Lapsen synttäreille jotain riittoisaa makeaa tarjottavaa?! Vinkkejä kiitos!

Liittynyt8.9.2015

vieraita tulossa reilu 20 ihmistä, lapset mukaan lukien. Suurin osa vieraista kuitenkin aikuisia ja muutama herkkusuu seassa, joten tarjottavaa tarvisi olla aika lailla. Tähän asti olen tehnyt aina mokkapaloja kun niitä tulee just sopiva määrä isolle porukalle, mutta nyt tekisi mieli vaihtaa lajia ja tehdä jotain " uutta" . Olisko kenelläkään vinkkejä helpohkoista ja kuitenkin riittoisista makeista tarjottavista? Kiitollisena ottaisin vinkit ja ohjeet vastaan!

Kommentit (6)

Vierailija

Porkkanakakku valmistuu minusta samalla vaivalla kuin mokkapalatkin, ja on hyvää! Olen myös tehnyt pellilisen piirakkaa, johon olen laittanut makuraitoja: osaan mustikkaa ja mansikkaa, osaan omenaa ja kanelia, osaan muita marjoja, raparperiä tai vaikka säilykehedelmiä. Olen tarjonnut valmiin vaniljakastikkeen tai jäätelön kanssa, ja hyvin on uponnut!

Vierailija

riittää mainiosti isolle porukalle ja voi leikata melko pieniksi paloiksi, kun on niin makeita. Meillä ainakin varma hitti! Viimeksi tein muunnellun version Cappuccino-päällyksellä. Vinkin sain Anna-lehdestä.

Vierailija

Viitsisitkö laittaa tänne tuon aleksanterinleivosten ohjeen? Ne ovat suurta herkkuani, mutten ole missään törmännyt reseptiin. Kiitos etukäteen!



t. Ompunäiti

Vierailija

Tämä ohje on ollut joku vuosi sitten Maku-lehdessä:



Aleksanterin omenaiset leivokset



Pohja:

500g margariinia

2,5 dl sokeria

1 rkl vaniljasokeria

1 sitruunan raastettu kuori

2 keltuaista

10 dl vehnäjauhoja



Täyte:

2 valkuaista

2 rkl sokeria

150g mantelijauhoa

300g omenamarmeladia (paistonkestävää)



Päälle

300g mansikan makuista tomusokeria

(tai osa tavallista)

n. 5 rkl sitruunamehua



Vaahdota margariini ja sokerit. Lisää mukaan sitruunankuoriraaste, keltuaiset ja jauhot. Sekoita vaivaamatta tasaiseksi. Anna taikinan levätä hetki jääkaapissa. Jaa taikina kahteen osaan ja kauli molemmat palat leivinpaperilla ohuiksi levyiksi (n.30x35cm)

Vatkaa valkuiaiset ja sokeri kiinteäksi vaahdoksi. Kääntele joukkoon mantelijauhe.

Nosta toinen taikinalevy pellille. Levitä levyn päälle ensin marmeladi ja sitten mantelitahna. Kumoa toinen kaulittu levy päälle ja poista leivinpaperi. Paista 200 asteessa n. 30min.

Sekoita kuorrutus ja levitä tasaiseksi kerrokseksi jäähtyneen levyn päälle. Koristele halutessasi nonparelleilla. Anna kuorrutteen kovettua ja leikkaa levy paloiksi.





Jos haluat perinteisempiä aleksantereita, voi omenamarmeladin vaihtaa vadelmaan ja jättää tuon mantelijutun pois. Ja ehdottomasti kannattaa laittaa vain vähän tuota mansikkatomusokeria (max. 1/3) ja loput tavallista. Muuten tuleetosi äklön mansikkaista.

Uusimmat

Suosituimmat