...eli "missä vaiheessa me tähän tultiin?".

Ensi tiistaina on ensimmäinen ultra, enkä oikein ole ymmärtänyt miten me nyt tänne saakka olemme jo tulleet. Tosin olenkin nukkunut suurimman osan ajasta.

Aloitin jo tämän tekstin kirjoittamalla siitä miten ihanaa on kun pahoinvointi on tällä viikolla vihdoin lopullisesti kadonnut, mutta sitten piti äkillisesti keskeyttää kirjoittaminen jotta voisin käydä oksentamassa. Minillä on ainakin äitinsä huumorintaju.

Neuvolasta saatujen ruokailuohjeiden ja suositusten myötä Isäntä on enenevissä määrin kiinnostunut raskaudesta ja voinnistani. Isossa nipussa kirjallisia ohjeita on jotain mikä saa sen miehen koneiston hyrräämään mielihyvästä. Aamullakin pyysin häntä ojentamaan monivitamiinini, ja vastaus oli

"Eiks me sovittu neuvolassa et otat kaks?"

"Joo, mut mä otan vaan yhden ku syön kuitenki nyt ihan normaalisti." 

Isäntä hymähti kerran, nappasi vitamiinipurkin, ja kämmenelleni ilmestyi kaksi tablettia. Katsoi vielä että molemmat eksyivät suuhun saakka, koska raskaana olevat naiset ovat kuitenkin niin oikukkaita että hyvin voivat piilottaa monivitamiineja kylpytakin poimuihin jos sille päälle sattuvat.

Muuten suosittelen lämpimästi neuvolan lappujen ja kirjasten lukemista kaikille miehille. Aloittakaa ennenkuin puolisonne edes ehdottavat että voisit sinäkin joskus edes vilkaista tuota läpyskää. On ilmeisesti avartava kokemus, ja voin sanoa että ei tarvitse kuin kerran osoittaa kiinnostuksensa sanomalla että siinä ja siinäkin läpyskässä sanottiin että puolessavälissä voi raudanpuutosta tulla, että jos vaikka muistutetaan varmuuden vuoks niitä neuvolassa katsomaan sekin arvo, ja koko vuoden Isäpisteet on kerätty. Tulevan äidin liikuttuneiden kyyneleiden säestämänä.

Neuvolalaput ovat myös ehkä vielä enemmän osoittaneet Isännälle Hormonijunan voiman tekstin muodossa, ja minulle taas sen että joskus menee vähän yli. Isännän suusta "Ei se haittaa, tossa kirjassakin lukee että sua pitää tukea vaikka ootkin vähän tollanen välillä" on hyvin sievä tapa sanoa "Kulta, nyt taidetaan taas matkustaa Hormonijunan siinä vaunussa jossa on kalterit ovella ja pehmusteet seinissä."

Lempiaiheeseeni Muihin aiheisiin siirtyäkseni, ruokailu sujuu ihan ok:sti, (jotkut asiat pukluttavat jo ajatuksen tasolla, jotkut eivät) mutta neuvolan antamat kalarajoitukset hämmentävät. Kalaa pitäisi syödä pari kertaa viikossa, mutta ei haukea, ei norjalaista lohta, ei isokokoisa kuhaa, madetta tai ahventa, eikä yli 17 cm silakoita kertyneiden myrkkyjen vuoksi. Ihailtavan tarkkaa touhua, mutta miten tuota sitten käytännössä valvoo? Suokaa anteeksi tarjoilija, ottaisin mielelläni kalaa, mutta minun on ensin päästävä keittiöön mittaamaan se. 16,5 cm näyttäisi olevan, hienoa! Osaako kokki vielä kertoa minulle onko tämä yksilö nuori silakka, vai vain iäkäs ja erityisen kitukasvuinen?

Voisi tulla kehoitus mennä ensi kerralla eri ravintolaan.

 

 

 

Maiju

Kahdestoista Viikko

On se vaan hienoa, et sulla on niin huolehtivainen mies :) Vaikka joskus alkaiskin vanne kiristää päätä isännän tempausten takia ja hormonijuna kiihdyttäis entistä kovempaan vauhtiin, niin parempi silti niin, usko pois. Sitä paitsi mä ainakin uskon, että raskaana olevan naisen hormonitoiminta on jokin jumalallinen keino osoittaa miehille edes joku pieni mikroskooppinen osa tulevista koitoksista :D Mitä tulee noihin kalasäännöksiin, niin muistan hämmästelleeni ihan samaa kun säkin: kuka hitto...
Lue kommentti

 Noniin. Tässä siis lupaamani 16. vkon kuva, ja jos ihan rehellisiä ollaan niin alan itsekin jo kysymään itseltäni josko siellä sittenkin olisi kaksoset. Okei, okei. Kolmoset. Kuva on vähän viivästynyt koska sen ottaminen olisi vaatinut että nousen sohvalta. Ja minähän en nouse ellei luvassa ole ruokaa. Loppupeleissä Isäntä ripusti paistikyljen katosta roikkumaan, ja se onkin suurin syy miksi naamani on leikattu pois näistä viikkokuvista.

 Kuvaa katsellessani, ja ajatellessani että aikaa on vielä 24 viikkoa, olen aika varma että  ruumiinavausraportissani tulee lukemaan kuolinsyynä "Spontaani vatsan alueen  räjähdys". Tai sitten "näki itsensä peilistä ja kuoli nauruun". 

 Ensimmäistä kertaa on myös alkanut tulemaan himoja, ja sukupuolifiiliksiä. Tähän saakka kun minulta on kysytty kumman uskon asustelevan tuolla sisällä, olen hajamielisesti sanonut etten tiedä, mutta tavallaan toivon ihmistä. Pari päivää sitten tuli poikafiilis. Ihan tyhjästä, mutta siinä se oli, kirkkaana päässäni: poika. 

 Saatan olla väärässä, mutta on olemassa 50 % mahdollisuus että voitan tämän arpajaisen, ja minun Lotto-onnellani pidän noista todennäköisyyksistä aika paljon.

 Myös ainoa himoni tukisi vanhojen akkojen poika-teorioita. Inhoan tulista ruokaa, koska en ole ikinä oikein ymmärtänyt mitä järkeä on polttaa kitalakensa kun voisi yksinkertaisesti vain nauttia ruuan mausta. Mitä järkeä polttaa reikiä ruokatorveensa vapaaehtoisesti? Noooh... 

Viime aikoina onkin yhtäkkiä alkanut maistuman. Intialainen, nepalilainen, mikä tahansa kebab missä tulee pippureita mukana... kaikki käy. Pikkuveljeni päästelee nykyään lokki-huutoja lähelläni koska on olemassa ihan pieni mahdollisuus että hän olisi pystynyt pitämään pippurinsa itsellään viime kerran kun kävimme kebabilla, mutta vain jos hänellä olisi ollut kivääri.

16. viikko on myös tuonut mukanaan vaappumisen ja ähkäisyt. En nykyään pysty istumaan ilman "Aah!" tai "Öh"-tyylisiä äänteitä, enkä nouse tuolilta ilman "Hnnngh!"-ponnistusta. Lonkkaani on särkenyt 4 päivää putkeen, ja sängystä nouseminen aamulla tapahtuu monimutkaisena sarjana kierähdyksiä, ähkäisyjä, työntöjä ja lopuksi tiputtautumista. On tämä raskaus ARVOKAS JA HIENO kokemus. Ylväs ja kaunis.

Isäntä jaksaa sinnikkäästi väittää että Maha Joka Tuhoaa Maailman on kaunis. Tosi kaunis. Vitsi sä olet ihana. 

Mikä on hyvä asia, sillä jos hän ei edes yrittäisi, olisi olemassa todellinen riski että söisin hänet. 

Saattaa olla että bloggailuun tulee hienoinen tauko, koska lomani alkoi eilen ja aion nukkua 3 viikkoa putkeen lähdemme reissuun. Painelemme kotikaupunkiini Turkuun tapaamaan vanhempia ja ystäviä, sekä viettämään aikaistettua hääpäivää. Isäntä on parin kuukauden työmatkalla ulkomailla syyskuussa jolloin varsinainen hääpäivämme on, joten juhlimme hiukan etukäteen. Suunnitelmissa on myös viettää päivän tai parin Helsinki-sightseeing. Myönnetään että olen asunut Helsingissä ja/tai lähikunnissa jo 3 vuotta, mutta en ole varsinaisesti kiertänyt kaupungin nähtävyyksiä. Kiasmassa olen käynyt aikanaan koulun kanssa, ja olen kerran käynyt Helsingin tuomiokirkossa, joten pyysin Isäntää viemään minut katselemaan nähtävyyksiä. Haluaisin käydä Ateneumissa ja Designmuseossa, ja pidän Espalla talsimisesta (eikä vähintään siksi että siitä teatterin ravintolasta saa universumin suurimpia salaatteja), mutta olisiko teillä ideoita siitä minne muualle meidän kannattaisi mennä? Mitä Helsingissä täytyy nähdä?

Ihanaa lomaa toivottelee Maha.

Vilma

Kuvia Ja Lomailua

: D Kiitos hyväntuulen levityksetä! Jos et ole vielä käynyt Suomenlinnassa, niin suosittelen lämpimästi ensi kesän retkikohteeksi. Lautalla vaan Kauppatorilta jonain aurinkoisena päivänä. (oi, en malta odottaa kesää!) Ja onhan mulla l.a.kin 22.7.2010...
Lue kommentti

Sivuhuomautuksia taas alkuun koska olen aika hyvä näissä. Googletin tämän blogin. Joojoo, itsekin teette sitä. Päädyin blogilista.fi:hin joka ilmoitti että minulla on 12 lukijaa. Ja jotenkin ensimmäinen ajatus oli 12! Herranjumala! Kokonaiset 12, kamalat paineet! Toisella blogillani jota kirjoitan ulkomaiselle serverille lontooksi on 100-200 lukijaa, mutta jotenkin 12 virallista, ilmoittautunutta tilaajaa tuntui paljon vakavemmalta diililtä. Joskin tiedän että teitäkin on ainakin 2 enemmän koska spamfiltterini on tappanut 14 kommenttia sen jälkeen kun IT sen nollasi viimeksi. He ovat edelleen sitä mieltä että "et vaan osaa" ja itse olen sitä mieltä että irkkasin jo silloin kun se oli underground eikä kukaan kuvitellut irc-gallerian olevan sama kuin irc joten ehkä tunnistan kun sovellus yrittää muuntaa blogiani binääriseksi kolmanneksi valtakunnaksi.

Jaaha, mihis me jäätiinkään?

Mistä tietää että on aika siirtyä kokonaisvaltaisesti äitiysvaatteisiin?

Siitä kun vaatteiden päälle vetäminen lähinnä muistuttaa kondomin vetämistä ilmalaivan päälle. Paitsi että se saattaisi olla helpompaa. Toinen hyvä vinkki ovat risteilyohjuksien lailla ilmassa sinkoilevat napit. Äitiysvaate-ilmiötä seuraa tiiviisti huomio että 2 housut ja paita eivät vielä vaatekaappia tee.

Tarve äitiysvaatteille tuli loppupeleissä täysin yllättäen. Heräsin edellispäivänä ja seistessäni vessassa hammasharja suussa satuin katsomaan alas.

Ensin näin Pamela Andersonin. Sitten katsoin hiukan alemmas ja näin Marlon Brandon. Ja missä hemmetissä mun varpaat on? (Kuva tulossa) Siinä kuolatessani hämmentyneenä hammastahnaa uusille hirviörinnoilleni (jeee!) päädyin kahteen mahdolliseen ratkaisuun:

Joko Mini ryhtyi käyttämään steroideja yön aikana, tai nukuin 2,5 kuukautta.

Vietin siis iltapäivän äitiysvaatteita metsästämällä, ja vaikka se onkin ihan oman kirjoituksensa aihe mainitsen vain kaksi asiaa:

1) Rakkaat äitiysvaatteiden valmistajat, te resoreiden ja joustokankaiden jumalattaret, ihmeelliset vyötäröpainauman poistajat. Ilmoittautukaa minulle tänne vauvatehtaalle saadaksenne ilmaisen suudelman. Kielen  kanssa.

2) Rakas ruotsalainen halpavaateketju. Vaatii harvinaista ironiantuntoa ja aika vahvaa huumoria kutsua kahta rekkiä käytävässä Äitysvaate"osastoksi". 

Koska tämä vatsa myös esiinpullahduksensa myötä jatkuu yhtäkkiä aika alas, jouduin ostamaan myös uusia alushousuja. Rakkaat lukijat (kaikki 12), olen nyt parin pitsisen sirkusteltan ylpeä omistaja.