Kaupallinen yhteistyö

Vauva.fi:n kävijöillä oli alkusyksystä mahdollisuus kysyä lasten kanssa matkustamisessa askarruttavista asioista suoraan Aurinkomatkojen matka-asiantuntijalta.

Matka-aiheinen keskustelu kävi vilkkaana ja perhelomaa suunnittelevien matkalaisten kysymykset vaihtelivat laidasta laitaan. Seuraavat asiat mietityttävät useimpia lasten kanssa matkustavia.

Missä olisi lämpöä ja valoa helmikuussa, kohtuullisen lentomatkan päässä?

”Oma ehdoton suosikkini on monipuolinen Arabiemiraatit. Sieltä löytyy useita hyviä lomakohteita, joihin lento taittuu kuudessa tunnissa. Jos rantalomailu kiinnostaa, niin esimerkiksi Ras Al Khaimah on hyvä vaihtoehto. Dubaista taas löytää sekä kaupunkielämyksiä että rantaa. Dubaissa useat hotellit sijaitsevat keskustassa kauempana rannasta, mutta hotelleilta on päivittäin kuljetus rannalle. 

Toinen hyvä vaihtoehto helmikuussa on Egypti. Sieltä löytyy paljon hyviä all inclusive -hotelleja. Lentoaika Egyptiin on vieläkin lyhyempi, vain noin viisi tuntia.”

Meillä on kolme lasta ja joudumme sen vuoksi varaamaan monesta paikasta kaksi huonetta. Voiko teidän matkoilla koko perhe majoittua samassa huoneessa?  

”Kyllä, meillä on useita hotelleja, joissa viisi henkeä voi majoittua samassa huoneessa. Perhehuoneet ovat hyvin suosittuja, joten varaus kannattaa tehdä hyvissä ajoin, jo matkojen tullessa myyntiin. Matkahakuun kannattaa laittaa kaikki viisi henkilöä samaan huoneeseen, niin saa kaikki mahdolliset vaihtoehdot näkyviin.”

Missä päin Kanariansaaria on parhaat rannat lapsiperheille? 

”Kanariansaarilta löytyy hyviä rantoja lapsiperheille esimerkiksi Gran Canarialta Playa del Inglésistä. Toinen oiva vaihtoehto lapsiperheille on Teneriffa ja siellä Playa de las Americas tai Costa Adeje lapsiystävällisine rantoineen. Pienempiä, rauhallisia kohteita ovat Puerto Mogan ja Puerto Rico Gran Canarialla.”

Meillä on uusioperhe, jossa on kaksi teiniä ja ekaluokkalainen. Mitä kaupunkikohdetta suosittelette, että jokaiselle löytyisi kiinnostavaa nähtävää?

”Praha on kohteena monipuolinen ja melko edullinenkin vielä. Prahan lisäksi myös Kööpenhamina ja Amsterdam ovat kaupunkilomakohteita, joissa löytyy paljon kivaa tekemistä lastenkin kanssa.”

Kuuluuko matkanjärjestäjien busseissa tipata kuskia? Ja jos kuuluu, niin kuinka paljon?

”Yleensä oppaamme kertoo, että bussikuskeja voi halutessaan kiittää kyydistä muutamalla kolikolla, mutta tippaus on täysin vapaaehtoista matkanjärjestäjien busseissa.”

Mikä olisi turvallinen ja kiva kohde Aasiassa reilu puolivuotiaan vauvan kanssa, kun Thaimaa on jo nähty? 

”Singapore on erittäin hyvä ja turvallinen vaihtoehto lapsen kanssa matkustettaessa. Purkkiruokaa on hyvin saatavilla kaupoista ja hygieniataso on hyvä. Liikenne ei ole yhtä vilkasta kuin muissa Aasian kohteissa. Singaporeen voi matkata Aurinkomatkojen omatoimisella kaupunkilomalla, jolloin Aurinkomatkat-sovellus toimii apuna ja turvana koko matkan ajan. Tämän lisäksi palvelua saa ympäri vuorokauden suomenkielisellä Aurinkolinjalla puhelimitse sekä Aurinkomatkat-sovelluksen chatissä.”

Mikä mahtaisi olla hyvä etelän kohde sateenkaariperheelle?

”Varmasti mikä tahansa erityisesti lapsiperheille sopiva kohde. Jos kuitenkin kaipaat tarkempia suosituksia, niin talvella esimerkiksi Kanariansaarilla Gran Canaria tai Fuerteventura sopivat loistavasti lapsiperheille. Kesällä taas Kreetan saari Kreikassa on aina hyvä vaihtoehto, kun lomailee lasten kanssa.”

Pääseekö Oulusta Aurinkomatkojen kautta minnekään ensi kesänä?

”Meillä ei ole Oulusta suoria lentoja kohteisiin, mutta voit verkkosivuiltamme kätevästi varata matkan Oulusta eri kohteisiin liittymälennon kanssa Helsingin kautta.”

Pohdimme talvilomakohteeksi Thaimaata, mutta minua epäilyttää moni asia. Kerrotko lisää kohteesta?

”Paras aika matkustaa Thaimaahan on marras-helmikuussa. Thaimaassa esimerkiksi Phuketin alue sopii lasten kanssa matkustettaessa. Finnairin lennot lennetään pääsääntöisesti Airbus 350 -koneella, jossa voi halutessaan varata economy comfort -paikat, jos haluaa normaalia enemmän jalkatilaa ja mukavuutta. Ja kun lasten kanssa matkustaa, on mukavaa, kun kaikilla on oma televisioruutu penkin edessä! 

Thaimaassa ei juurikaan ole all inclusive -hotelleja, koska ruoka on yksinkertaisesti niin hyvää ja edullista, ettei all inclusive välttämättä ole paras vaihtoehto. Kannattaakin rohkeasti kokeilla eri ravintoloita. Hygieniataso niissä on pääsääntöisesti hyvä. Mannermaista aamiaista on vähemmän saatavilla, mutta toki kahvia, paahtoleipää ja muuta vastaavaa on aina tarjolla. Paikalliset herkut ovat hyvin edustettuina.”

Miksi teinien kanssa matkustaville ei ole matkatoimiston kautta tarjolla kahden makuuhuoneen huoneistoja? Nyt varaamme lennot erikseen ja hotellin erikseen. 

”Aurinkomatkoilla on useita hotelleja, joissa voi majoittua kahden makuuhuoneen huoneistossa. Esimerkkinä Kanariansaarilla Playa de las Americas ja siellä hotellit Parque la Paz ja Marola Park sekä Playa del Inglésin HD Parque Cristobal -hotelli. Myös Turkin hotelleista löytyy isompia huoneistoja. Useamman makuuhuoneen huoneistot ovat toki hyvin suosittuja, joten varaukset kannattaa tehdä ajoissa.”

Alkusyksystä käytyä perhelomakeskustelua pääset lukemaan täältä.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Lataa mukaan kätevä matkakumppani

Lataa perhelomalle mukaan Aurinkomatkat-sovellus. Mobiilisovelluksella varaat helposti retket koko perheelle, ja saat chatissa suomenkielistä palvelua ympäri vuorokauden. Tutustu lomakohteeseen ja suunnittele perheen yhteisiä lomapäiviä jo ennen matkaa sovelluksen kohdevinkkien avulla. Mobiilisovelluksen kartat lomakohteesta ovat hyödyllisiä loman aikana, sillä ne toimivat myös ilman verkkoyhteyttä.

 

Lue lisää perheille suunnatuista palveluista Aurinkomatkojen sivuilta!

Teksti