Kuinka paljon pyykinhuuhteluainetta pyyhkeisiin uskaltaa laittaa?

Minua on jo pitkään askarruttanut tämä koulukuntariita: kuinka paljon pyykinhuuhteluainetta pyyhkeisiin uskaltaa laittaa? Molemmat siskoni laittavat hätinnä puolet huuhteluainepullon ohjeesta, koska jos laittaa täyden annoksen, pyyhkeet eivät kuulemma kuivaa kunnolla. Mutta silloin pyyhkeet jäävät koviksi. Itse olen aina laittanut ihan normaalin annostuksen, ja silti pyyhkeet mielestäni kuivaavat ihan normaalisti.

Huuhteluaineen niin kuin pesuaineenkin annostelussa kannattaa noudattaa käyttöohjetta. Yliannostus huonontaa huuhtelutulosta, on kallista ja rasittaa ympäristöä. Joskus annostelua voi vähentää, jos kone on pieni tai se ei ole täynnä. Annostelua voi myös muuttaa toivotun tuoksun ja pehmeyden mukaan. Huuhteluaine voi vaikuttaa joidenkin materiaalien kosteuden imeytymiskykyyn.

Huuhteluaine vähentää tekstiilien sähköisyyttä etenkin pakkasaikaan. Lisäksi se pehmentää tekstiilejä ja helpottaa silitystä. Toisaalta huuhteluainehan ei ole välttämätöntä lainkaan eikä sitä välttämättä tarvita ihan jokaisella pesukerralla ja kaikessa pyykissä. Joskus huuhteluaineen käyttö on tekstiilin hoito-ohjeessa kiellettyä.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla