Kaupallinen yhteistyö

Valmismatkojen suosio kasvaa, eikä ihme. Yhä useampi lapsiperhe arvostaa helppoutta, suoria lentoja ja hyviä palveluita.

Espoolainen perheenäiti Kati, 38, hurahti matkustamiseen jo teininä. Lapsuudenperhe ei pahemmin matkustellut, mutta Kati käytti kaikki kesätyöansionsa matkustamiseen. Onneksi tuleva puoliso jakoi saman kiinnostuksen – pariskunta jätti mieluummin uuden sohvan hankkimatta ja satsasi sen sijaan lomamatkaan. 

Kati ehti reissata yhdessä puolisonsa Juuson kanssa reilu kolme vuotta ennen kuin perhe alkoi kasvaa. Nyt perheessä on kaksi kouluikäistä lasta.

”Olin aina ajatellut, että lasten kanssa reissataan yhtä lailla. Mutta yhtäkkiä minulla ei ollutkaan samalla tavalla aikaa ja kiinnostusta istua netissä yötä myöten etsimässä sopivia lentoja ja majoituksia”, Kati kertoo.

Ensimmäinen valmismatka tehtiin tuoreena perheenä, kun esikoinen oli viiden kuukauden ikäinen. Pakettimatkaan päädyttiin ystäväperheen suosituksesta. 

”Itselläni oli entisenä omatoimireissaajana hieman ennakkoluuloja, mutta ne karisivat nopeasti. Kaikki oli ihanan helppoa”, Kati sanoo.

Kohteeksi valikoitui Kreeta, jonne oli Finnairin neljän tunnin suora lento. Matkan varaaminen sujui hetkessä. 

”Vauvalle varasimme lentokoneeseen kopan, ja lennot menivät tosi hyvin”, Kati muistelee.

Irtiotto lapsiarjesta

Vaikka vauva ei muista lomamatkasta mitään, irtiotto työläästä vauva-arjesta oli tervetullut vanhemmille.

”Hotelli oli aivan ihana, ruoka hyvää ja ilmasto syyskuussa miellyttävän lämmin”, Kati muistelee.

Aurinkomatkojen markkinointi- ja tuotekehityspäällikkö Milla Väänänen kertoo, että lapsiperheet arvostavat lomalla ennen kaikkea yhteistä aikaa, helppoutta ja vaivattomuutta. 

”Olemme viime aikoina kehittäneet palveluita erityisesti nuorille lapsiperheille. Yli 3-vuotiaiden lasten Aurinkokerho on ollut todella suosittu. Kerhossa lapset pitävät ensisijaisesti hauskaa, tutustuvat toisiinsa ja oppivat uutta kohdemaasta leikin kautta suomenkielisen ohjaajan kanssa.”

Lasten ollessa kerhossa, aikuiset saavat hetken kallisarvoista kahdenkeskistä aikaa. Myös hotellivalikoimaan on kiinnitetty erityistä huomiota.

”Perhehotellit on luokiteltu niin, että jokainen löytää vaivattomasti omia toiveita vastaavan hotellin. Valikoima on laaja ja siihen mahtuu myös rauhallisia luksushotelleja.”

Perhehotelleista löytyvät muun muassa lapsille sopivat allasalueet, leikkitilat, maksuton wifi ja tilavat huoneet. Asiakas voi valita juuri ne palvelut, joita hän haluaa lomalla käyttää. Matkan voi suunnitella täysin omien toiveiden mukaan.

Katin perhe hurahti valmismatkoihin, ja ensimmäisestä matkasta lähtien yhteisiä reissuja on kertynyt vähintään yksi vuodessa.

Perhehuoneet varataan ensimmäisinä

Aurinkomatkat myy parhaillaan matkoja ensi kesälle saakka. Joululomalle voi vielä löytää matkan, mutta syyslomalle on jäljellä enää hajapaikkoja.

”Perhelomat kannattaa aina varata hyvissä ajoin, koska hotellien isommat perhehuoneet varataan yleensä ensimmäisinä”, neuvoo Väänänen.

Lapsiperheiden suosikkikohteita ovat Hanian alue Kreetalla, Rodos sekä Alanyan alue Turkissa. Talvikohteista pintansa pitävät Teneriffa ja Gran Canaria. 

Talven hittikohteeksi Väänänen mainitsee Gran Canarialla sijaitsevan Hotelli Parque Cristobalin.

”Sieltä löytyy muun muassa maksuton lasten Aurinkokerho ja kiinnostavia aktiviteetteja koko perheelle suomenkielisen oppaan ohjaamana.”

Seuraavaksi kesäsuosikiksi Väänänen povaa ensi vuoden uutuuskohdetta, Kreikan Thassosta, joka on tunnettu vaaleahiekkaisista rannoistaan ja smaragdinvihreästä merivedestään.

Vastuullisia valintoja

Matkailusta on tänä päivänä vaikea puhua ilman vastuullisuusnäkökulmaa. Aurinkomatkat valittiin huhtikuussa jo neljättä kertaa Suomen vastuullisimmaksi matkanjärjestäjäksi (Sustainable Brand Index 2019).

”Lennämme aina Finnairin suorilla lennoilla modernilla lentokalustolla. Emme tee eläinretkiä, emmekä myy lippuja eläinpuistoihin tai akvaarioihin. Tuemme ja suosimme paikallisia. Valikoimassa onkin paljon perheomisteisia hotelleja, joiden kanssa meillä on jo vuosikymmenten yhteistyö”, Väänänen kertoo konkreettisia esimerkkejä Aurinkomatkojen vastuullisista valinnoista.

Lomailijakin voi tehdä monia valintoja, jotka vaikuttavat ympäristöön. Hotelleissa on hyvä kiinnittää huomiota esimerkiksi veden ja sähkön kulutukseen. Myös Katin perhe miettii matkustaessaan vastuullisuutta.

”Olen sitä mieltä, että pienillä teoilla voi saada paljonkin aikaan. Esimerkiksi pyyhettä ei tarvitse joka päivä vaihtaa puhtaaseen.”  

Vauva.fin käyttäjät saivat alkusyksystä kysyä Aurinkomatkojen matka-asiantuntijalta heitä askarruttavista asioista lasten kanssa matkustamisesta. Keskustelua pääset lukemaan täällä

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Lataa mukaan kätevä matkakumppani

Lataa perhelomalle mukaan Aurinkomatkat-sovellus. Mobiilisovelluksella varaat helposti retket koko perheelle, ja saat chatissa suomenkielistä palvelua ympäri vuorokauden. Tutustu lomakohteeseen ja suunnittele perheen yhteisiä lomapäiviä jo ennen matkaa sovelluksen kohdevinkkien avulla. Mobiilisovelluksen kartat lomakohteesta ovat hyödyllisiä loman aikana, sillä ne toimivat myös ilman verkkoyhteyttä.

 

Lue lisää perheille suunnatuista palveluista Aurinkomatkojen sivuilta!

Teksti