Epämukava tunne voi häiritä jokapäiväistä elämää ja läheisyydestä nauttimista. Vaivaan on olemassa hormoniton hoitokeino.


Kuivumista aiheuttaa kehon estrogeenin määrän laskeminen. Epämukava tunne voi häiritä jokapäiväistä elämää ja läheisyydestä nauttimista. Vaivaan on olemassa hormoniton hoitokeino.

Moni nainen kokee, että raskausaikana intiimialueen limakalvot pysyvät hyvässä kunnossa. Tilanne usein muuttuu raskauden jälkeen ja imetyksen aikana, jolloin emättimen limakalvot tuntuvat kuivilta ja ärtyneiltä. Muita oireita voivat olla polttelu ja kutina. Epämukava tunne voi häiritä jokapäiväistä elämää ja läheisyydestä nauttimista.

Emättimen limakalvon kuivumista aiheuttaa estrogeenin määrän laskeminen synnytyksen seurauksena ja sen väheneminen edelleen imetyksen aikana. Alentuneet estrogeenitasot selittävät, miksi emättimen alueen kuivuutta esiintyy imettävillä naisilla yli seitsemän kertaa enemmän kuin äidinmaidonkorviketta käyttävillä naisilla. Lisääntymisikäisillä naisilla yleisin syy estrogeenitasojen putoamiseen on juuri rintaruokinta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Hormoniton voide lievittää oireita turvallisesti

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kosteuttavien voiteiden käyttö on intiimialueiden kuivuuden ensisijainen hoitokeino. Pieniä määriä estrogeenia sisältävät paikallisvoiteet ovat yksi vaihtoehto, mutta joillekin naisille hormonittomat hoitokeinot voivat olla soveltuvampia. Esimerkiksi rintasyövän sairastaneille ei yleensä suositella hormonivalmisteiden käyttöä edes paikallisesti. Rintaruokinnan aikana käytetty estrogeeni voi myös laskea kehon prolaktiinitasoja, jolloin maidontuotanto voi vähentyä.

Tyrniöljy on hormoniton hoitokeino, joka edistää limakalvojen normaalia toimintaa. Kliinisissä kokeissa paikallisesti käytetyn tyrniöljyvoiteen (Membrasin® Vitality Cream) on osoitettu lievittävän intiimialueiden kuivuuden oireita, ärsytystä ja arkuuden tunnetta. Tyrnivoiteen limakalvoja hoitava vaikutus johtuu todennäköisesti tyrniöljyn suojaavasta ja hyaluronihapon kosteuttavasta yhteisvaikutuksesta.

SBA24®-tyrniöljykapselit (Membrasin® Vitality Pearls*) sisältävät paljon tärkeitä omega-rasvahappoja, A-vitamiinin esiasteita karotenoideja ja E-vitamiinia. A-vitamiini edistää limakalvojen hyvinvointia ja E-vitamiini suojaa soluja hapettumisstressiltä. Ravintolisänä otettavan tyrniöljyn limakalvoa elvyttävät vaikutukset johtuvat todennäköisesti kaikkien näiden ainesosien yhteisvaikutuksesta.

* Ravintolisä: sisältää betakaroteenia, A-vitamiinin lähdettä, joka edistää limakalvojen ja ihon pysymistä normaalina. E-vitamiini auttaa soluja suojautumaan hapettumisstressiltä.

» Lue lisää Membrasin-tuotteista

» Osta Membrasin-tuotteita apteekista

Sisältö jatkuu mainoksen alla