Varasimme ensimmäisen neuvolan eilen. Se ajoittuu vasta viikolle yhdeksän! Missä vastuu? Mistä ne tietävät huijaanko, vai olenko oikeasti raskaana? Vielä 3 viikkoa pitää selvitä itsekseen. Eihän täällä kukaan kerro minulle mitä pitää tehdä, tai valvo etten sotke asioita. Mistä ne neuvolassa muka tietävät etten pyöritä huumetehdasta täällä seuraavat kolme viikkoa.

Huolimatta siitä että edelleen kerään  nestettä niin paljon että näytän iltaisin noin 12 kuukautta raskaana olevalta, olemme onnistuneet pitämään salaisuuden. Tai no, pitämään ja pitämään: Mini, heiluta pyrstöäsi Internetille. Internet, tässä alkioni.

Olemme kertoneet ainoastaan yhdelle ystäväpariskunnalle, joka äskettäin sai pienenpienen tytön. Puolelle tästä pariskunnasta (eli sille äidille) olen kertonut tästä blogista, joten myös se salaisuus lepää useamman kuin kahden ihmisen harteilla. Luotan ettei hän kerro sitä eteenpäin. Tosin minulla on kaikelta varalta pussillinen kakkaa valmiina lähetettäväksi.

Isäntäkin alkaa uskoa tähän raskauteen pikkuhiljaa. Kuulin yllä mainitsemiltani ystäviltä että ensimmäinen ultraääni on 12 viikon kohdalla, eli periaatteessa voin kolme kuukautta odotella ennenkuin minulle kerrotaan ettei siellä ketään ole, olet vaan lihonut. Mietimme mahdollista aikaista ultraa yksityisellä vain nähdäksemme onko tyyppi siellä, mutta oma periaatteni on että siksihän minä maksan veroja ettei tällaisia tarvitse itse kustantaa. Sanoin Isännälle tosin lähteväni aikaiseen ultraan jos hän niin haluaa. Isännän logiikan mukaan 2 testiä todennäköisesti ei näytä väärin, ja ne kuukautiset eivät kuitenkaan ole tulleet. Mutisipa hyväkäs vielä jotain asiaan kuuluvista mielialan vaihteluista.

Mistä mielialan vaihteluista?! 

Minähän olen itse sydämellisyys. Ei se minun vikani ole jos Isäntä ei osaa laittaa sukkia oikealla tavalla pesukoriin. No okei, myönnetään että itse hoksasin tänään aamulla autossa että väitteessä ehkä, mahdollisesti, saattaa olla jotain perää. Radiosta tuli Pinkin laulu Please Don't Leave Me, ja aloin nyyhkimään. Mitä? Se on hyvä laulu. Siinä on sanomaa. Onhan se surullista jos joku jättää jonkun. Maailmassa jätetään liikaa ihmisiä! Ei tämä ole hormonaalista, se on koskettava laulu! Ei ole. Eipäs. Tällä ei ole mitään tekemistä raskauden kanssa, minä suren elämän hajanaisuutta! Tämä ei ole hauskaa! Isäntä, lakkaa nauramasta!

Annika

Kuudes Viikko

Minulle ainakin oli tärkeää tietää riskeistä ja keskenmenoista. Ensimmäinen keskenmeno oli järkytys, sillä en voinut kuvitellakaan, että sellainen osuisi kohdalle, en tiennyt, että on edes yleistä. Tuon jälkeen kyllä etsin tietoa ja seuraava keskenmeno olikin helpompi käsitellä, vaikka sattui paljon myöhempään kuin ensimmäinen. Fakta kuitenkin on, että keskenmenot ovat todella yleisiä ja minusta niistä juuri pitää puhua ja kertoa kokemuksia, jotta toiset saavat näin tietoa ja tukea tarvittaessa...
Lue kommentti
Limperi

Kuudes Viikko

Hei, Mielestäni ei ole täysin asiallista kertoa tällaisia kauheimpia tarinoita herkässä tilassa olevalle henkilölle. Muistat varmasti Annika kuinka hirveää nämä kokemukset sinulle olivat ja muistat varmaan miten kauhealta tuntui kun ihmiset kertoivat huonoja kokemuksiaan kun odotit vauvaa?!? Kyllä kaikki ihmiset tietävät riskit ilman, että niistä muistutellaan jatkuvasti. Raskaus ja kaikki siihen liittyvät mielen kuohut kyllä muistuttavat noista riskeistä ja saavat olon epävarmaksi ilman, että...
Lue kommentti

 Noniin. Tässä siis lupaamani 16. vkon kuva, ja jos ihan rehellisiä ollaan niin alan itsekin jo kysymään itseltäni josko siellä sittenkin olisi kaksoset. Okei, okei. Kolmoset. Kuva on vähän viivästynyt koska sen ottaminen olisi vaatinut että nousen sohvalta. Ja minähän en nouse ellei luvassa ole ruokaa. Loppupeleissä Isäntä ripusti paistikyljen katosta roikkumaan, ja se onkin suurin syy miksi naamani on leikattu pois näistä viikkokuvista.

 Kuvaa katsellessani, ja ajatellessani että aikaa on vielä 24 viikkoa, olen aika varma että  ruumiinavausraportissani tulee lukemaan kuolinsyynä "Spontaani vatsan alueen  räjähdys". Tai sitten "näki itsensä peilistä ja kuoli nauruun". 

 Ensimmäistä kertaa on myös alkanut tulemaan himoja, ja sukupuolifiiliksiä. Tähän saakka kun minulta on kysytty kumman uskon asustelevan tuolla sisällä, olen hajamielisesti sanonut etten tiedä, mutta tavallaan toivon ihmistä. Pari päivää sitten tuli poikafiilis. Ihan tyhjästä, mutta siinä se oli, kirkkaana päässäni: poika. 

 Saatan olla väärässä, mutta on olemassa 50 % mahdollisuus että voitan tämän arpajaisen, ja minun Lotto-onnellani pidän noista todennäköisyyksistä aika paljon.

 Myös ainoa himoni tukisi vanhojen akkojen poika-teorioita. Inhoan tulista ruokaa, koska en ole ikinä oikein ymmärtänyt mitä järkeä on polttaa kitalakensa kun voisi yksinkertaisesti vain nauttia ruuan mausta. Mitä järkeä polttaa reikiä ruokatorveensa vapaaehtoisesti? Noooh... 

Viime aikoina onkin yhtäkkiä alkanut maistuman. Intialainen, nepalilainen, mikä tahansa kebab missä tulee pippureita mukana... kaikki käy. Pikkuveljeni päästelee nykyään lokki-huutoja lähelläni koska on olemassa ihan pieni mahdollisuus että hän olisi pystynyt pitämään pippurinsa itsellään viime kerran kun kävimme kebabilla, mutta vain jos hänellä olisi ollut kivääri.

16. viikko on myös tuonut mukanaan vaappumisen ja ähkäisyt. En nykyään pysty istumaan ilman "Aah!" tai "Öh"-tyylisiä äänteitä, enkä nouse tuolilta ilman "Hnnngh!"-ponnistusta. Lonkkaani on särkenyt 4 päivää putkeen, ja sängystä nouseminen aamulla tapahtuu monimutkaisena sarjana kierähdyksiä, ähkäisyjä, työntöjä ja lopuksi tiputtautumista. On tämä raskaus ARVOKAS JA HIENO kokemus. Ylväs ja kaunis.

Isäntä jaksaa sinnikkäästi väittää että Maha Joka Tuhoaa Maailman on kaunis. Tosi kaunis. Vitsi sä olet ihana. 

Mikä on hyvä asia, sillä jos hän ei edes yrittäisi, olisi olemassa todellinen riski että söisin hänet. 

Saattaa olla että bloggailuun tulee hienoinen tauko, koska lomani alkoi eilen ja aion nukkua 3 viikkoa putkeen lähdemme reissuun. Painelemme kotikaupunkiini Turkuun tapaamaan vanhempia ja ystäviä, sekä viettämään aikaistettua hääpäivää. Isäntä on parin kuukauden työmatkalla ulkomailla syyskuussa jolloin varsinainen hääpäivämme on, joten juhlimme hiukan etukäteen. Suunnitelmissa on myös viettää päivän tai parin Helsinki-sightseeing. Myönnetään että olen asunut Helsingissä ja/tai lähikunnissa jo 3 vuotta, mutta en ole varsinaisesti kiertänyt kaupungin nähtävyyksiä. Kiasmassa olen käynyt aikanaan koulun kanssa, ja olen kerran käynyt Helsingin tuomiokirkossa, joten pyysin Isäntää viemään minut katselemaan nähtävyyksiä. Haluaisin käydä Ateneumissa ja Designmuseossa, ja pidän Espalla talsimisesta (eikä vähintään siksi että siitä teatterin ravintolasta saa universumin suurimpia salaatteja), mutta olisiko teillä ideoita siitä minne muualle meidän kannattaisi mennä? Mitä Helsingissä täytyy nähdä?

Ihanaa lomaa toivottelee Maha.

Vilma

Kuvia Ja Lomailua

: D Kiitos hyväntuulen levityksetä! Jos et ole vielä käynyt Suomenlinnassa, niin suosittelen lämpimästi ensi kesän retkikohteeksi. Lautalla vaan Kauppatorilta jonain aurinkoisena päivänä. (oi, en malta odottaa kesää!) Ja onhan mulla l.a.kin 22.7.2010...
Lue kommentti

Sivuhuomautuksia taas alkuun koska olen aika hyvä näissä. Googletin tämän blogin. Joojoo, itsekin teette sitä. Päädyin blogilista.fi:hin joka ilmoitti että minulla on 12 lukijaa. Ja jotenkin ensimmäinen ajatus oli 12! Herranjumala! Kokonaiset 12, kamalat paineet! Toisella blogillani jota kirjoitan ulkomaiselle serverille lontooksi on 100-200 lukijaa, mutta jotenkin 12 virallista, ilmoittautunutta tilaajaa tuntui paljon vakavemmalta diililtä. Joskin tiedän että teitäkin on ainakin 2 enemmän koska spamfiltterini on tappanut 14 kommenttia sen jälkeen kun IT sen nollasi viimeksi. He ovat edelleen sitä mieltä että "et vaan osaa" ja itse olen sitä mieltä että irkkasin jo silloin kun se oli underground eikä kukaan kuvitellut irc-gallerian olevan sama kuin irc joten ehkä tunnistan kun sovellus yrittää muuntaa blogiani binääriseksi kolmanneksi valtakunnaksi.

Jaaha, mihis me jäätiinkään?

Mistä tietää että on aika siirtyä kokonaisvaltaisesti äitiysvaatteisiin?

Siitä kun vaatteiden päälle vetäminen lähinnä muistuttaa kondomin vetämistä ilmalaivan päälle. Paitsi että se saattaisi olla helpompaa. Toinen hyvä vinkki ovat risteilyohjuksien lailla ilmassa sinkoilevat napit. Äitiysvaate-ilmiötä seuraa tiiviisti huomio että 2 housut ja paita eivät vielä vaatekaappia tee.

Tarve äitiysvaatteille tuli loppupeleissä täysin yllättäen. Heräsin edellispäivänä ja seistessäni vessassa hammasharja suussa satuin katsomaan alas.

Ensin näin Pamela Andersonin. Sitten katsoin hiukan alemmas ja näin Marlon Brandon. Ja missä hemmetissä mun varpaat on? (Kuva tulossa) Siinä kuolatessani hämmentyneenä hammastahnaa uusille hirviörinnoilleni (jeee!) päädyin kahteen mahdolliseen ratkaisuun:

Joko Mini ryhtyi käyttämään steroideja yön aikana, tai nukuin 2,5 kuukautta.

Vietin siis iltapäivän äitiysvaatteita metsästämällä, ja vaikka se onkin ihan oman kirjoituksensa aihe mainitsen vain kaksi asiaa:

1) Rakkaat äitiysvaatteiden valmistajat, te resoreiden ja joustokankaiden jumalattaret, ihmeelliset vyötäröpainauman poistajat. Ilmoittautukaa minulle tänne vauvatehtaalle saadaksenne ilmaisen suudelman. Kielen  kanssa.

2) Rakas ruotsalainen halpavaateketju. Vaatii harvinaista ironiantuntoa ja aika vahvaa huumoria kutsua kahta rekkiä käytävässä Äitysvaate"osastoksi". 

Koska tämä vatsa myös esiinpullahduksensa myötä jatkuu yhtäkkiä aika alas, jouduin ostamaan myös uusia alushousuja. Rakkaat lukijat (kaikki 12), olen nyt parin pitsisen sirkusteltan ylpeä omistaja.