IDEAT Näin maksimoit säilytystilan. Avainsanoina muunneltavuus, yhdistelmäkalusteet ja tilan täysimääräinen hyödyntäminen!

1. Monikäyttöiset huonekalut
Monikäyttöiset huonekalut ovat käteviä pienissä tiloissa. Jos sohvapöydän saa avattua ja jopa korotettua, ei erillistä ruokapöytää tarvita. Tai jos yövieraita käy paljon, sohvapöydän voi korvata rahilla, jonka saa avattua vierassängyksi.

2. Sängynalus käyttöön
Standardikokoisen parisängyn alta löytyy yli kolmen neliön verran tyhjää tilaa, joka olisi täydellinen paikka petivaatteiden, varapatjojen tai vaikkapa urheiluvälineiden säilyttämiseen. Tyylikkäin ratkaisu on hankkia sänky, jonka rungosta löytyy säilytystilaa. Tällöin yleensä välttyy myös sängynalusen imuroimiselta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

3. Vähemmän syvyyttä vaatesäilytykseen
Perinteisen kokoiset 60 cm syvät komerot ovat usein epäkäytännöllisiä, sillä varsinkin naisilla paitapinojen taakse jää rutkasti tyhjää tilaa. Parempi ratkaisu on säilyttää topit, paidat ja muut pienemmät vaatteet 35–40 cm syvillä hyllyillä. Ikean valikoimista löytyy 37 cm syvä PAX-runko.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

4. Ulosvedettävät korit
Ulosvedettävien laatikoiden ansiosta komeron takaosaakin pystyy hyödyntämään. Standardikomeroihin sopivia koreja myyvät monet keittiökalusteliikkeet. Ikealla ja muilla ulkomaisilla valmistajilla on usein omat, hieman muista poikkeavat mitoituksensa.

5. Läpinäkyvät laatikot
Luovu epämääräisistä muovipusseista ja nyssyköistä säilytyksessä ja laita tavarat läpinäkyviin muovilaatikoihin. Ne nopeuttavat tavaroiden etsintää, sillä näet yhdellä silmäyksellä, mitä laatikossa on. Lisäksi ne pitävät pölyn, kosteuden ja tuholaiset loitolla.

6. Kengät kaappiin
Kenkäkaappi on mainio eteisen kaluste. Se vie hyvin vähän tilaa, mutta toimii kätevänä laskutasona. Kenkäkaappiin voi hyvin laittaa muutakin kuin kenkiä. Esimerkiksi keräykseen menevät paperit sujahtavat siihen kätevästi, ja oven vierestä ne on helppo ottaa mukaan ulos lähtiessään.

7. Vertikaalista eteissäilytystä
Pystysuuntainen seinänaulakko on mainio ratkaisu pieneen tuulikaappiin. Se ei vie tilaa lattialta ja ottaa vastaan niin oman väen kuin vieraidenkin takit ja laukut. Mustana, valkoisena ja vihreänä saatavilla oleva Comon Latva-naulakko näyttää tyhjänä suorastaan taideteokselta.

8. Lelu ja säilytysratkaisu samassa
Lastenhuoneesta löytyy usein pienen huonekalun kokoisia leluja, kuten leikkihellaa, potkuautoa ja nukkekotia. Käytä luovuutta lelun ja säilytyskalusteen yhdistämiseksi. Bestå-tasoon voit esimerkiksi teipata mustasta kontaktimuovista hellanlevyt ja kätkeä sen sisuksiin vaikkapa nukkekodin.

9. Muuntuva työpiste
Työpisteen ei välttämättä tarvitse koko ajan näyttää työpisteeltä. BoConceptin kaappi muuttuu tarvittaessa arkistolaatikolla varustelluksi läppäritasoksi, mutta ei kokoon taiteltuna muistuta tekemättömistä töistä.

10. Kokoelma esiin
Jos musiikki, elokuvat tai vaikkapa lasiesineet ovat sinulle intohimon aihe ja levyjä tai maljakoita on kertynyt kokoelmaksi asti, tuo ne näkyviin. Pienistä lokeroista koostuva hyllykkö kokoaa esineet mielenkiintoiseksi asetelmaksi. BoConceptin Occa-hyllyjärjestelmän syvyys on vain 22 cm, joten esineiden taakse ei jää turhaa tilaa.

Kuvien tuotteet:
1. BoConceptin Occa-sohvapöytä, 695 €, Vepsäläinen
2. Ikean Brimnes-sänky, 179 €
3. Ikean PAX-kaappi, kuvan kokonaisuus 199€
4. Ulosvedettävät korit, esim. Keittiömaailma
5. Etolan 12-litrainen Crystal-laatikko kannella, 7,50 €
6. Askon Radius-kenkäkaappi, 179€
7. Covon Latva-naulakko 245 €, Finnish Design Shop
8. Ikean Bestå-säilytyskokonaisuus, 100€
9. BoConceptin Occa-kaappi, alk. 929 €
10. BoConceptin Occa-järjestelmä, alkaen 479 €

Lue lisää:

Tehokas säilytysjärjestelmä - sujuva arki

Pienen kodin toimivat säilytysratkaisut

Sisältö jatkuu mainoksen alla