Vauvakuume

Haaveissa raskaus? Ovulaatiolaskurin avulla saat helposti ja nopeasti selville kuukautiskiertosi hedelmälliset päivät. Laskuri ennustaa ovulaation ajankohtaa myös tuleville kuukausille.

Nainen voi tulla raskaaksi vain ovulaation aikana. Munasolun irtoaminen munasarjasta eli ovulaatio tapahtuu tavallisesti noin kuukautiskierron puolivälissä. Tietyt merkit kehossa kertovat siitä, että hedelmälliset päivät ovat käsillä: katso, mistä voit tunnistaa ovulaation oireet. Alkuraskauden oireet voivat puolestaan alkaa jo ennen positiivista raskaustestiä: nämä merkit voivat olla raskauden ensioireita

Lapsettomuus koskettaa monia pareja. Raskaaksi tulemista voi vaikeuttaa esimerkiksi endometrioosi, jota sairastaa arviolta joka kymmenes nainen. Vielä tätäkin yleisempi häiriö on munasarjojen monirakkulaoireyhtymä eli PCOS, joka vaikuttaa myös hedelmällisyyteen ja raskauteen. Hedelmällisyyteen voi vaikuttaa myös elintavoilla: esimerkiksi tupakointi ja ylipaino heikentävät mahdollisuuksia tulla raskaaksi ja vaikuttavat myös syntyvän lapsen terveyteen. Sekundaarinen lapsettomuus tarkoittaa sitä, kun pari on jo saanut lapsen, mutta uusi raskaus ei ota alkaakseen tai raskaudet päättyvät toistuvasti keskenmenoon.

Yhä useampi nainen saa esikoisensa yli 35-vuotiaana. Munasolujen ikääntyminen on yksilöllistä, mutta siihen vaikuttaa myös perinnöllisyys: jos oman äidin vaihdevuodet ovat alkaneet varhain, näin voi käydä myös tyttärelle. Myös isän iällä on merkitystä hedelmällisyyteen ja vauvan terveyteen.

Kun raskaustesti näyttää plussaa, raskauslaskuri auttaa arvioimaan lasketun ajan ja kertoo, mitkä raskausviikot ovat nyt menossa. Tilaa myös raskausviikkojen mukaan sinulle kohdennettu viikkokirje!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Blogit