Euron Talakoissa ihmiset haastetaan osallistumaan eurolla uuden lastensairaalan varainhankintaan. Ritva Nissinen uskoo, että euron antamiselle ei löydy esteitä. Rahan keräämisen lisäksi hän haluaa lisätä tietoutta hankkeesta.

Kaikki alkoi lenkillä, kun mietin miten voisin osallistua Uusi Lastensairaala 2017 -hankkeeseen. Halusin osallistua ja samalla saada moni muukin osallistumaan hyvinkin pienellä summalla tärkeään hankkeen hyväksi. Aihe on tärkeä minulle, sillä olen tehnyt lastenhoitotöitä jo kymmeniä vuosia.

Lapset lähellä sydäntä

Minulla on omia lapsia sekä lastenlapsia ja lasten hyvinvoinnista huolehtiminen on minulle automaattista ja sisäsyntyistä. Siksi hanke on huipputärkeä itselleni.

Euro ei ole kynnys osallistua

Yleensä keräyksissä toivotut summat liikkuvat välillä 10–30 euroa. Innostuin ajatuksesta, että ihmiset voisivat osallistua hankkeeseen yhden euron panostuksella. Silloin kynnys osallistua pienenee, eikä hyvä tarkoitus jää vain aikeeksi liian suuren summan takia.

Mistä kuulin hankkeesta?

Näin hankkeen voimanaisen Anne Bernerin Leijonanluola-ohjelmassa, jossa hän oli mukana. Anne haastoi siinä yritysjohtajat mukaan keräykseen.

Yhteys hankkeen johtoon

Aihe ja innostus kypsyi, joten otin yhteyttä Anne Berneriin, joka antoi hyväksyntänsä aikeelleeni. Sain lisäksi Kuvansin päiväkodin tuen ja teknistä apua päiväkodin johtajalta. Hankkeen varainhankinnasta vastaavalta Tuula Collianderilta sain neuvoja käytännön asioihin.

Lipaskeräyksen toteutuminen lähialueilla

Lipaskeräys oli Joroisissa kouluilla, varhaiskasvatuksessa, terveyskeskuksessa, Joroisten lehden toimituksessa ja kunnan virastossa. Varkaudessa lipaskeräys kiersi osan kouluista ja päiväkodeista ja jatkuu loppukesästä. Näiden lisäksi Varkauden kaupunki sai tiedon asiasta. Navitas ja Terveystalo Varkaus osallistuvat myös osaltaan keräykseen. Haluan korostaa, että kouluissa ja varhaiskasvatuksessa euron lahjoituksen tekivät vanhemmat, eivät lapset itse.

Euron Talakoot on ollut kaiken kaikkiaan käynnissä Joroisissa ja Varkaudessa, sekä Juvan ja Rantasalmen varhaiskasvatuksessa, joissa on yhteensä ollut 12 lipasta kiertämässä.

Osuuspankit tekevät talkootyötä

Joroisten ja Varkauden osuuspankit ovat suorittaneet lippaan tyhjennykset ja varojen siirtämisen hankkeen tilille maksutta.

Ne tahot, jotka ottavat haasteen vastaan, vievät itse lippaan rahat osuuspankkiin. Minä haen tyhjän lippaan pankista, sinetöin sen ja vien seuraavaan kohteeseen. Näin asiat sujuvat parhaiten ja luottamuksellisesti. Joroisten Euron Talakoot on kerännyt kasaan jo noin 1500 lahjoitusta.

Suuret kiitokset lahjoittajille

Kiitän sydämestäni tähän astisista lahjoituksista! Osallistutaan ja saadaan yhdessä rakennettua uusi lastensairaala!

Kirjoittaja on Ritva Nissinen, Kuvansin päiväkodin lastenhoitaja

Joroisten Euron Talakoot -digilippaan löydät klikkaamalla tästä