UUSI LASTENSAIRAALA 2017

Syksyn mittaan aloin etsiä sopivaa keräyskohdetta. Vaihtoehtoja oli useita, kuten erilaisia syöpäsairaiden lasten tukiyhdistyksiä, jotka rahoittavat perheen majoittamista Helsingin hoitojaksoilla sekä järjestävät kesäleirejä lapsille ja näiden perheille. Uuden Lastensairaalan keräyksestä kuulin hierojaltani joulukuun alussa, jolloin tukiyhdistyksen puheenjohtaja Anne Berner oli aamu-TV:ssä kertomassa keväällä 2013 alkavasta kansalaiskeräyksestä. Tämä varainkeruuprojekti vaikutti juuri sopivalta kohteelta tempaukselleni, joten etsintä loppui siihen. Olen projektin myötä kuullut kokemuksia tuttavilta ja työkavereilta, jotka ovat lapsensa sairastelun myötä tutustuneet Lastenklinikan ja Lastenlinnan nykytilanteeseen. Kertomuksissa työntekijät ovat mahtavia ja motivoituneita ammattilaisia, mutta sairaalan tilat ovat ahtaat ja huonokuntoiset.

Hanke koskettaa kaikkia suomalaisia, ja sairaalaprojektin tavoite on valmistua vuonna 2017, jolloin Suomi täyttää 100 vuotta.

VALMISTELUA JA YHTEISTYÖKUMPPANIT

Olin alkuvuodesta pari kuukautta työttömänä, jolloin oli hyvin aikaa jatkaa projektin suunnittelua ja valmistelua. Tein progressiivisen treenisuunnitelman tammikuusta elokuun alkuun ja päätin, että suoritus tulee olemaan elokuun alussa viikolla 32.

Otin yhteyttä sopiviin yhteistyökumppaneihin projektin onnistumiseksi. Welhonpesä tarjosi kajakin kaikkine varusteineen, Gutzy tarjosi tarvittavat urheiluravinteet harjoitteluun ja suoritukseen, Bike Planet teki tärkeän huollon osapäivityksineen cyclocrossariini. Lisäksi Kisakallion Urheiluopiston kanssa sovimme ensimmäisistä kuntotesteistä, joilla sain tarpeellista tietoa kevään kunnostani ja kehittymisestäni suoritusta kohti.

Kirjoittaja on Tuomas Pelkonen, joka päätti osallistua talkoisiin omalla haasteellisella urheilusuorituksellaan elokuun 5. ja 6. päivänä. Miten miehen kävi? Jatkoa luvassa keskiviikkona 25.9...