käyttö aloitetaan lataamalla oman pankin mobiilisovellus ja rekisteröitymällä käyttäjäksi. Sen jälkeen digitaalinen lompakko sujahtaa helposti käyttöön arjessa. Kun vaikkapa verkko-ostoksilla on aika maksaa ostoskorin sisältö, ei tarvitse muuta kuin näpäyttää Masterpass-painiketta, kirjautua sisään omaan lompakkoon ja hyväksyä ostos. 

Masterpass ei ole ainoastaan verkko-ostosten lompakko. Esimerkiksi lähikaupassa asioidessa maksu hoituu, kun avaa Masterpassin, asettaa puhelimen maksupäätteen lähelle ja maksaa lähimaksulla. 

Turvallista mobiiliostamista meillä ja maailmalla 

Mobiiliostaminen on nykypäivää, ja lähivuosina sen suosio epäilemättä vain kasvaa. Intersport on yksi niistä yrityksistä, jotka ovat jo ottaneet Masterpassin käyttöön. Tulevaisuudessa ihmiset haluavat maksaa yhä useammin puhelimillaan. On siis entistä tärkeämpää, että maksaessa ei tarvitse syöttää maksujärjestelmään luottokorttien numeroita tai verkkopankkien pitkiä tunnuksia ja koodeja – saati näitä kaikkia. 

Masterpass toimii 37 maassa ympäri maailman, ja siinä on tällä hetkellä mukana jo yli 340 000 verkkokauppiasta. Masterpassilla shoppailu onnistuu helposti ja turvallisesti myös Suomen ulkopuolella. 

Mikä Masterpass on?

• Masterpass on Mastercardin kehittämä digitaalinen maksuratkaisu, jonka saa käyttöön pankin maksusovelluksessa. 
• Asiakkaan korttitiedot ja ostosten toimitusosoite säilyvät turvallisesti maksusovelluksessa. 
• Masterpass on maailmanlaajuinen palvelu, joka helpottaa ostosten tekoa myös ulkomailla.

Lika, tahrat tai pienet pipit eivät lannista suloisten pikkukoululaisten liikuntakipinää. Suosikkijuontajat Jenni Alexandrova ja Tuukka "Tuke" Ritokoski löysivät ihanan innokkaita liikkujia OMOn tukeman Lasten Liike -kerhosta.

Lasten Liike -iltapäiväkerhot toimivat 57 paikkakunnalla syksyllä 2017. OMOn tukema Lasten Liike on pääosin yritysten rahoittama ja sitä koordinoi kattotasolla Suomen Olympiakomitea sekä alueellisesti liikunnan aluejärjestöt.