Lapsellasi todennäköisesti on jo jotain Kiinassa tehtyä. Voit tilata tuotteita netissä myös suoraan Kiinasta. Jos haluat pelata varman päälle, käytä eurooppalaista jälleenmyyjää. Bonuswayn kautta voit tehdä kummin vain ja keräät ostoksista samalla bonuksia.

Nettishoppailu Kiinasta on yhä suositumpaa. Tuotteet ovat edullisia ja uniikkeja, ja tilaaminen on turvallista, kun tarkistaa muutaman asian.

Kiinassa tuotteita ei välttämättä valmisteta EU:n standardien mukaan. Tekstiileissä voi olla esimerkiksi ylimääräisiä tai EU:n kieltämiä kemikaaleja. Lastenvaatteiden metalliset osat saattavat sisältää nikkeliä, mikä voi - aiheuttaa allergiaa. Uudet vaatteet pitää pestä kunnolla ennen käyttöä, jotta ylimääräiset tekstiilien käsittelyaineet liukenevat pois. Vaatteet ovat näin ystävällisempiä iholle.

Kiinassakin lastenvaatteiden valmistusta valvotaan jatkossa tarkemmin. Viime vuonna tuli voimaan pakollinen tuoteturvallisuusstandardi vauvojen ja lasten vaatteille 14 ikävuoteen asti. Standardi parantaa tuotteiden turvallisuutta ja laatua, mutta sen siirtymäaika on ensi vuoden toukokuun loppuun asti. Sitä ennen kannattaa käyttää omaa harkintakykyä. Tuotetta ei välttämättä kannata käyttää, jos se esimerkiksi haisee pahalta.

Iso osa Suomessa myytävistä lastenvaatteista on tehty Kiinassa. Näiden vaatteiden valmistusta on valvottu tarkemmin. Niitä voi löytää edullisesti esimerkiksi Lekmeriltä tai Pinkorblue.filtä, jotka ovat luotettavia kauppoja.

Suomalaisten ja eurooppalaisten verkkokauppojen hinnat ovat korkeammat kuin kiinalaisten. Täällä laadunvalvonta on tarkkaa, mikä osaltaan vaikuttaa tuotteiden hintaan. Varastointi Euroopassa on kallista, ja se nostaa myös tuotteiden hintoja. Siksi kannattaa pitää silmällä alennusmyyntejä.

Tuotteiden laatu ei suoraan Kiinasta tilatessa ole yhtä hyvä kuin Suomessa. Toisaalta valikoima on laajempi ja siksi monet suosivat verkko-ostamista kiinalaisilta sivustoilta.

Yksi asia kannattaa muistaa, tilasit sitten Suomesta, muualta Euroopasta tai Kiinasta.  Saat rahat takaisin mahdollisissa ongelmatilanteissa, kun varmistat, että verkkokaupassa on käytössä turvalliset maksutavat. Sellaisia ovat luottokortit ja Paypal ja niistä on tehty vertailu Bonuswayn blogissa

Verkkokauppojen luotettavuus on helppo selvittää. Keskustelupalstoilta löytyy paljon kokemuksia kiinalaisista verkkokaupoista. Luotettavat myyjät löytää helpoiten katsomalla myyjille annetut palautteet ja suositukset. Vaikka Kiinasta ostamiseen liittyy erilaisia riskejä, suuri osa on tyytyväinen ostoksiinsa.

Plussat ja miinukset: kiinalainen vai eurooppalainen verkkokauppa?

Kiinasta tilaaminen

+ Erittäin edullista
+ Tuotevalikoima on laaja ja monet tuotteet uniikkeja

+ Joukosta löytyy paljon hyviäkin tuotteita
+ Alle 22 euron tilauksista ei tarvitse maksaa veroja

- Tuotteita ei välttämättä valmisteta EU:n turvallisuusstandardien mukaan
- Osa kiinalaisista kauppiaista myy feikkituotteita esimerkiksi merkeiltä Adidas ja Mini Rodini
- Riski saada huonolaatuinen tuote
- Toimitusaika on pitkä

Euroopasta tilaaminen

+ Tuotteiden valmistusta on valvottu tarkasti
+ Palautus on helppo hoitaa
+ Feikkejä ei myydä
+ Nopea toimitus

- Kalliit hinnat
- Pienempi valikoima tuotteita

Bonuswayn vinkit turvallisen verkkokaupan tunnistamiseen

-    Tarkista kaupan sivuilta, että yhteystiedot löytyvät
-    Katso, onko maksuvaiheessa salattu yhteys
-    Voiko kaupassa maksaa luottokortilla tai Paypalilla?
-    Lue palautus- ja toimitusehdot
-    Etsi ja lue muiden kuluttajien kokemuksia

Lue lisää Bonuswayn vinkeistä täältä.