STARTTI! – 303 KILOMETRIN PYÖRÄILY

Startti pyöräilyosuudelle oli iltapäivällä, jotta pääsisin melomaan auringon noustessa. Lämpötila oli +24 astetta ja tuuli kevyttä. Alkumatkan sade vaihtui unelmasääksi. Pyöräily kylmässä ja pimeässä oli suorituksen rankin osuus unohtamatta loppumatkan suurimpia mäkiä. Muutenkin 200 kilometrin yksinpyöräily on vaativa suoritus. Olin Karjalohjalla ilman ongelmia neljän jälkeen aamulla, kun pyöräilyä oli takana 303 km ja 11 tuntia ja 36 minuuttia. Söin ja lepäsin, kun kaverini kävi lihaksiani läpi jumien poistamiseksi. Rentoutin selkää ja lepäsin reilun tunnin.

53 KILOMETRIN MELONTA

Lohjanjärven pinta oli tyyni, aurinko nousi horisontissa eikä muita liikkujia näkynyt. Puolivälissä melontaosuutta pidin huoltotauon Kisakallion rannassa, jonne saavuin aikataulussa. Auringon valo ja lämpö piristivät jo vuorokauden valvonutta. Lihashuollon, tankkaamisen ja kämmenen teippaamisen jälkeen jatkoin matkaa kohti Hiidenvettä. Melontavauhti pysyi koko ajan 8 kilometrin tuntinopeudessa eli tavoitteen mukaisena. Meloin Vihtiin aiottua nopeammin, 7 tunnissa ja 35 minuutissa. Kilometrejä kertyi lopulta 53. Oikea polvi oli kipeä ja jumissa sekä tilanne niin karu, että pisti naurattamaan.

50 KILOMETRIN JUOKSU – JAKSAA VIELÄ!

Kolmen vartin varjossa lekottelun ja huollon jälkeen oli aika kipittää kotiin. Olin sanonut olevani pihajuhlissamme seitsemän jälkeen illalla ja lupaus vaikutti olevan toteutettavissa. Iltapäivän kuumuus hohkasi asfaltista, kun lähdin kulmikkaasti kulkeneeseen juoksuun. Juoksu oli tasaista nakutusta jo parin kilometrin jälkeen. Mäkinen maasto toi haasteensa, mutta onneksi olin jo juossut ensimmäiset 20 kilometriä, joten tiesin mitä oli vastassa. Huolto toimi hienosti. Sain jäähdytettyä kehoani märillä sienillä ja juomisen takasi juomavyössä oleva urheilujuomapullo. Ihmettelin juoksun puolivälissä, että kipu ei ollut iskeytynyt kehoon. Loppumatkasta tuttuja ilmestyi tien varteen kannustamaan ja rinnalle pyöräilemään, ja juoksu rullasi nyt leppoisissa merkeissä. Nautin viimeisillä kilometreillä kovan työn hedelmistä ja muistelin projektia ja sen lähtökohtia. Tulosta tulee, kun vain on tahtoa. Pihajuhliin eli maaliini saavuin ystävien, tuttavien, naapureiden ja sukulaisten vastaanottamana kello 19.10. Takanani oli 5 tuntia ja 17 minuuttia juoksua. Kokonaissuoritusajaksi tuli 26 tuntia 31 minuutta. Maalissa olin väsynyt mutta onnellinen ja suorituskykyä olisi ollut vielä hyvin jäljellä.

KERÄYS JATKUU KOHTI 10 000 EURON TAVOITETTA

Keräystavoitteeksi asetettuun 10 000 euroon on vielä matkaa, mutta keräys jatkuu edelleen. Kasassa on tällä hetkellä noin 4000 euroa. Keräys on tuottanut rahan lisäksi muutakin hyvää: A2 Paloturvallisuus lähti haasteeseen mukaan tarjoamalla paloteknisen turvallisuussuunnitelman uuteen lastensairaalaan pro bono. Olemme haastaneet mukaan yrityksiä ja yksityisiä henkilöitä ja torstaina 29.8. järjestimme porukkalenkin Leppävaaran urheilupuistoon Uuden Lastensairaalan hyväksi. Keräyssummaa seuraamme viitenumerolla 201 70402. Suunnitelmissa on vielä keräystapahtuma ensi vuodelle, mutta siitä lisää myöhemmin – talkoot jatkuvat!

PERHE, TYÖ JA TREENI

Perheen, työn ja treenin yhdistämisen onnistumisen edellytyksenä oli yhteispeli vaimon kanssa, jolta sain tarvittavan tuen. Sain myös harjoitella pari tuntia viikosta työajalla ja aikataulut suunnittelemalla vaimokin pääsi iltaisin liikkumaan. Suorituksen jälkeen olen nauttinut kiireettömistä illoista. Teimme myös vanhemman pojan kanssa lupaamani melontaretken uudella kaksikollamme.

Isoja urheiluhaasteita suunnittelen ja toteutan jatkossakin, mutta lähivuosina keskityn enemmän elämän muihin haasteisiin. Meidän perhe urheilee, ulkoilee ja retkeilee jatkossakin.

Tutustu lisää:

BLOGI: 400nhaaste.blogspot.fi

FACEBOOK: facebook.com/400nhaaste