Keskustelualueen säännöt

Lapsen synttäreille jotain riittoisaa makeaa tarjottavaa?! Vinkkejä kiitos!

vieraita tulossa reilu 20 ihmistä, lapset mukaan lukien. Suurin osa vieraista kuitenkin aikuisia ja muutama herkkusuu seassa, joten tarjottavaa tarvisi olla aika lailla. Tähän asti olen tehnyt aina mokkapaloja kun niitä tulee just sopiva määrä isolle porukalle, mutta nyt tekisi mieli vaihtaa lajia ja tehdä jotain " uutta" . Olisko kenelläkään vinkkejä helpohkoista ja kuitenkin riittoisista makeista tarjottavista? Kiitollisena ottaisin vinkit ja ohjeet vastaan!

[quote author="Venninäiti" time="19.04.2007 klo 15:25"]

vieraita tulossa reilu 20 ihmistä, lapset mukaan lukien. Suurin osa vieraista kuitenkin aikuisia ja muutama herkkusuu seassa, joten tarjottavaa tarvisi olla aika lailla. Tähän asti olen tehnyt aina mokkapaloja kun niitä tulee just sopiva määrä isolle porukalle, mutta nyt tekisi mieli vaihtaa lajia ja tehdä jotain " uutta" . Olisko kenelläkään vinkkejä helpohkoista ja kuitenkin riittoisista makeista tarjottavista? Kiitollisena ottaisin vinkit ja ohjeet vastaan!

[/quote]
0 0
Vastaa Lainaa Ilmoita asiaton sisältö

=)

Miten olis jäätelökakku karkilla?

Kääretorttu suklaarahkatäytteellä? On muuten hyvää ja helppoa.

[quote author="iita05" time="22.04.2007 klo 22:31"]

Miten olis jäätelökakku karkilla?

Kääretorttu suklaarahkatäytteellä? On muuten hyvää ja helppoa.

[/quote]
Vastaa Lainaa Ilmoita asiaton sisältö
0 0

Pellillinen porkkanakakkua

Porkkanakakku valmistuu minusta samalla vaivalla kuin mokkapalatkin, ja on hyvää! Olen myös tehnyt pellilisen piirakkaa, johon olen laittanut makuraitoja: osaan mustikkaa ja mansikkaa, osaan omenaa ja kanelia, osaan muita marjoja, raparperiä tai vaikka säilykehedelmiä. Olen tarjonnut valmiin vaniljakastikkeen tai jäätelön kanssa, ja hyvin on uponnut!

[quote author="Praltrilli" time="24.04.2007 klo 17:50"]

Porkkanakakku valmistuu minusta samalla vaivalla kuin mokkapalatkin, ja on hyvää! Olen myös tehnyt pellilisen piirakkaa, johon olen laittanut makuraitoja: osaan mustikkaa ja mansikkaa, osaan omenaa ja kanelia, osaan muita marjoja, raparperiä tai vaikka säilykehedelmiä. Olen tarjonnut valmiin vaniljakastikkeen tai jäätelön kanssa, ja hyvin on uponnut!

[/quote]
Vastaa Lainaa Ilmoita asiaton sisältö
0 0

Aleksanterin leivoksia pellillinen

riittää mainiosti isolle porukalle ja voi leikata melko pieniksi paloiksi, kun on niin makeita. Meillä ainakin varma hitti! Viimeksi tein muunnellun version Cappuccino-päällyksellä. Vinkin sain Anna-lehdestä.

[quote author="susamaria" time="24.04.2007 klo 19:25"]

riittää mainiosti isolle porukalle ja voi leikata melko pieniksi paloiksi, kun on niin makeita. Meillä ainakin varma hitti! Viimeksi tein muunnellun version Cappuccino-päällyksellä. Vinkin sain Anna-lehdestä.

[/quote]
Vastaa Lainaa Ilmoita asiaton sisältö
0 0

Susamaria!

Viitsisitkö laittaa tänne tuon aleksanterinleivosten ohjeen? Ne ovat suurta herkkuani, mutten ole missään törmännyt reseptiin. Kiitos etukäteen!

t. Ompunäiti

[quote author="Ompunäiti" time="24.04.2007 klo 19:50"]

Viitsisitkö laittaa tänne tuon aleksanterinleivosten ohjeen? Ne ovat suurta herkkuani, mutten ole missään törmännyt reseptiin. Kiitos etukäteen!

t. Ompunäiti

[/quote]
Vastaa Lainaa Ilmoita asiaton sisältö
0 0

Tässä yksi lempparini:

Tämä ohje on ollut joku vuosi sitten Maku-lehdessä:

Aleksanterin omenaiset leivokset

Pohja:
500g margariinia
2,5 dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
1 sitruunan raastettu kuori
2 keltuaista
10 dl vehnäjauhoja

Täyte:
2 valkuaista
2 rkl sokeria
150g mantelijauhoa
300g omenamarmeladia (paistonkestävää)

Päälle
300g mansikan makuista tomusokeria
(tai osa tavallista)
n. 5 rkl sitruunamehua

Vaahdota margariini ja sokerit. Lisää mukaan sitruunankuoriraaste, keltuaiset ja jauhot. Sekoita vaivaamatta tasaiseksi. Anna taikinan levätä hetki jääkaapissa. Jaa taikina kahteen osaan ja kauli molemmat palat leivinpaperilla ohuiksi levyiksi (n.30x35cm)
Vatkaa valkuiaiset ja sokeri kiinteäksi vaahdoksi. Kääntele joukkoon mantelijauhe.
Nosta toinen taikinalevy pellille. Levitä levyn päälle ensin marmeladi ja sitten mantelitahna. Kumoa toinen kaulittu levy päälle ja poista leivinpaperi. Paista 200 asteessa n. 30min.
Sekoita kuorrutus ja levitä tasaiseksi kerrokseksi jäähtyneen levyn päälle. Koristele halutessasi nonparelleilla. Anna kuorrutteen kovettua ja leikkaa levy paloiksi.


Jos haluat perinteisempiä aleksantereita, voi omenamarmeladin vaihtaa vadelmaan ja jättää tuon mantelijutun pois. Ja ehdottomasti kannattaa laittaa vain vähän tuota mansikkatomusokeria (max. 1/3) ja loput tavallista. Muuten tuleetosi äklön mansikkaista.

[quote author="susamaria" time="25.04.2007 klo 21:37"]

Tämä ohje on ollut joku vuosi sitten Maku-lehdessä:

Aleksanterin omenaiset leivokset

Pohja:
500g margariinia
2,5 dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
1 sitruunan raastettu kuori
2 keltuaista
10 dl vehnäjauhoja

Täyte:
2 valkuaista
2 rkl sokeria
150g mantelijauhoa
300g omenamarmeladia (paistonkestävää)

Päälle
300g mansikan makuista tomusokeria
(tai osa tavallista)
n. 5 rkl sitruunamehua

Vaahdota margariini ja sokerit. Lisää mukaan sitruunankuoriraaste, keltuaiset ja jauhot. Sekoita vaivaamatta tasaiseksi. Anna taikinan levätä hetki jääkaapissa. Jaa taikina kahteen osaan ja kauli molemmat palat leivinpaperilla ohuiksi levyiksi (n.30x35cm)
Vatkaa valkuiaiset ja sokeri kiinteäksi vaahdoksi. Kääntele joukkoon mantelijauhe.
Nosta toinen taikinalevy pellille. Levitä levyn päälle ensin marmeladi ja sitten mantelitahna. Kumoa toinen kaulittu levy päälle ja poista leivinpaperi. Paista 200 asteessa n. 30min.
Sekoita kuorrutus ja levitä tasaiseksi kerrokseksi jäähtyneen levyn päälle. Koristele halutessasi nonparelleilla. Anna kuorrutteen kovettua ja leikkaa levy paloiksi.


Jos haluat perinteisempiä aleksantereita, voi omenamarmeladin vaihtaa vadelmaan ja jättää tuon mantelijutun pois. Ja ehdottomasti kannattaa laittaa vain vähän tuota mansikkatomusokeria (max. 1/3) ja loput tavallista. Muuten tuleetosi äklön mansikkaista.

[/quote]
Vastaa Lainaa Ilmoita asiaton sisältö
0 0
Äidit ja isät

Keskusteluun voivat osallistua vain rekisteröityneet käyttäjät.