Toinenkin neuvolakäynti käsitti tutustumisen neuvolatätiin. Tällä kertaa vastassa oli varsinainen neuvolatätini viimekertaisen sijaisen sijaan. Ihana täti, joskin ehkä hieman rauhallinen makuuni. Hän kertoi veriryhmäni, sekä sen että olen HIV-negatiivinen eikä minulla ole kuppaa tai tippuria. Mitäs siihen sitten sanoisi? Ai te testaatte semmoisia (no tietenkin, kun sitä ajattelee)? Kiitos? Hän kyseli vointiani ja antoi minulle lapun HUSlabilta. Ultran aikana kävin antamassa verinäytteen, josta seulottiin mahdolliset poikkeavuudet. Lapussa todettiin että nassikan niskaturvotus (en vieläkään tiedä mitä se oikeasti tarkoittaa) oli 0,3 mm eli trisomia 21-riskiä ei varsinaisesti ole.

Kääntelin lappua hämmennyksissäni. Missä lisäteksti? Eikö tämä ollut seulonta? Missä tässä lukee että lapsenne on vihreäsilmäinen, ruskeahiuksinen pieni nöpönenäinen peikko? Missä sanotaan että se ei ole värisokea, että se pitää maalaamisesta, on erityisen taitava pianonsoittaja? Missä lukee että se on säyseä ja tekee niinkuin vanhempansa sanovat eikä niinkuin ne tekevät, ja missä hemmetissä tässä lukee että se on selvää professoriainesta ja se keksii parannuksen syöpään? Missä se pirun seulonta-osa on?!

Ei kuulemma ole sellainen seulonta, ja rouva on hyvä ja jatkaa matkaansa lääkärin vastaanotolle.

Toisella neuvolakäynnillä tutustuin myös Minin sykkeeseen. Isäntä oli poissa työasioissa, joten sain (onneksi) läpikäydä gynekologisen tutkimuksen ihan kahdestaan lääkärin kanssa. Ensin kuunneltiin kuitenkin sydänäänet koska lääkäri huomasi ettei tuo akka pysy kohta housuissaan jossei se saa heti kuulla kakaraansa. Dopplerin läpi löi pieni pumppu noin 160 kertaa minuutissa, wutum wutum wutum. Jos Mini oli kohtalaisen ruma läpinäkyvien aivopuoliskojensa kanssa ultran aikaan, se kyllä korvasi sen maailman söpöimmällä sykkeellä. Hymyilin kuin jakoavain koko päivän.

Lääkäri, joka tuskin oli minua vanhempi (ja sen verran hermostunut että meinasin kysyä "Onko tämä sinunkin ensimmäisesi?") kysyi painaako mieltäni jokin. Ai millä tavalla? Niin että haluanko kysyä jotain häneltä? 

"JOO! Koska tää lakkaa olemasta syvältä?"

"Anteeksi? "Syvältä"?"

"Niin. Pissattaa, oksettaa, ei toimi vatsa ollenkaan, ei maistu ruoka välillä ja se joka maistuu ei ainakaan oo terveellistä, ja sit ku ei pissata tai okseta ni nukuttaa. Koko ajan."

"Aaaa, ai sillä tavalla syvältä. Noh, yleensä se helpottaa tuossa neljännen kuukauden paikkeilla, mutta se väsymys voi kyllä jäädä. Varsinkin jos tulee raudanpuutetta. Ja se oksetuskin kyllä pysyy joillain, ja loppuvaiheessahan kyllä pissattaa kun vauva makaa rakon päällä. Eli joillekin se on kyllä koko homma syvältä koko ajan."

Arvoisat lääkärit. Minulla olisi yksi pyyntö. Yksi pikkuinen hentoinen kaunis pyyntö:

Valehdelkaa.

Lääkäri teki tämän jälkeen perusteellisen sisätutkimuksen. Tosi perusteellisen. Teki mieli kysyä että lähetänkö etsintäpartion jos hän ei palaa vartin päästä. Kaikki kuitenkin hyvin, ja sitten kokeiltiin millä lailla kohtu makailee. Lääkäri muljautti kohdun eteenpäin, ja se oli ihan kunnossa. Minulle tosin jäi koko loppupäiväksi ihan muljahtanut olo. Tuntui kuin koko maha olisi ollut jotenkin vinksallaan ja vartin verran sivussa muusta kehosta. Ja lopuksi ihan vihjeenä muille lääkäreille voisin sanoa että siitä muljautuksesta kannattaa mainita ennen kuin tekee sen. Yhtään vähemmän rakon hallintaa ja huoneessa olisi ollut nolo äiti ja märkähihainen tohtori.

 Noniin. Tässä siis lupaamani 16. vkon kuva, ja jos ihan rehellisiä ollaan niin alan itsekin jo kysymään itseltäni josko siellä sittenkin olisi kaksoset. Okei, okei. Kolmoset. Kuva on vähän viivästynyt koska sen ottaminen olisi vaatinut että nousen sohvalta. Ja minähän en nouse ellei luvassa ole ruokaa. Loppupeleissä Isäntä ripusti paistikyljen katosta roikkumaan, ja se onkin suurin syy miksi naamani on leikattu pois näistä viikkokuvista.

 Kuvaa katsellessani, ja ajatellessani että aikaa on vielä 24 viikkoa, olen aika varma että  ruumiinavausraportissani tulee lukemaan kuolinsyynä "Spontaani vatsan alueen  räjähdys". Tai sitten "näki itsensä peilistä ja kuoli nauruun". 

 Ensimmäistä kertaa on myös alkanut tulemaan himoja, ja sukupuolifiiliksiä. Tähän saakka kun minulta on kysytty kumman uskon asustelevan tuolla sisällä, olen hajamielisesti sanonut etten tiedä, mutta tavallaan toivon ihmistä. Pari päivää sitten tuli poikafiilis. Ihan tyhjästä, mutta siinä se oli, kirkkaana päässäni: poika. 

 Saatan olla väärässä, mutta on olemassa 50 % mahdollisuus että voitan tämän arpajaisen, ja minun Lotto-onnellani pidän noista todennäköisyyksistä aika paljon.

 Myös ainoa himoni tukisi vanhojen akkojen poika-teorioita. Inhoan tulista ruokaa, koska en ole ikinä oikein ymmärtänyt mitä järkeä on polttaa kitalakensa kun voisi yksinkertaisesti vain nauttia ruuan mausta. Mitä järkeä polttaa reikiä ruokatorveensa vapaaehtoisesti? Noooh... 

Viime aikoina onkin yhtäkkiä alkanut maistuman. Intialainen, nepalilainen, mikä tahansa kebab missä tulee pippureita mukana... kaikki käy. Pikkuveljeni päästelee nykyään lokki-huutoja lähelläni koska on olemassa ihan pieni mahdollisuus että hän olisi pystynyt pitämään pippurinsa itsellään viime kerran kun kävimme kebabilla, mutta vain jos hänellä olisi ollut kivääri.

16. viikko on myös tuonut mukanaan vaappumisen ja ähkäisyt. En nykyään pysty istumaan ilman "Aah!" tai "Öh"-tyylisiä äänteitä, enkä nouse tuolilta ilman "Hnnngh!"-ponnistusta. Lonkkaani on särkenyt 4 päivää putkeen, ja sängystä nouseminen aamulla tapahtuu monimutkaisena sarjana kierähdyksiä, ähkäisyjä, työntöjä ja lopuksi tiputtautumista. On tämä raskaus ARVOKAS JA HIENO kokemus. Ylväs ja kaunis.

Isäntä jaksaa sinnikkäästi väittää että Maha Joka Tuhoaa Maailman on kaunis. Tosi kaunis. Vitsi sä olet ihana. 

Mikä on hyvä asia, sillä jos hän ei edes yrittäisi, olisi olemassa todellinen riski että söisin hänet. 

Saattaa olla että bloggailuun tulee hienoinen tauko, koska lomani alkoi eilen ja aion nukkua 3 viikkoa putkeen lähdemme reissuun. Painelemme kotikaupunkiini Turkuun tapaamaan vanhempia ja ystäviä, sekä viettämään aikaistettua hääpäivää. Isäntä on parin kuukauden työmatkalla ulkomailla syyskuussa jolloin varsinainen hääpäivämme on, joten juhlimme hiukan etukäteen. Suunnitelmissa on myös viettää päivän tai parin Helsinki-sightseeing. Myönnetään että olen asunut Helsingissä ja/tai lähikunnissa jo 3 vuotta, mutta en ole varsinaisesti kiertänyt kaupungin nähtävyyksiä. Kiasmassa olen käynyt aikanaan koulun kanssa, ja olen kerran käynyt Helsingin tuomiokirkossa, joten pyysin Isäntää viemään minut katselemaan nähtävyyksiä. Haluaisin käydä Ateneumissa ja Designmuseossa, ja pidän Espalla talsimisesta (eikä vähintään siksi että siitä teatterin ravintolasta saa universumin suurimpia salaatteja), mutta olisiko teillä ideoita siitä minne muualle meidän kannattaisi mennä? Mitä Helsingissä täytyy nähdä?

Ihanaa lomaa toivottelee Maha.

Vilma

Kuvia Ja Lomailua

: D Kiitos hyväntuulen levityksetä! Jos et ole vielä käynyt Suomenlinnassa, niin suosittelen lämpimästi ensi kesän retkikohteeksi. Lautalla vaan Kauppatorilta jonain aurinkoisena päivänä. (oi, en malta odottaa kesää!) Ja onhan mulla l.a.kin 22.7.2010...
Lue kommentti

Sivuhuomautuksia taas alkuun koska olen aika hyvä näissä. Googletin tämän blogin. Joojoo, itsekin teette sitä. Päädyin blogilista.fi:hin joka ilmoitti että minulla on 12 lukijaa. Ja jotenkin ensimmäinen ajatus oli 12! Herranjumala! Kokonaiset 12, kamalat paineet! Toisella blogillani jota kirjoitan ulkomaiselle serverille lontooksi on 100-200 lukijaa, mutta jotenkin 12 virallista, ilmoittautunutta tilaajaa tuntui paljon vakavemmalta diililtä. Joskin tiedän että teitäkin on ainakin 2 enemmän koska spamfiltterini on tappanut 14 kommenttia sen jälkeen kun IT sen nollasi viimeksi. He ovat edelleen sitä mieltä että "et vaan osaa" ja itse olen sitä mieltä että irkkasin jo silloin kun se oli underground eikä kukaan kuvitellut irc-gallerian olevan sama kuin irc joten ehkä tunnistan kun sovellus yrittää muuntaa blogiani binääriseksi kolmanneksi valtakunnaksi.

Jaaha, mihis me jäätiinkään?

Mistä tietää että on aika siirtyä kokonaisvaltaisesti äitiysvaatteisiin?

Siitä kun vaatteiden päälle vetäminen lähinnä muistuttaa kondomin vetämistä ilmalaivan päälle. Paitsi että se saattaisi olla helpompaa. Toinen hyvä vinkki ovat risteilyohjuksien lailla ilmassa sinkoilevat napit. Äitiysvaate-ilmiötä seuraa tiiviisti huomio että 2 housut ja paita eivät vielä vaatekaappia tee.

Tarve äitiysvaatteille tuli loppupeleissä täysin yllättäen. Heräsin edellispäivänä ja seistessäni vessassa hammasharja suussa satuin katsomaan alas.

Ensin näin Pamela Andersonin. Sitten katsoin hiukan alemmas ja näin Marlon Brandon. Ja missä hemmetissä mun varpaat on? (Kuva tulossa) Siinä kuolatessani hämmentyneenä hammastahnaa uusille hirviörinnoilleni (jeee!) päädyin kahteen mahdolliseen ratkaisuun:

Joko Mini ryhtyi käyttämään steroideja yön aikana, tai nukuin 2,5 kuukautta.

Vietin siis iltapäivän äitiysvaatteita metsästämällä, ja vaikka se onkin ihan oman kirjoituksensa aihe mainitsen vain kaksi asiaa:

1) Rakkaat äitiysvaatteiden valmistajat, te resoreiden ja joustokankaiden jumalattaret, ihmeelliset vyötäröpainauman poistajat. Ilmoittautukaa minulle tänne vauvatehtaalle saadaksenne ilmaisen suudelman. Kielen  kanssa.

2) Rakas ruotsalainen halpavaateketju. Vaatii harvinaista ironiantuntoa ja aika vahvaa huumoria kutsua kahta rekkiä käytävässä Äitysvaate"osastoksi". 

Koska tämä vatsa myös esiinpullahduksensa myötä jatkuu yhtäkkiä aika alas, jouduin ostamaan myös uusia alushousuja. Rakkaat lukijat (kaikki 12), olen nyt parin pitsisen sirkusteltan ylpeä omistaja.