Turvaistuimeen roiskahtanut puklu, nakkirasvat tuolinpehmusteissa ja räkäposkesta piirtynyt vana sohvatyynyllä. Helpoin tapa saada tahrat pois on yllättävän yksinkertainen.

Kun kotona sormiruokaillaan ronskilla otteella tai kuraiset lenkkarit lennähtävät vahingossa sohvalle, ovat hyvät konstit tarpeen. Maton kiikuttaminen pesulaan on kallista ja aikaa vievää, ja sohvapäällisten pesurumba ja takaisin ujuttaminen puolestaan varsin työlästä. Ei kiitos. Tekstiilipesuri on näissä tilanteissa erinomainen täsmäapu, sillä sen avulla lian voi puhdistaa saman tien ja vaivatta.

– Taaperoni viskoma iltapuuro keittiönmatolla on melkoista liisteriä. Tekstiilipesurilla saan sen putsattua pois tuosta vain, kertoo Kärcherin markkinointikoordinaattori Lotta Pihlgren-Ijäs, jonka kaksivuotias kaurapuuron ystävä rakastaa myös ihanasti sotkevaa grillimaissia.

Arjessa tulee aina yllättäviä tilanteita, mutta niistä selviää huomattavasti vähemmällä hampaiden kiristelyllä, jos tekstiilipesuri on käden ulottuvilla. Kun esimerkiksi lapsi opettelee yökuivaksi, patjaan päässeen lirahduksen saa puhdistettua helposti. 

– Kun meillä leivotaan, möhnää on joka puolella. Onneksi se on helppo siivota, Pihlgren-Ijäs kertoo.

Tekstiilipesurin juju on se, että vesi-pesuaineliuos suihkutetaan paineella puhdistettavaan pintaan ja imuroidaan saman tien pois. Painehuuhtelu puhdistaa tekstiilipinnan pintaa syvemmältä. Imutoiminto on niin tehokas, että kuivumista ei tarvitse pitkään odotella – puhdistetulla matolla voi siis tepastella käytännössä saman tien. 

"Todellinen lapsiperheen pelastus."

Erilaisten suulakkeiden ansiosta lika lähtee kätevästi hyvin erilaisista paikoista: sekä laakealta pinnalta että ahtaammastakin saumakohdasta. Esimerkiksi lastenrattaiden kankaat saa puhdistettua niitä irrottamatta.

– Tekstiilipesuri on tiski- ja pesukoneen jälkeen varmasti käytetyin kodinkone meillä. Todellinen lapsiperheen pelastus, Pihlgren-Ijäs toteaa. 

Pesuri toimii myös perinteisenä märkä-kuivaimurina. Lika voi siis olla pölyä, isompaa roskaa tai vaikka nestettä. Tekstiilipesurin kaksi säiliötä vain tyhjennetään ja huuhdellaan käytön jälkeen, ja siinä se. Pienen – ja ehdottomasti isommankin – pelastus on myös se, että säiliöstä saa harhateille joutuneet legot ongittua pois hyvin helposti.

Tutustu tekstiilipesuriin