Kirjoitettu 27.8.2013

Minulle ei tullut yllätyksenä, että Helsingin Lastenklinikka hajoaa käsiin. Työskentelin siellä urani alussa 10 vuotta ja jo tuolloin paikka oli museokuntoinen. Moni kollegani oireili sisäilmaongelmien vuoksi, ja itsellänikin oli jokaisen työvuoron jälkeen nenä tukossa. Rakennuksen huono kunto ja toimimattomuus olivat pääsyinä siihen, että lopetin työt Lastenklinikalla.

Tämän kesän alussa halusin muistaa kaikkia jumppasessioissani käyneitä upeita naisia ja miehiä. Mietiskelin, että hyväntekeväisyysjumppa olisi oiva tapa antaa takaisin saamaani kiintymystä ja innostusta. Aikalailla ensimmäinen mieleeni tullut hyväntekeväisyyskohde oli Uusi Lastensairaala 2017 -hanke, koska tiesin, mikä on keräyksen tarve ja kohde.

Sain jouhevasti Lohjan kaupungilta luvan käyttää Lohjan torin lavaa kesän aikana. Kaikki kävi kuin unelma: yhteistyö oli iloista ja kannustavaa niin kiinteistö-, tierakennus- kuin sähköpuolella. Tämä kaikki tuki kannusti minua ajatuksessa, että olen oikealla asialla. Yhtenä toukokuun iltapäivänä puhelimeni soi, ja vastattuani siihen ystävyys Merja Tapion kanssa alkoi. Merja on peräänantamaton leijonaemo https://www.leijonaemot.fi/, joka oli lupautunut aloittamaan Uusi Lastensairaala 2017 -lipaskeräyksen Lohjan suunnalla. Sovimme yhteistyökuvioista ja hetikohta olimme myös Facebook-kavereita ja pidimme yhteyttä postauksilla ja kommenteilla.

Kajarit täysille!

Kesäkuun 6. päivänä kello 18 päräytin kajarini täysille torilavalla, ja aloitimme Piloxing®-tunnin noin 25:n upean jumpparin kera. Olin huudellut jumppatapauksestani Facebookissa ja saanut näin tietoa tapahtumasta eteenpäin. Tilinumero oli tapahtumassa esillä, kuten myös linkit muihin lahjoittamisen muotoihin. Kaikki tapahtui täysin vapaaehtoispohjalta ja palkkiotta. Saimme tuona alkukesän iltana nauttia upeasta lämpimästä auringonpaisteesta, ja jumppasessio oli onnistunut ja hikinen, kuten tavoitteena oli. Samaan aikaan Merja kiersi lippaan kanssa torilla, sen laitamien ravintoloissa ja kaduilla käyden läpi kaikki ihmiset.

Kesän toinen jumppakeräyssessio pidettiin Lohjan Yrittäjien luomassa Lohjan Tapahtumien Yössä elokuun 16. päivänä. Olimme sopineet  Merjan kanssa, että hän tulee lipaskeräämään samaan aikaan, kun itse pidän kollegani Paula Kotilaisen kanssa Booiaka®-demotuntia Lohjan torin lavalla. Ennen jumppasessiota keräsin itsekin torilla lippaan kanssa vaatimattomat puoli tuntia. Koska tapahtumassa oli paljon ihmisiä liikkeellä, saimme kerättyä melko ruhtinaallisesti rahaa. Tai siis Merja sai – minähän vain vaatimattomasti komppasin.

Tähän asti ollaan siis päästy. Merjalla on vielä monia muita keräyskuvioita ja hän onkin todellinen peto keräämään ihmisiltä kolikot talteen. Minulla ja useilla muilla Suomen lisensoiduilla Zumba®-ohjaajilla on vielä suunnitteilla joulun alusaikaan sijoittuva koko maan kattava lasten hyväksi järjestettävä Zumba®-tapahtuma. Tähän tapahtumaan saavat ohjaajat itse kukin valita keräyskohteensa ja minulla se on jo valittuna: Uusi Lastenssairaala 2017.

Sannan yritys Tanssituuli:

http://tanssituuli.nettisivu.org

Kirjoittaja on ryhmäliikunnanohjaaja Sanna Lallukka, joka osallistui talkoisiin aktiivisella, energisellä otteella. Sannan tämän vuoden varainkeruusuunnitelmiin kuuluu vielä lasten hyväksi järjestettävä Zumba®-tapahtuma.